pix1-s.gif (35 bytes)
Förmedlingstjänst för uthyrning av stugor, lägenheter och rum.
 
Svenska flaggan gul och blå, tänk på att hala den till kvällen Dagens namn >>>>>

 Redaktionen 0684-668590

E-Post

Företag - Länka din hemsida Klicka
Se våra reportrar Klicka
 

Den 17:e skrev ivc:
Efter ännu en natt med inslag av regn är det nu uppehåll och tämligen varmt. Ännu en grund på ett åretruntboende står klart i byn. På grunden hamnar ett Älvsbyhus, det andra på någon månad. I centralorten Sveg har det inte byggts en villa på 30 år, i Vemdalen 10 under de två senaste åren. Snacka om tillväxtort i Härjedalen. Tre veckor kvar till valet.

Den 16:e skrev ivc:
Efter lite regn under natten är det bara skurar och 16 grader på förmiddagen. Redan 1999 bildades Destination Vemdalen ”Fjällby i framtiden”. Ett förslag som fanns med på den tiden var att sätt gärdesgård genom byn. Många fastighetsägare har börjat förse sina tomter med gärdesgård, så det är på gång kan man säga. Fint blir det.

Den 15:e skrev ivc:
Kylig morgon, det blir en halvklar dag och kanske 20 grader till eftermiddagen. Skolstarten närmar sig men det är lugnt i vår by. Ombyggnationerna på ICA rullar på och butiken ska stå klar till vintersäsongen. Tills vidare står vi ut med att det möbleras om bland skeppen. Ekbergs arrangerar sin traditionella ”Jaktlördag” den 1:a september, minimässa som vanligt.

Den 14:e skrev ivc:
Ännu en fin och solig dag, det blir tämligen varmt, kanske även en ljummen afton. Hedlanda flygförening vinterbonar gamla glasverandan. Behovet av större lokal vintertid ökar då efterfrågan evenemang vid flygplatsen också ökar. Taxiflyget och privatflyget ökar också till flygplatsen. Då kommer nya lokalen väl till pass som vänthall. Till helgen kommer en eskader av flygmaskiner från Mälardalen. Det är Young Pilots Stockholm som gör sin årliga fjällnavigation. Det bor på Gästis och flyger i fjällen under två dagar.

Den trettonde skrev ivc:
16 grader kan det bli idag. I helgen var det auktion i byn, alltid trist när ett hem splittras men stort folknöje att se vem som bjuder på grejerna. Fina höstkvällar har vi i byn. På Hedlanda finns det ställplatser för husbilar. Varje kväll i sommar har det varit uthyrt. El, toa och dusch ingår i priset. Platserna är öppna till november.

Den tionde skrev ivc:
Regnig förmiddag och endast 17 grader, det blir uppehåll till eftermiddagen. Modellflygarna på Hedlanda får en halv ”Kojedag” mellan skurarna, men serveringen är öppen och där finns lunch och fika. På byn saknar vi Åtgårdens Café som varit stängt i ett år. Men håll i hatten, ryktet säger att något är på gång. Nu har Grill och Eldförbudet upphört. Vi har väntat länge så lite regn gör inget.

Den nionde skrev ivc:
18 grader redan på morgonen, idag blir det kvavt och kanske åska. Det är årets sista marknadsdag. Håll grytan kokande så blir det Messmör och Gum till eftermiddagen . Antalet knallar har minskat, många har redan avslutat sin kringresande säsong. Om ingen skogsbrand poppar upp hoppas vi att Storm Heliworks kommer och kör rundflyg. På Hedlanda börjar modellflygveckan, kom gärna och titta. Fredag från 12:00 är serveringen öppen.

Den åttonde skrev ivc:
Ännu en varm dag i antågande men sedan kan det börja vända. Helgen väntas få växlande och helt vanligt Vemdalsväder för årstiden. Semetsertiderna börja ta slut och många har börjat arbeta denna vecka. På Vemservice står lastbilarna i kö för att få sin nya påbyggnad. I morse var det 5 nya som väntar på sin tur, det verkar vara arbete som kan räcka till nyår.

Den sjunde skrev ivc:
Efter en frostnatt där en och annan växt har tagit stryk skiner solen från blå himmel. Av morgontrafiken på byn kan vi fortfarande se många husbilar, betyder att det är gott om turister även denna vecka. Varubilarna till de flesta restauranger i byn kommer tisdagar och fredagar. På torsdag är det marknad igen och rundflyg. Modellflygdagarna på Hedlanda börjar också på Torsdag, serveringen är öppen.

Den sjätte skrev ivc:
Halvklart och 12 grader, vanlig sommardag i Vemdalen. Byggnationer pågår på Hedlanda. Givmilda sponsorer bidrar till att en föreningen får en ny ankomsthall, toalett och nya kökslokaler. Ett rum för möten/kurslokal blir det också vilket är bra för t.ex. när Young Pilots har läger eller när Frivilliga Flygkåren har övning. Räddningstjänsten får också använda lokalerna.

Den tredje skrev ivc:
Sol och värme, det blir en fin fredag. Grillförbudet är hävt så till aftonen tänds nog en och annan klotgrill. Vemdalens Alpackor njuter i värmen men tar även skydd under något skuggande träd. I Sverige finn ca 2000 djur och de första importerades i början av 90-talet. Alpackor har man för produktion av ull och för sällskap.

Den andra skrev ivc:
Ännu en varm och solig dag men vi får kanske nöja oss med 24 grader. Snart kan Pia och Peder flytta in i sitt nya Älvsbyhus på Vemdalsberget. Fint läge med utsikt mot byn och Högfjället, hälften av de 18 tomterna är sålda och 6 bebygda. Idag är det marknad i Byn på Hembygdsgården. Rundflyg blir det också om inte helikoptern är på släckning av skogsbränder. Några marknadsknallar står vid Tonys bla. Den som säljer Holländska ostar.

Den första skrev ivc:
Efter en natt med regn får vi en halvklar dag med vanlig sommartemperatur. Serveringen på Björnvallen fördubblar sin lokal. Det är efterlängtat efter många år med trångt och fullsatt. Björnike är inne i en expansiv period, det pågår byggnationer många håll i området. Ny centrumhuset vi Grizzly verkar bli färdigt trots avbräcket med byggbolaget som gick i konkurs.

Annonsera på vemdaleninfo Klicka
Se våra reportrar Klicka
Byns Bibliotek Klicka
Dagens text Klicka