pix1-s.gif (35 bytes)
Förmedlingstjänst för uthyrning av stugor, lägenheter och rum.
 
Svenska flaggan gul och blå, tänk på att hala den till kvällen Dagens namn >>>>>

 Redaktionen 0684-668590

E-Post

Företag - Länka din hemsida Klicka
Se våra reportrar Klicka
 

Den 23:e skrev ivc:
Lite kyligt på förmiddagen, endast 12 grader men uppehåll. Turisttrafiken genom byn har minskat rejält senaste veckan. Det bekräftas även handlarna i byn som tom hinner fylla på i hyllorna. Björnjakten är i gång men ingen rapport ännu om någon är fälld i byskogarna ännu, men en björn är siktad vid Örndalen Två dagar kvar till Fjällmaran och Sommarfesten på Skalspasset. Kan bli en kylig afton när Doug Seegers ska uppträda.

Den 22:a skrev ivc:
13 grader och solsken, känns som en bra början på dagen. Bra även för alla byggprojekt som är igång, inte bara på fjället. I byn byggs det på 10-talet ställen, små och stora byggen. Förvandlingen av den gamla slöjdsalen till villa på Österlånggatan börjar ta form. Idag ska balken till taket på tillbyggnaden sättas på plats. På fjället roddas det inför helgen två stora evenemang. Fjällmaraton med nästan 1000 deltagare och sommarfesten i Skalspasset med många kända artister.

Den 21:a skrev ivc:
15 grader och halvklart, varmare när solen börjar värma. Årets upplaga av Husky Open på golfbanan i Hede fick tyvärr genomföras i hällregn. Banketten efteråt blev lyckad och värmande. Husbilar verkar bli allt mer populära. På Hedlanda har flygföreningen fyra platser med el till förfogande, duch och toalett i huvudbyggnaden. Onsdag-lördag är restaurangen dessutom öppen. Kanske en udda men spännande plats att parkera på. Händer att flygplan landar och startar.

Den 18:e skrev ivc:
12 grader och ett lätt sommarregn. Ingen bra fredag för grillning kan man säga. Det byggs även på ”Nolaåa”. Ett större garagebygge är på gång som ska inrymma plats för bil och skoter med tillbehör. Kanske blir det även en hobbyhörna. Det är även nya ägare till Tim Holmans gamla hus, välkommen till Vemdalen kan man säga. Vädret verkar inte så lovande för golftävlingen Husky Open i morgon, vi får hoppas på endast några skurar.

Den 17:e skrev ivc:
Dagen börjar med dimma och sju grader men det blir sol och värme. Kanse en dag på golfbanan för många. Lite träning inför Husky Open som spelas i Hede på lördag. Det är väl helgens stora händelse som avslutas med bankett på rest. Husky. Men nästa vecka invaderas vi av löpare som ska springa Fjällmaraton och vara med på Passets sommarfest med artister som Stenmarck och Dog Segers. I lokaltidningar och på Fejan diskuteras Härjedalens framtida flyg för brinnande livet.

Den 16:e skrev ivc:
14 grader och ett ihållande regn, det är inte bra för något. Kanske bra för shopping på Skalet, Ekbergs Outlet eller Lisas Samiska butik. Ingen större rusning till Macken på morgonkvisten. Längs gatorna i byn har den stora slyröjningsmaskinen gått fram, det är ett hösttecken. Ännu har inte grävningen av det utökade fibernätet kommit igång men materialet ligger samlat vid gamla skolan. Onsdag då bjuds pensionärerna på kaffe och bullar på ICA Vemdalen. 5% får det när de handlar också som grädde på moset.

Den 15:e skrev ivc:
10 grader och höga moln, kan gå mot uppklarande och sol. När vi i byn får frågan fån turister eller besökande vänner om tips på vandring, då föreslår vi ofta en tur till Oxsjön. Många fjällridningar går också till Oxsjön just för att det är vackert och lagom långt. Nu har det framkommit att på ett ställe finns ett upplag av skrymmande bråte vilket inte är så trevligt för besökare och närliggande markägare. Som vi säger till vandrar, det ni bär upp på fjället kan ni ta med hem och slänga i egna tunnan.

Den 14:e skrev ivc:
16 grader och solsken redan på morgonen, det blir en fin dag. Flera evenemang i helgen värda att besöka. Bygdetravet på Björnvalla firade 20 år i det vackra vädret. Som vanligt var det många besökare till ett fint arrangemang. På Hedlanda var det träff för Young Pilots vilket lockade både bilburna och flygande besökare. Nu är det knappt två veckor till nästa händelserika helg. Då det är Fjällmaran och sommarfesten på Passet samt Norsk-svensk modellflygträff.

Den tolfte skrev ivc:
God morgon från Hedlanda. 19 grader och solsken, men regn väntas till kvällen. Serveringen öppen 8-17 idag. Young Pilots inför flygning till Helags, Storlien, Tännforsen och lunch på OPE flygplats. Fler flygmaskiner väntas till Hedlanda under dagen.

Den elfte skrev ivc:
16 grader och solsken, det vakas en fin dag och kanske håller det hela helgen, det vore på tiden. Bilar som bogseras med lina till service ser vi inte så ofta. Förr var det väl nästan dagligen, speciellt vintertid och då som starthjälp. Det här ekipaget rullade mot verkstad i Hede. Idag blir det invasion av flygmaskiner på Hedlanda, vid 15-tiden börjar de första komma. Två Trike-flygare från Sydafrikakommer också. I morgon kommer en maskin som flugit över Atlanten 74 gånger, piloten är 80 år.

Den tionde skrev ivc:
15 grader och uppklarnade. Kan bli en fin dag för markanden i byn. Sommarens sista rundflyg är det idag, passa på. Rundflyget är ett samarbete mellan Hedlanda Flygförening, Frihetsbolaget och STORM Heliworks. I morgon är det Fly on för Young Pilots på Hedlanda. Flygplatsen får även besök av ett flygande par som startade i Sydafrika och kryssar sig genom Europa med en Trike.

Den nionde skrev ivc:
15 grader, mulet men uppehåll än så länge. I morgon är det marknad och rundflyg i byn, vi hoppas på en bra dag med sol. Skolbygget fortskrider med inklädning av de två baracker som dockats till den befintliga byggnaden. Kanske blir det klart redan till skolstarten. Onsdag och några bråda dagar kvar till årets travdag. Ett stort evenemang i byn som tack vara många frivilliga kunnat pågå i många år. Ikväll är det musikafton i kyrkan

Den åttonde skrev ivc:
16 grader och solsken, kan bli en bra dag. Polisen har koll i byn idag. Storhogna får ny aktivitetshall, mellan tjärnen och fjället. I morgon kväll är det underhållning i kyrkan med ”Golåt”. På lördag är det dags för årets travfest på Björnvalla travbana. Första start kl. 12:00. I lokaltidningen kan man läsa om att folk förfäras över skrotbilar i Krokom. Här i Vemdalen finns det också en mängd äldre fordon som står samlade på gårdarna. Vi får det som ett kulturellt inslag och ett gott miljötänkande. Annars går bygget framåt på skolan och potatisen frodas.

Den sjunde skrev ivc:
16 grader, strålande sol, det kan bli varmt idag. Det är bra för potatis och hjortron. Det finns gott om strörenar längs våra vägar, den här härken var nära väga 94 mellan Linsell och Sveg. På Skalet är det bråda tider för att fixa med det sista inför Fjällmaraton. På Passet fixas det inför sommarfesten med artister som Småstadsliv, Martin Stenmark., Doug Seegers, Marmeladorkestern mm.

Den fjärde skrev ivc:
15 grader, låga moln och regnskurar, så blir dagen. Höbärgningen i byn verkar vara avklarad, många blåa bollar finns det. Den här helgen är det inga större evenemang i byn, vi får invänta Musik i sommarkväll som är i kyrkan på onsdag. Därefter kommer travdagen den 12 aug. och dagen efter är det auktion i Vemhån.

Den tredje skrev ivc:
Strålande sol och det blir nog 20 grader idag. En toppendag för knallar och besökare till marknaden på Hembygdsgården. Rundflyget bakom Tonys får också en fin dag. Passa på att ta en tur till jaktmarkerna eller kolla efter hjortron. Hjortron plockade och rensade finns att köpa mitt i byn för 160:-/kg

Den andra skrev ivc:
Mulet, 16 grader och risk för åskskurar till eftermiddagen. I Vemdalen By finns det tre genuina caféer. Åtgården mitt i byn, Bageriet vid kyrkan och Hembygdsgården (torsdagar). Man kan även ta en fika Macken, Tonys, Husky och Campingen också. Konkurrensen är hård och utbud och miljö varierande. Vi får heller inte glömma Trosavik i Hedeviken och Lingers på Skalet. I morgon är det marknad och rundflygning i byn.

Den första skrev ivc:
Uppklarnande och kanske 18 grader på dagen. Den så fint upprustade uteserveringen på rest. Husky är raserad. En varubil lyckades på morgonen meja ner altanräcke, lyktstolpe och en vackert blomsterinstallation. Vi får hoppas det hinner åtgärdas till nästa finna tillfälle att sitta ute.

Annonsera på vemdaleninfo Klicka
Se våra reportrar Klicka
Byns Bibliotek Klicka
Dagens text Klicka