pix1-s.gif (35 bytes)
Förmedlingstjänst för uthyrning av stugor, lägenheter och rum.
 
Svenska flaggan gul och blå, tänk på att hala den till kvällen Dagens namn >>>>>

 Redaktionen 0684-668590

E-Post

Företag - Länka din hemsida Klicka
Se våra reportrar Klicka
 

Den 17:e skrev ivc:
Bara någon grad kallt men snöandet och blåsten har fortsatt hela natten. Flera av liftarna i området har stått stilla några dagar men idag är det lite mindre blåsigt, gra för de som driver servering i Toppstugorna. Tacksamt nog har det inte varit något strömavbrott. Nu är det ganska vanligt med braskamin eller annan eldstad hos oss på landet. Folket i snösvängen har nog löst av varandra under natten. Det är förståligt att det inte görs någon noggrannare snöröjning.

Den 16:e skrev ivc:
3 grader kallt och blåsigt idag också. Flaggorna på Ekbergs markerar tydligt sydliga vindar. Snöröken är mycket besvärande, speciellt vid möte med det plogbilar som kör i skytteltrafik längs vägarna. Vägen över Flatruet kan vara stängd när det blåser som mest. Två stora händelser är på gång. Vemdalen Ölmarknad den 19:e och 20 januari är det premiär för vinterloppet Night Snow Run Vemdalen, en löpartävling för dig som gillar utmaningar, löpning och äventyr.

Den 15:e skrev ivc:
Det blåser kraftigt idag, nästan stormbyar och det är 5 grader kallt. Helgen har varit stillsam i byn, inga olyckor, upplopp eller bränder som förekommer på annat håll i landet. Vecka 3 är sedan urminnes tider en lågsäsongsvecka och inte så mycket går att göra åt saken. Restaurangen på campingen är fortsatt stängd, det är tråkigt för byn men som sagts tidigare, der finns 28 andra att förlita sig på. På onsdag är det bio som vanligt på GT-gården

Den tolfte skrev ivc:
Kallt, kallt och åter kallt. Minus 20 idag på morgonen, nu är det inte kul längre. PÅ höjderna är det betydligt varmare, det var nollgradigt på Storhogna igår. Vad händer i byn en kylig fredag. Det blir väl en sväng till ICA och Ekbergs för helgens inköp, kanske behövs någon fin present och då har vi Dianas, KEOS och Lisa Kråiks butiker att rekommendera. V75 ska också spelas så något har vi framför oss.

Den elfte skrev ivc:
20 grader kallt, klart och vindstilla, så börjar dagen. Motorvärmare och rattmuff är bra för bilen en dag som denna. Solen strålar vackert på Macken i Vemdalen och bränslepriset är 14:61. Gårdagens bio om Ted lockade till nästan fullsatt lokal. Den inställda hockeymatchen skall spelas nästa onsdag, samtidigt som det är Bio på GT-Gården. Om man tar vatten från ån till snökanonerna, då lånar man väl bara. Det rinner ju tillbaka.

Den tionde skrev ivc:
18 grader kallt och klar himmel. Skalets torg börjar ta form, två nya lokaler i bottenplanet av senaste huset inrymmer Turistinformation och en ny restaurang. Onsdag är det bio på GT-gården. Trots kylan ska det bli hockeymatch mellan lag från anläggningarna. Matchen spelas på rinken vid skolan. (Matchen inställd pga kylan) Sedan blir det After hockey på någon av byns tre restauranger. Några väljer nog att gå på bio i uppvärmd lokal.

Den nionde skrev ivc:
9 grader kallt, uppklarnande. Vemdalens fina Hembygdsgård ligger i dvala och väntar på sommarens aktiviteter. Varje sommar är det något nytt skall byggas eller fixas till. Senast var det en ny gärdesgård runt ägorna och innan dess en klätterpark för barnen. Allt går bra så länge ideella krafter finns men någon gång tar även det slut. Vad ska ske med våra byars anläggningar när frivilligheten inte längre finns, spännande tider väntar.

Den åttonde skrev ivc:
Sju grader kallt och mulet. Den utlovade stormen bedarrade innan den kom till byn. På fjället var det stundtals hårda vindar. Idag är det pistning av 35 mil skoterleder, två maskiner är ute och harvar. Nu är de stora helgerna över och vi kan se fram emot 13 blåveckor innan påskfirandet. I restaurangerna ekar det mellan borden i väntan på nästa rusning som börjar vecka 4. Vecka 6 är en av de bästa på året även nyår inräknat.

Den femte skrev ivc:
Fem grader kallt, lite blåsigt och det har kommit några cm med pudersnö under natten. Full fart i snösvängen igen. Det finns tendens till lite uppklarnande, kan vara fint med lite sol. En dagens solsken får Viktor Andersson stå för som har blivit uttagen till OS i Ski-Cross, vi gratulerar. Idag körs skidtävlingen Tour de Fyrfasen i Hede och på kvällen i Vemdalen. kl.14:00 är det bio på GT. Filmen Monky visas.

Den fjärde skrev ivc:
5 grader kallt och lite kornsnö i luften, inte mer än någon cm kom under natten. Snöpendeln heter busslinjen som är områdets lokaltrafik. Det är flera turer på för- och eftermiddagar mellan Klövsjö, Storhogna, Vemdalsskalet, Vemdalen By och Björnrike. Snöpendeln ansluter även till dag- och nattåg som ankommer stationen i Röjan. Gårdagens bio i byn besöktes av 206 personer.

Den tredje skrev ivc:
14 grader kallt och uppklarnande. På höjderna är det något varmare men en kylig dag blir det. Vemdalsområdet är välförsedda med sjuk- och ambulansvård under vintersäsongen. Bemannade läkarstationer i Hede, Björnrike och Vemdalsskalet samt en mottagning mitt i Vemdalen By som är öppen måndag och torsdag förmiddag. Ambulanser finns i Hede och Vemdalen för snabba utryckningar. Skador i skidbacken tas fört hand om av SkiStars personal för transport från backen till en lokal där Ambulansen tar vid.

Den andra skrev ivc:
Styrelsen i Vemdalens snöskoterklubb har tagit beslut om att återuppta led-preppareringen den 3 januari. För markägarna och medlemmars bästa. Klubben har fått positiva signaler från kommun,och vi kommer informera om vad som händer i området via Facebook och Hemsidan. Hoppas alla haft överseende med detta avbrott. Hjälp oss nu med att informera alla skoteråkare att köpa ledbevis. Väl mött i leden - Styrelsen

Den andra skrev ivc:
God Fortsättning önskar jag er. Nollgradigt och lite kornsnö i luften. Under helgerna har det kommit ca 25 cm snö, nu är det riktigt bra i backar och längdspår. För skotertrafiken är det ännu inte tillräckligt och många har fått erfara det. Många kör fast och flera har fått stora skador på sina maskiner när plötsliga stenar kommer fram. Även naturen tar skada när snödjupet inte är tillräckligt. Bensinpriset är idag 14:51 efter Regeringens Nyårslöfte.

Annonsera på vemdaleninfo Klicka
Se våra reportrar Klicka
Byns Bibliotek Klicka
Dagens text Klicka