pix1-s.gif (35 bytes)
Förmedlingstjänst för uthyrning av stugor, lägenheter och rum.
 
Svenska flaggan gul och blå, tänk på att hala den till kvällen Dagens namn >>>>>

 Redaktionen 0684-668590

E-Post

Företag - Länka din hemsida Klicka
Se våra reportrar Klicka
 

Den 31:a skrev ivc:
6 grader kallt och ännu en dag med kornsnö i luften. Det blir inga mängder men ca 2 cm under natten. Onsdag då är det bio på GT-gården. Det finns många i byn som förgyller sina gårdar med olika installationer, oftast är det gamla bilvrak. Det fina skogstraktorn är ganska vacker och framför allt finns en berättelse och historia i den. Under en tid fanns det flera i byn som användes flitigt av byns skogsägare. Nu för tiden kommer de med trailer från när och fjärran. De körs 24 timmar om dygnet under några veckor och sedan raskt iväg till nästa uppdrag.

Den 30:e skrev ivc:
6 grader kallt mulet med kornsnö men det klarnar upp. Babcock Scandinavian Air Ambulance AB är bolaget som flyger våra ambulanshelikoptrar. Bolaget startade sin verksamhet år 2001 under namnet Lufttransport. Då fanns helikoptrar i Stockholm och Östersund. Nyligen har Jämtland fått en helt ny maskin, Leonardo AW169. Helikoptern opereras på uppdrag av Region Jämtland Härjedalen och den ersätter den tidigare AS365 ”Dauphin” som företaget har flugit sedan 2006.

Den 29e skrev ivc:
4 grader kallt och lite murrigt väder med inslag av kornsnö. Det har kommit ca 5 cm snö under helgen. Just nu pågår renskiljning vid foten av Sonfjället. Samebyarna delar upp sina renar inför fortsatt vinterbete. Arbetet pågår några dagar till och det är inte långt från vägen mellan Hede och Råndalen. Nu är vi inne i vecka 5, f.o.m kommande helg är det full rulle i fjällen kan man säga, flera av restaurangerna kommer att slå kassarekord till helgen. Det har blivit tradition att företagsgrupper och kompisgrupper kommer just den helgen för att slå klackarna i taket.

Den 26:e skrev ivc:
10 grader kallt och solklart. En perfekt dag för en skotertur. Mitt i byn finns skoteruthyrning för turer på egen hand om du har godkänt skoterkörkort. Har du inte det går det bra att följa med på en guidad tur, eler eller halvdag. För barnen finns det en inhägnad bana vid uthyrningen. Om snömängden håller över påskveckorna kan denna säsong bli den bästa på länge för skoterturismen. Viktigt att skoteråkningen sker på markerade leder.

Den 25:e skrev ivc:
Halvklart och 1 grad varmt. Det är inte ovanligt i januari, het brukar tom regna vissa år. Väglaget blir en aning halt när den våta snön packas. Nu passar snösvängen på att flytta de stora plogkanterna, mycket tid läggs på att flytta snö kan man säga. Sanda ska de också hinna med. Kommande helg bukar vara starten på vårvintersäsongen, försäljning av boende, restaurangbesök och skipass går rakt upp.

Den 24:e skrev ivc:
Två grader kallt och tendens till lite sol på förmiddagen. Snösvängen i byn har lite lugnare idag men till eftermiddagen kan det vara dags igen. Onsdag då är det bio på GT-gården. 11 månader k till julafton och bensinpriset är 14:71. Åtgårdens Café har varit stängt sedan i höstas, och restaurangen på campingen är också stängd, man vänjer sig snabbt. Men vi får hoppas på en öppning till våren. För den kaffesugne finns ju alltid Bageriet och Macken.

Den 23:e skrev ivc:
23 grader kallt, mulet och ett lätt snöfall. Renar längs våra vägar är vanligt vintertid det vet vi. Det här är i närheten av Golfbanan i Klövsjö. Just nu pågår renmärkning och renarna driver bla. Med helikopter till sina uppsamlingsplatser. På Skalet fortsätter Student Ski Week fram till torsdag. Några kanske passar på att gå på bio på GT-gården på onsdag. (Minus 36 gr i Jokkmokk idag)

Den 22:a skrev ivc:
Närmare 30 grader kallt i natt. Kylan lättar något under dagen men det är en hård start på Student Ski Week. Nya Tonys är kanske den enda restaurangen i området som håller sig med parkering för besökande på snöskoter. Pizza och pasta brukar vara den traditionella maten under den här veckan för ungdomarna. Vi ska inte glömma att det även intas en del drycker, varma och kalla. Nöjesutbudet är extra förstärkt denna vecka på Vemdalsskalet och andra ställen.

Den 21:a skrev ivc:
14 grader kallt och strålande sol. I går kväll genomfördes den första upplagan av Night Snow Run med start 17:00 på Skalets Torg. Redaktionen hade vänner som deltog på sträckan 6 km under namnet Vega Boys, vi gratulerar Latif och Qourban som vann sin sträcka med 13 minuter. Pojkarna berättar att det var jobbigast sträckan ned från Jaktstugan då det fick springa i knähög snö. Men roligt var det. En fantastisk idé att skapa denna tävling, grattis till arrangörerna.

Den 19:e skrev ivc:
Åtta grader kallt och mulet, 2 cm snö under natten. Hede Färg och Måleri är en av designbutikerna i Hede och mycket väl värt ett besök. Mer än halva butiken är fylld med saker att dekorera hemmet med. Gamla Hede möbler som numera heter Möbelmästarna i Härjedalen är också värt ett besök. Förutom möbler finns finurliga inredningsdetaljer till våra hem. Är du hos Möbelmästarna går det inte att undvika ett besök hos Jönnbua som ligger vägg i vägg.

Den 18:e skrev ivc:
5 grader kallt och mulet med inslag av kornsnö. Prognosen är att det lättar. Igår kväll var det nöjeskrock i byn. Bio som vanligt på onsdagar men det var även det årliga hockeydramat på skolans rink. Turnering mellan lag från Klövsjö, Vemdalsskalet och Björnrike. Ca 200 pers i publiken hejade på sina favoriter. Det hela inreddes med Nationalsång framförd av ICA-Kurt från Svenstavik. Matchpucken levererades av Opel.

Den 17:e skrev ivc:
Bara någon grad kallt men snöandet och blåsten har fortsatt hela natten. Flera av liftarna i området har stått stilla några dagar men idag är det lite mindre blåsigt, gra för de som driver servering i Toppstugorna. Tacksamt nog har det inte varit något strömavbrott. Nu är det ganska vanligt med braskamin eller annan eldstad hos oss på landet. Folket i snösvängen har nog löst av varandra under natten. Det är förståligt att det inte görs någon noggrannare snöröjning.

Den 16:e skrev ivc:
3 grader kallt och blåsigt idag också. Flaggorna på Ekbergs markerar tydligt sydliga vindar. Snöröken är mycket besvärande, speciellt vid möte med det plogbilar som kör i skytteltrafik längs vägarna. Vägen över Flatruet kan vara stängd när det blåser som mest. Två stora händelser är på gång. Vemdalen Ölmarknad den 19:e och 20 januari är det premiär för vinterloppet Night Snow Run Vemdalen, en löpartävling för dig som gillar utmaningar, löpning och äventyr.

Den 15:e skrev ivc:
Det blåser kraftigt idag, nästan stormbyar och det är 5 grader kallt. Helgen har varit stillsam i byn, inga olyckor, upplopp eller bränder som förekommer på annat håll i landet. Vecka 3 är sedan urminnes tider en lågsäsongsvecka och inte så mycket går att göra åt saken. Restaurangen på campingen är fortsatt stängd, det är tråkigt för byn men som sagts tidigare, der finns 28 andra att förlita sig på. På onsdag är det bio som vanligt på GT-gården

Den tolfte skrev ivc:
Kallt, kallt och åter kallt. Minus 20 idag på morgonen, nu är det inte kul längre. PÅ höjderna är det betydligt varmare, det var nollgradigt på Storhogna igår. Vad händer i byn en kylig fredag. Det blir väl en sväng till ICA och Ekbergs för helgens inköp, kanske behövs någon fin present och då har vi Dianas, KEOS och Lisa Kråiks butiker att rekommendera. V75 ska också spelas så något har vi framför oss.

Den elfte skrev ivc:
20 grader kallt, klart och vindstilla, så börjar dagen. Motorvärmare och rattmuff är bra för bilen en dag som denna. Solen strålar vackert på Macken i Vemdalen och bränslepriset är 14:61. Gårdagens bio om Ted lockade till nästan fullsatt lokal. Den inställda hockeymatchen skall spelas nästa onsdag, samtidigt som det är Bio på GT-Gården. Om man tar vatten från ån till snökanonerna, då lånar man väl bara. Det rinner ju tillbaka.

Den tionde skrev ivc:
18 grader kallt och klar himmel. Skalets torg börjar ta form, två nya lokaler i bottenplanet av senaste huset inrymmer Turistinformation och en ny restaurang. Onsdag är det bio på GT-gården. Trots kylan ska det bli hockeymatch mellan lag från anläggningarna. Matchen spelas på rinken vid skolan. (Matchen inställd pga kylan) Sedan blir det After hockey på någon av byns tre restauranger. Några väljer nog att gå på bio i uppvärmd lokal.

Den nionde skrev ivc:
9 grader kallt, uppklarnande. Vemdalens fina Hembygdsgård ligger i dvala och väntar på sommarens aktiviteter. Varje sommar är det något nytt skall byggas eller fixas till. Senast var det en ny gärdesgård runt ägorna och innan dess en klätterpark för barnen. Allt går bra så länge ideella krafter finns men någon gång tar även det slut. Vad ska ske med våra byars anläggningar när frivilligheten inte längre finns, spännande tider väntar.

Den åttonde skrev ivc:
Sju grader kallt och mulet. Den utlovade stormen bedarrade innan den kom till byn. På fjället var det stundtals hårda vindar. Idag är det pistning av 35 mil skoterleder, två maskiner är ute och harvar. Nu är de stora helgerna över och vi kan se fram emot 13 blåveckor innan påskfirandet. I restaurangerna ekar det mellan borden i väntan på nästa rusning som börjar vecka 4. Vecka 6 är en av de bästa på året även nyår inräknat.

Den femte skrev ivc:
Fem grader kallt, lite blåsigt och det har kommit några cm med pudersnö under natten. Full fart i snösvängen igen. Det finns tendens till lite uppklarnande, kan vara fint med lite sol. En dagens solsken får Viktor Andersson stå för som har blivit uttagen till OS i Ski-Cross, vi gratulerar. Idag körs skidtävlingen Tour de Fyrfasen i Hede och på kvällen i Vemdalen. kl.14:00 är det bio på GT. Filmen Monky visas.

Den fjärde skrev ivc:
5 grader kallt och lite kornsnö i luften, inte mer än någon cm kom under natten. Snöpendeln heter busslinjen som är områdets lokaltrafik. Det är flera turer på för- och eftermiddagar mellan Klövsjö, Storhogna, Vemdalsskalet, Vemdalen By och Björnrike. Snöpendeln ansluter även till dag- och nattåg som ankommer stationen i Röjan. Gårdagens bio i byn besöktes av 206 personer.

Den tredje skrev ivc:
14 grader kallt och uppklarnande. På höjderna är det något varmare men en kylig dag blir det. Vemdalsområdet är välförsedda med sjuk- och ambulansvård under vintersäsongen. Bemannade läkarstationer i Hede, Björnrike och Vemdalsskalet samt en mottagning mitt i Vemdalen By som är öppen måndag och torsdag förmiddag. Ambulanser finns i Hede och Vemdalen för snabba utryckningar. Skador i skidbacken tas fört hand om av SkiStars personal för transport från backen till en lokal där Ambulansen tar vid.

Den andra skrev ivc:
Styrelsen i Vemdalens snöskoterklubb har tagit beslut om att återuppta led-preppareringen den 3 januari. För markägarna och medlemmars bästa. Klubben har fått positiva signaler från kommun,och vi kommer informera om vad som händer i området via Facebook och Hemsidan. Hoppas alla haft överseende med detta avbrott. Hjälp oss nu med att informera alla skoteråkare att köpa ledbevis. Väl mött i leden - Styrelsen

Den andra skrev ivc:
God Fortsättning önskar jag er. Nollgradigt och lite kornsnö i luften. Under helgerna har det kommit ca 25 cm snö, nu är det riktigt bra i backar och längdspår. För skotertrafiken är det ännu inte tillräckligt och många har fått erfara det. Många kör fast och flera har fått stora skador på sina maskiner när plötsliga stenar kommer fram. Även naturen tar skada när snödjupet inte är tillräckligt. Bensinpriset är idag 14:51 efter Regeringens Nyårslöfte.

Annonsera på vemdaleninfo Klicka
Se våra reportrar Klicka
Byns Bibliotek Klicka
Dagens text Klicka