pix1-s.gif (35 bytes)
Förmedlingstjänst för uthyrning av stugor, lägenheter och rum.
 
Svenska flaggan gul och blå, tänk på att hala den till kvällen Dagens namn >>>>>

 Redaktionen 0684-668590

E-Post

Företag - Länka din hemsida Klicka
Se våra reportrar Klicka
 

Den 31:a skrev ivc:
4 grader varmt, mulet och slask. Kanske lite halkigt på fjället. I morgon går vi in i första vintermånaden som inledas av mässan Lodge & Lya på fredag. I byn är det minimässa på Ekbergs på lördag med en mängd återförsäljare. För familjerna har aktiviteterna på byn redan börjat med en tipsrunda bland företagarna. Ikväll är det Bio på GT-gården. Fredag underhållning på rest. Husky

Den 30:e skrev ivc:
Två grader kallt och kornsnö i luften, det kan nog bli en decimeter under dagen. 15:31 för bränsle idag på INGO. Onsdag då är det bio på GT-gården som vanligt under vinterhalvåret. Eftersom det är höstlov för skolorna så är det extra öppet på många ställen, tex Åtgårdens Café. I byn är det även en tipspromenad med frågor hos de olika näringsställena. På fredag startar Lodge & Lya och det lär locka 8 tusen besökare.

Den 29e skrev ivc:
Minus 13 grader i morse, det är ovant kan man säga. Men det vara en föraning om att viter är på gång. Det sprutas snö för fullt i Klövsjö och på andra håll. Den stora snackis ät Natoövningen på andra sidan gränsen. Sverige bidrar med 2400 man och en massa fordon av varierande slag. Under helgen har ett hundrastal passerat genom Härjedalen. En uppställningsplats är sågen i Hede. Övningen avslutas den 10 november och då ska alla fordon återvända.

Den 26:e skrev ivc:
Någon centimeter med nysnö på Byn idag, temperatur kring nollan hela helgen och risk för halka. Ikväll är det Invigningsfest på Nya Tonys i Vemdalen efter sommarens renovering. I morgon firas skoterns dag hos många återförsäljare i Härjedalen. För barnen är det ”Spöklördag” i Hede på Hembygdsgården från 16:30 i morgon.

Den 25:e skrev ivc:
Minusgrader och snö på backen, ganska halkigt väglag. Antagligen blir det en del avåkningar under dagen, Kallare i morgon så halkan består. Idag är lälig dag för att fika på Åtgården, ser att de har många goda erbjudanden. Finns även gosaker på att köpa på Macken. Mindre än 2 månader till julafton

Den 24:e skrev ivc:
Nollgradigt på morgonen men solen värmer snart. Tord på Vemhus Bygg levererar plåttak till ännu ett bygge i Destinationen. Viktigt att det finns tillräckligt med kranbilar vid leveranser, int alltid det finns en traktor som kan ta emot pallar med material. Onsdag då är det bio på GT-gården, hitintills har det varit i det närmaste fullbelagt på biokvällarna. Att det är paus mitt fi filmen för att köpa kaffe, popcorn och godis uppskattas av besökarna.

Den 23:e skrev ivc:
Nollgradigt och snö på marken i morse men det tinar bort under dagen. Kanske lite halka på vägens skuggiga delar. Det gigantiska timmerhuset på Skalet har nått upp till andra våningen, endast tre våningar kvar. Mitt emot på Skalets Torg byggs det också, ett lägenhetshotell. På Byn i Vemdalen rustar näringsställena inför Mässhelgen Lodge & Lya. Det blir en massa evenemang och erbjudanden bland handlarna

Den 19:e skrev ivc:
Lite lätt frost på morgonen men det värmer solen i ett nafs. Längs vägen förbi Ekbergs är det gång- och cykelbana. Den är markerad med heldragen vit linje och vit/svarta stolpar. Men första markeringen är en större svart stålbåge med blå/gult centrum. Den är svår att upptäcka och speciellt under den mörka tiden. Här kommer det att ske påkörningar som skapar irritation.

Den 18:e skrev ivc:
Frostig morgon med låga molnslöjor solsken, dags att leta fram rattmuffen. Nästan fullsatt på bion igår, bio är ju ett av få återkommande evenemang som Byn erbjuder under vintersäsongen. Tack vare digitaliseringen kommer de senaste filmerna till Vemdalen samtidigt som till storstäderna. Nästa stora evenemang är allt som sker i Allhelgonahelgen. På Skalet händer mycket men även på Byn. Ekbergs och Dianas har speciella erbjudanden.

Den 17:e skrev ivc:
Ljummen morgon och mulet men det spricker nog upp senare. Vi Rundqvistsvägen har det avverkats, stora täta granar får ge plats för sol och ljus. Kanske kan det bli någon ny villatomt också eller är det för nära bäcken. Trots nya tomtområden är jakten på villatomter stor. Onsdag - då är det bio på GT-gården. Vaccination mot Influensa kan vi göra på Fjällhälsan i Vemdalen 7 november efter 13.00

Den 16:e skrev ivc:
Kylig morgon, frost i gräset och på bilrutan. Låga molnslöjor över byn på förmiddagen. Blir sol och värme på eftermiddagen. Vi får väl erkänna att det är höst nu med dubbdäck och alla andra förberedelser inför vintern. Hos Diana kan vi köpa höstens vackra växter för att pryda hus och hem. Nu bara tre veckor till den stora mässan Lodge & Lya på Vemdalsskalet. Mässplatserna var i stort sett fullbokade första dagen

Den 15:e skrev ivc:
8 grader och regn på förmiddagen. Igår hade vi rekordvarmt för årstiden med 19 grader och molnfritt. Det politiska läget i Härjedalen följer riksplanet, ännu ingen ny ledning i Härjealen. Det betyder att inge viktiga nysatsningar kan beslutas för årsskiftet. Vemdalen får ett nytt ”Fritis” från idag. "Kyrkis" kallas det i folkmun men hur mycket kyrkan är involverad får vara osagt. Lokalen är på GT-gården. SkiStar har fått lov av Mark och Miljödomstolen att höja vattennivån i Vargranstjärnen för snötillverkning.

Den tolfte skrev ivc:
Ingen frost i natt heller. Dimmigt idag igen, kan tyda på att det blir sol och värme på eftermiddagen. På ICA i Byn fortsätter ombyggnaden. Idag före öppning så baxas kylar in genom entrén. Åkeriet bistår med det stora lyftet. Blir fredagen eftermiddag så fin som gårdagen åker nog en och annan grill fram även om det hamnat i vinterförvaringen. Bensinpriset 15:66.

Den elfte skrev ivc:
Dimma och några grader varmt på morgonen. Det blir en fin dag när solen bryter igenom vid lunch. Vemdalens Järnvägsstation finns kvar som ett minne. Numera fritidshus. Statsbanan Sveg-Hede var en 72 kilometer lång normalspårig bibana till Inlandsbanan. Persontrafiken på järnvägen upphörde 1966. En del av järnvägssträckan trafikerades med godståg till 1970. Många var det som blev förbannade när kommunikationsminister Palme rev upp rälsen och skickade den som bistånd till Afrika.

Den tionde skrev ivc:
12 grader varmt igår och det blir nog lika idag. Lövåsgatan blir återvändsgata idag när det ska gravas på flera ställen. Två fina mindre fastigheter till salu i byn, vi får hoppas på permanent boende då det varit fritidshus tidigare. Ikväll visat filmen om Astrid på GT-gården. Tråkigt men byn är tre personer färre, på kort tid har tre kvinnor lämnat livet, vi beklagar.

Den nionde skrev ivc:
Ingen frost i natt på byn men väl lite lätt regn. Snön som låg på Högfjället är nu borta. Nu är det dags att montera vinterhjulen på bilen trots någon plusgrad. På hösten brukar vi ha svårt att byta hjul i tid men på våren då är det inte tal om att spara på dubbarna. Vedhandlaren mitt i byn förbereder för vinterns försäljning. Tre långtradare med husdelar är parkerade mitt i byn, ännu ett hus på gång. Bruna bönor och falukorv serveras på campingen idag.

Den åttonde skrev ivc:
Ingen frost bara lite regn i natt och snö på fjälltopparna. Morgonrusningen i byn är trafiken till ICA och Macken. Många bilar även vid bageriet, kanske är det förberedelser för säsongsöppning. Det verkar som även Vemdalen för en släng av Svensk ”Brittsommar”. Kommande vecka ska det bli många fina dagar. Det gillas av alla som har pågående byggprojekt. Snart startar ett nytt projekt i byn, känd handlare ska bygga ut.

Den femte skrev ivc:
Ingen frost i natt men det har regnat. Förmiddagen är strålande vacker med klarblå himmel. På Storhogna är det den årliga tjejhelgen. Minimässa med tjejrelaterade saker samt erbjudanden från SPA-avdelningen. Hör på nyheterna att mjöl blir en bristvara efter sommarens hetta. Bakade produkter blir 20% dyrare spås det, typ pizzabottnar och kanelbullar.

Den fjärde skrev ivc:
Minus fem på morgonen och hög molnbas. Det byggs ”Nolaåa” också, det är på Hennings gård som det blir tillbyggnad. Fullsatt på bion igår, en fin start på biohösten. Torsdag då är det öppet på Fjällhälsan i Centrumhuset. I morgon är det Guldgalan i Funäsdalen, en företagarfest där årets serviceperson (Christopher Kristoffersson) och serviceföretag (Vemdalen Experience) ska utses. Vemdalen är representerade i båda grupperna, ska bli spännande att vara med och se hur det går.

Den tredje skrev ivc:
Nollgradigt i natt och några snöflingor faller på morgonen men snart tar solen vid. På byn bullrar det av maskiner för asfaltering. Planen vid busstationen repareras samt en del gator som varit uppgrävda för kablar och på några platser har äldre reparationer sjunkit. Det grävs även på andra håll med reparationer av avloppstrummor i byn. Ikväll är det premiär för säsongens bio, kan bli fullsatt. Onsdag då har även rest. Husky öppet.

Den andra skrev ivc:
Tre grader kallt men soligt på förmiddagen, risk för någon snöby senare. Idag har Jämtbil från Östersund bilvisning i byn. På ICA:s rymliga parkering visar de bilar från Mercedes, Subaru, Kia och Fiat Professional. Antagligen får man provköra också. Tisdag jämn vecka då är Återvinningen öppen 11-17 och ICA 9-18.

Den första skrev ivc:
I natt har frosten slagit till med flera minusgrader men dagen ser ut att bli solig och fin. I Hedeviken ligger Trosavik Slöjd och Café. Det är en samlingspunkt mitt i byn som förr i tiden var byns skola. Nu finns en butik där byns slöjdare säljer sina alster och en servering för luncher och fika, deras goda räkmackor får man inte missa. På övervåningen finns modern konferenslokal och lokal för tex slöjdkurser. En fin lekpark finns för barnen vid uteserveringen.

Annonsera på vemdaleninfo Klicka
Se våra reportrar Klicka
Byns Bibliotek Klicka
Dagens text Klicka