pix1-s.gif (35 bytes)
Förmedlingstjänst för uthyrning av stugor, lägenheter och rum.
 
Svenska flaggan gul och blå, tänk på att hala den till kvällen Dagens namn >>>>>

 Redaktionen 0684-668590

E-Post

Företag - Länka din hemsida Klicka
Se våra reportrar Klicka
 

Den 31:a skrev ivc:
Lite kyligt i natt och det har snöat något. Kan bli sol på eftermiddagen. Snön kanske kommer att räcka till skidspår till helgen. Snökanonerna mullrar på fjället, även någon nedfart kan komma öppna. På vägarna är det halt just nu, en långtradare blockerade 45:an vid Fåker i morse. Onsdag i morgon, då är det bio på T-Gården

Den 30:e skrev ivc:
Runt nollan idag också, risk för halka i skuggiga partier. Lite snö finns det på fjälltopparna men ännu räcker det inte till någon skidåkning i vårt område, kanske till helgen om det blir kalla nätter. Förberedelserna för Lodge & Lya är i full gång inför öppnandet på fredag. Även i Vemdalen By blir det aktiviteter med minimässa hos Ekbergs och många erbjudanden i butikerna. För hela familjen så finns det en tipspromenad genom byn.

Den 27:e skrev ivc:
Förrädiskt i trafiken när temperaturen ligger kring nollan. Trots nya vinterdäck kan väglaget ändå överraska. Personerna i den här bilen lyckades ta sig ut på egen hand. Väglaget på platsen var packad snö. Fredag i byn och ingen speciellt ppå nöjesfronten. Nästa helg är det evenemang på flera ställen i samband med Logde & Lya-mässan på Vemdalsskalet. I morgon är det Spöklördag i Hede för barnen, kl 17-19 på Hede Hembygdsgård.

Den 26:e skrev ivc:
Minus 2 på morgonen och tendens till uppklarande. Kan nog vara ganska halkigt på vägarna idag. Byns returanläggning får nytt golv. Nu är det asfalterat på platsen för återvinningsburkarna. Hela den stora parkeringen, inte bara returplatsen borde asfalteras. Det blir i alla fall lättare att hålla rent kring burkarna. Till helgen är det Snöskoterns dag på många håll i Härjedalen men inte i Vemdalen. I Hede är det även barnens Spöklördag på Hembygdsgården.

Den 25:e skrev ivc:
10 cm blötsnö på backen och snön fortsätter att falla. Ingen snöröjning i byn denna morgon. Skalets torg är nu asfalterat och snötäckt, det börjar bli julstämning i kvarteret. Fattas bara lite stjärnor och några granar. På Byn i Vemdalen pågår ett projekt för att få en trevligare ordning på Återvinningen, just nu markarbeten. Onsdag då är det bio på GT-gården.13:72 för 95 oktan

Den 24:e skrev ivc:
Runt nollan men inget av det utlovade snövädret ännu. Kanske bra om det blir lite kyla i backen först. Igår hade Räddningstjänsten i Byn övning. Objektet var GT-huset där det visas bio, teater och andra aktiviteter som kan locka mycket folk. Tillsammans med husets styrelse och medarbetare utfördes praktiska övningar inomhus. Efteråt var det visning av Räddningsfordon och hur man förfar med brand i kläder. Försökspersonen vilar fortfarande ut på brandstationen.

Den 23:e skrev ivc:
Nollgradigt och snön faller i stora flingor, kan det vara början på vintern. Hög tid att lägga på vinterhjulen på bilen. Höstfest, sång och musik var det i kyrkan igår, det blev fullsatt och uppskattat. Älgjägarna har haft en mycket fina dagar i skogen den här helgen. På campingplatserna i Hede, Hedeviken och Vemdalen börjar vintercamparna ställa upp sina vagnar, även vid Vemvalla fotbollsplan finns en liten husvagnscamping.

Den 20:e skrev ivc:
Kylig natt med frost på bilrutan. Låga moln över byn idag kan man säga men sol är utlovad till lunchen. Fibergrävningen rullar på, nu är man inne i fasen att skarva de olika fiberslangarna i nodbrunnarna som ligger längs gatorna. Fredag och inga större händelser på nöjesfronten i Byn. Nu inväntar alla Höstlovsveckan då allt ska ske, på Byn och på Vemdalsskalet. Åtgårdens Café söker arrendator till vintersäsongen, kan det vara något.

Den 19:e skrev ivc:
Efter en kall natt med minusgrader, kommer solen och tinar frosten. Trots allt ett bra väder för alla i byggsvängen. Vi närmar oss Höstlov men mässan Lodge och Lya i centrum. Mässtidningen kom med morgontidningarna i morse. Det är väldigt mycket som sker i området just den veckan. Barnen har också sin plats med en hel det erbjudanden. Det är åttonde året och mässprogrammet bara växer. Många kända gäster kommer till Destinationen under veckan. Ska bil kul i år igen att vara en av ca 9 tusen besökare.

Den 18:e skrev ivc:
Fem grader kallt och solsken på morgonen. Det behövs några fler kalla nätter och dagar för att snökanonerna ska börja mullra. Det går fort att bygga nu för tiden. Villan på Fjällvägen började plockas ihop igår. Två våningar blir det och idag läggs undertaket. Bygget av nya biblioteket vid skolan som också var halvfabrikat och påbörjades i våras är ännu inte klart för inflyttning. Onsdag då är det Bio på GT.

Den 17:e skrev ivc:
Runt nollan och snöblandat regn idag, inte roligt. Roligt var det igår för 167 vinnare i I Postkodlotteriet här i byn. De fick dela på 4.8 miljoner kronor. Miljonen gick till en nyinflyttad familj. Bilen hamnade och 200 000 hamnade hos samma kvinna på Skolgatan, vi gratulerar samtliga. Det behövs glädje nu när höstrusket kommer på allvar. I morgon är det Bio på GT det är också roligt. (Bilden lånad av ÖP)

Den 16:e skrev ivc:
Ljummen morgon för årstiden, åtta grader och uppklarande. Storfrämmande i byn i helgen. Statsministern med fru har varit och hälsat på hos privata vänner. Riktigt ensamma var de inte, 8 Säpogubbar höll koll på stugan och grannarna. Trots bevakningen i byn lyckades någon för tredje gången på några år rasera staketet till fastigheten vid Lövåsgatan. Det dröjer nog inte länge förrän syndaren är fångad.

Den trettonde skrev ivc:
Nära nollan i natt men solen skiner redan från morgonen. Fredag den 13:e och inget speciellt på nöjessidan i byn. I morgon är det premiär för längdåkning i Bruksvallarna från 10:00, dragplåster är Anders Södergren. På Skalets torg förberedes det för asfaltering och möjligen ett hus till mellan Lingers Café och Hovde hotell. För er som saknat en traditionell Turistinformation i Byn kan det meddelas att Destination Vemdalen AB planerar en sådan i sina nya lokaler på Skalet.

Den tolfte skrev ivc:
Fyra grader och det regnar, tur att det inte är snö då hade det varit många decimeter. Det är ingen tjäle i marken så snön kan gott vänta. Snökäpparna genom byn sattes för några dagar sedan, förberedelser för plogning kan man säga. Numera så är det jobb för en person och en traktor att sätta käppar. Företaget kör från kusten till Norska gränsen, det många mil och många vägar. Hemsk bio igår, fanns personer som avvek efter halva filmen.

Den elfte skrev ivc:
Minusgrader i tidig morgon och frost på bilrutan och i gräset. Dagen som är Internationella Flickdagen blir fin bara den låga molnbasen lättar. Personbil och lastbil i kollision utanför Hedeviken i går. Kvinnan från Vemdalen i personbilen klarade sig utan skador, bilen blev tämligen oanvändbar. Moderna bilar ger bra skydd för samtliga i bilen. Lastbilen fick läckage i dieseltanken som Räddningstjänsten snabbt sanerade. Onsdag då är det bio i byn.

Den tionde skrev ivc:
Fyra grader varmt på morgonen och solen kanske tittar fram någon gång under dagen. Fortfarande finns det löv kvar i några björkar längs byns boulevard. Veckans händelse är väl att det är bio i morgon som vanligt på onsdagar under vinterhalvåret. I byn fortsätter grävningen för fiber längs Österlånggatan och Smessgatan för de som avtalat med Härjeåns. Dagspriset på 95 oktan är 13:62

Den nionde skrev ivc:
Underkylt regn på morgonen och isbark på bilrutan. Det klarnar upp, det blir 10 grader och solsken. Högfjället, Hovde och Skalstoppen har vit mössa idag. På campingen i en av dammarna har det uppstått förälskelse, ett svanpar guppar omkring i vassen. Svanpar sägs leva tillsammans hela livet men de kanske byter bostadsort flera gånger. Vi gratulerar Möbelmästarna i Härjedalen till utmärkelsen "Årets Serviceföretag i Härjedalen".

Den sjätte skrev ivc:
Kall natt, under noll på många ställen men det blev snabbt varmt på förmiddagen när solen tittade fram. Vemdalen saknar modern bilverkstad men vi kan ju alltid få hjälp av Åkeriets mekaniker för det vanligaste åkommorna. Däck och hjulbyte fixar det också. Fredag och en vanlig helg utan större evenemang. Rest. Husky och Tonys har öppet på byn för de som vill unna sig lite extra till kvällen. Lunch finns även på Campingen och Åtgården.

Den femte skrev ivc:
Frost i gräset och på bilrutorna i morse, vi förstår åt vilket håll det bär. Det blir i alla fall en fin dag med solsken. Säsongens biopremiär var igår och drog nästan fullt hus. Snart är det höstlov och handlarna i byn håller för full på med att skapa erbjudanden och evenemang till dess. Största händelsen är såklart Lodge & Lya, den stora mässan på Vemdalsskalet. Ekbergs har också en minimässa som brukar dra en mängd besökare.

Den fjärde skrev ivc:
10 grader varmt och uppklarande, verkar lite lovande. Downtown Vemdalen är det samma som livet kring ”Macken”. Samling vid fikabordet för hantverkare, sjukskrivna, pensionärer och de som är mellan jobben. De senare är inte så många, i Vemdalen har de flesta jobb. Uppskattningsvis finns det under vintersäsongen ca 500 arbetstillfällen i området. Det är bostäder som saknas. Önskas en entreprenör som bygger handelshus och bostäder på byn.

Den tredje skrev ivc:
Regnig morgon med moln i trädgränsen men sol redan på förmiddagen och 15 grader varmt. Björnrikes nya centrum mellan Björnvallen och Grizzly växer snabbt fram. Här blir det skishop, skiduthyrning, information och bostäder till kommande säsong. Det ger många nya arbetstillfällen på orten och efterfrågan på säsongsboende ökar. Boendet är det stora bristvaran i byn men många nya projekt är på gång bara detaljplaner kan ändras.

Den andra skrev ivc:
Efter en blåsig natt inleds dagen med byiga vindar och duggregn och hela 7 grader. Det har varit full rulle i byn i helgen. 17 personer var på GT-gården i fredag och såg filmopera. Pensionärsdansen på Lövås lockade 80 personer, de flesta kom från byarna runt Vemdalen. Vid söndagens Bingo gick 10 000 kr. till en tjej från Hede, vi gratulerar. På onsdag är det biopremiär och då blir det nog fullt i lokalen.

Annonsera på vemdaleninfo Klicka
Se våra reportrar Klicka
Byns Bibliotek Klicka
Dagens text Klicka