pix1-s.gif (35 bytes)
Förmedlingstjänst för uthyrning av stugor, lägenheter och rum.
 
Svenska flaggan gul och blå, tänk på att hala den till kvällen Dagens namn >>>>>

 Redaktionen 0684-668590

E-Post

Företag - Länka din hemsida Klicka
Se våra reportrar Klicka
 

Den 30:e skrev ivc:
Fyra grader kallt, mulet med inslag av kornsnö. Osäkerheten om skötseln av skoterlederna området består. Ännu har i alla fall inte Vemdaleninfo hört om det blir pistning denna säsong. Kryssen står där de står sedan tidigare och folk lär nog köra längs lederna hur den än blir. Men det är lång tid kvar till skoterns högsäsong så mycket kan hända på och i leden.

Den 29e skrev ivc:
10 grader kallt och mulet. Onsdag då är det bio på GT. En liten lokal glädjebomb är släppt i byn. Erik på ICA meddelar att det blir öppet på söndagar från 10 december, det är på försök under 2 år. ICA Vemdalen By kommer även att investera i många förbättringar i butiken, det kan även bli fler anställda. Grävningen av fiber längs Österlånggatan går i vinteride, tjälen har markerat sitt motstånd.

Den 28:e skrev ivc:
7 grader kallt och kornsnö i luften som ger lite puder på backen. Tisdag och inget speciellt händer i Byn. Bensinen har gott upp 30 öre senaste veckan men vem bryr sig. På Macken är det som vanligt med hantverkarna som kommer vid nio och intar korv och kaffe. I morgon är det bio på GT och ICA bjuder pensionärer på kaffe och 5% rabatt på varor. I morgon får Vemdalens äldreboende besök av klädnasare som erbjuder de gamla en ny garderob så de kan klä upp sig till middagen. Men snart försvinner köket så då är den vitsen borta.

Den 27:e skrev ivc:
6 grader kallt och uppklarande. Områdets 27 restaurang öppnade i lördags. ”Bräjks matbar” ligger halvvägs till toppen i Björnrike. Joel och Pernilla är krögarparet som satsar på denna nyetablering. Det måste vara underbart att får skapa en arbetsplats med den enormt fina utsikt och verkligen ski in. 100 platser i solen kan man säga, det blir mumma det till vårvintern. Inne är det också ca 100 platser. Inriktningen är närproducerat och rejäla portioner. Helgöppet fram till den 21 dec. därefter 9-21 varje dag under säsongen.

Den 26:e skrev ivc:
Två grader kallt, mulet med inslag av lite snö i luften. Fullsatt i Klövsjö kyrka igår kväll när Erikhjälpen fick draghjälp av Doug Seegers att värva månadsgivare. Konserten som vara i 90 minuter varades inledningsvis med information om Erikhjälpen och fina låtar av Doug. Efter halvtid blev det 100% musik men många goa låtar kopplade till årstiden.

Den 25:e skrev ivc:
6 grader kallt, halvklart och vindstilla. En bra dag för den traditionella Julmarknaden på Hembygdsgården. Ca 20 knallar och 100-talet besökare förgyllde marknadsplatsen. Av tradition hålls även en auktion av skänkta varor, behållningen går till Barncancerfonden. Auktionist som vanligt L-G Tjärnås. Lions bidrar med sin avtäckning av den hemlige jultomten som i år var Andreas Ekberg. Insamlade pengar från den gissningstävlingen går till cancerforskning

Den 24:e skrev ivc:
Någon grad kallt och solsken. En månad kvar till julafton. Igår var det snöröjning som gällde. Idag är det halkbekämpning längs byns gator och torg. Ännu en villa på gång, nu på Vemdalsberget. Det är ett Jönträhus med tillhörande stort garage. Det är 4e huset i det området. Till sommaren blir det fler med början på tomt nr 13. Ikväll Untracked Film Tour 18:30 på GT.

Den 23:e skrev ivc:
Nollgradigt, mulet och inslag av snö/regn. Under natten varit kraftiga vindar och det har det snöat ca 20 cm i Byn. Dagen stora händelse är såklart snöröjning i stort och smått. Lite trist för alla byggnationer som är på gång, tänker på 2 hus på Kilberget. En husleverans kom igår och en leverans står på byn och väntar på avlastning. Trots nattens stormbyar har det inte varit något strömavbrott.

Den 22:a skrev ivc:
10 grader kallt, 5 cm puder, låga moln och mer snö kommer men det blir även mildare. Vemdalsskalets skidåkning ser inbjudande ut och till helgen är den stora premiären. Snökanonerna har producerat för fulla muggar den senaste veckan, det ligger högvis som pistmaskinsförarna ska börja böka ut. Onsdag då är det Bio på GT. Ikväll är det Speeddate med Centerpartiet på Rest. Husky kl 18-19.

Den 21:a skrev ivc:
Tolv grader kallt i morse, nu är det inte roligt. Det blir en solig och fin dag för den som gillar att vara utomhus. Klövsjö har fått en ny Sportshop efter branden för drygt 2 år sedan. I över 20 år har Carina och Bosse Svelander drivit shoppen. Så visst var det katastrof när butiken brann sommaren 2015. Nu är butiken redo för vinterns alla gäster, 800 bar skidor och ett brett sortiment av skidkläder finns. Redan är det många träningsgrupper som ligger i Klövsjö och tränar, butiken har öppet varje dag.

Den 20:e skrev ivc:
Fem grader kallt, uppklarnande och vindstilla. Björnrike har fått ett nytt lägenhetskomplex mitt i pisten och fem meter från Bräjks Mat & Bar. Tolv bostadsrätter med absolut bästa läge för ski in och ut. Närmaste granne på uppfartsvägen är den Kinesiska konferensanläggningen, en byggnad med rekord i vinklar och vrår. Varubilschaufförerna med leveranser till Bräjks kan får problem i halkan, snökedja kan rekommenderas.

Den 17:e skrev ivc:
Sex grader kallt och strålande sol. Vädret ska visst bestå över helgen, det är bra för säsongspremiären i slalombackarna. Ingen mängd av snö på Byn men konstsnön på fjället räcker för en Skidhelg på Vemdalsskalet med rabatterade priser för boende och Skipass, förr hette det liftkort. Vemdalens skoterklubb kommer att sköta lederna i vinter. En uppgörelse mellan markägare och Kommunen kom till igår.

Den 16:e skrev ivc:
Solsken och åtta grader kallt på morgonen. Renarna har nu flyttats från sommarbetet på fjället kring Storulvån till Härjedalen. Grupper av renar finns längs vägarna, bilden är tagen strax utanför Vemhån. Vemdalens snöskoterklubb meddelar att de inte kommer att sköta underhållet på skoterlederna i vinter. De avvaktar tills en lösning mellan kommunen och markägarna är klar.

Den 15:e skrev ivc:
Åtta grader kallt och halvklart, ännu ingen av den utlovade natursnön är på gång. Platsen för återvinningsmaterial i byn har nu asfalterats. Ytan har lutning för avrinning, det blir trevligare när vi lämnar kartonger, tidningar, plast, flaskor mm. Kanske även enklare för de som städar på platsen. Onsdag då är det bio på GT. Idag håller Destinationsbolaget kurs för sina medlemmar. Utbildning i att använda digital marknadsföring bla. Det blir under förmiddagen på Gästis

Den 14:e skrev ivc:
Minus 12 i morse. Halvklart men prognosen är snö till kvällen. Ett vintertecken är att isen i Veman börjar lägga sig. På mindre sjöar och tjärnar ligger isen och många personer har börjat åka skridsko. På campingens dammar har barnen börja med lite hockey. Rinken utanför skolan har med ideella krafter satts upp. Spolning återstår, när det är dags kallar man in en Ismaker från Samhall.

Den trettonde skrev ivc:
Sju grader kallt på morgonen och strålande sol, ännu en fin dag i antågande. Till helgen kan man säga att skidsäsongen börjar, den inleds med skidtestarhelg på Vemdalsskalet. Snökanonerna mullrar för fulla muggar på Skalet men även på Björnrike. En gång i tiden innan snökanonerna fanns på Björnrike så marknadsförde man sig med ”Endast Natursnö”. När kanonerna kom då hette det ”Vi snöar själva”. Snart är det dags för alla julmarknader i byarna i Härjedalen. I Vemdalen är det den 25 november.

Den tionde skrev ivc:
Sex grader kallt på morgonen och ishalka på gatorna. Snöläget i byn är gynnsamt för snöslungor och skyfflar. Bra även för byggjobbarna som uppför nya centrumanläggningen på Björnrike. Nu är det takstolar på tredje vången som är på gång. Heta känslor på Novemberkalaset igår. 2 slagskämpar anmälde varandra för misshandel, fin början på helgen för dem. Ikväll spelar Barbados och Jive för de som hällre vill dansa än mucka.

Den nionde skrev ivc:
Idag känns det varmt. Plus fyra grader och sydliga vindar. Det blir nog svårt för den lilla snö som finns att ligga kvar. På vägarna råder det ishalka. Ikväll börjar Novemberkalaset på Vemdalsskalet, tre dygn med fest och dans till minst sex orkestrar, AfterSki fredag och lördag. Det är också en helg som polisen har fokus på trafiken i området.

Den åttonde skrev ivc:
Någon grad kallt, mulet och vindstilla. Ännu en ny villa byggs på byn, Smessgatan. Och ännu en familj väljer att flytta till Vemdalen. Det är bra för byn såklart men helt obegripligt för politiken som inte fullt ut tror på Vemdalen som en framtidsort i Härjedalen. Kommunen väljer att sälja ut sina lägenheter i stället för att investera och skapa nytt boende. Det är en hysterisk efterfrågan på mindre lägenheter för de som vill klara sig utan mamma och pappa. Laga mat, tvätta kläder, se på tv när det själva vill. Onsdag då är det bio på GT.

Den sjunde skrev ivc:
Kylan består, minus 5 grader på morgonen. Snökanonerna har börjat jobba och den alpina säsongen närmar sig. Drygt 90 nya torn på nya platser ska förlänga säsongen på Vemdalsskalet. Hede Chark har nya ägare sedan i somras. Här ser vi Niklas en av ägarna delta i produktionen. Charken har en butik som är öppen vardagar och lördag. Mycket väl värt ett besök. Idag kan ni vaccinera er mot Influensa hos Fjällhälsan i Vemdalen 13-16.

Den sjätte skrev ivc:
4 grader kallt och strålande sol. Ishalka råder på vägarna och 5 cm nysnö på Vemdalsskalet. Årets mässhelg är över och kanske var det 9 tusen besökare. Vädret var gynnsamt för utställarna på stora parkeringen och för besökarna. Flera utställare slog säljrekord, badtunnor verkar vara en storsäljare liksom bullar från Bageriet i Vemdalen. Bästa monter utsedd av besökarna blev Hede Färg, vi gratulerar.

Den tredje skrev ivc:
2 grader kallt och uppklarande. Idag kör mässan Lodge & Lya igång på Skalet för 8:e året, det borde komma 9 tusen besökare. I Vemdalen By är det också mässpådrag lite var stans. Vemdaliahuset öppnar efter 6 månader i dvala. Hos Ekbergs är det flera utställare. Byns butiker och näringsställen har många erbjudanden under helgen. Trubadurer på Husky ikväll. Sänkt pris på bränsle på INGO och sänkt pris på lösgodis på Macken.

Den andra skrev ivc:
Tre grader varmt och solsken, vilken fin torsdag. Ännu ett hus för boende året runt är snart färdigt på Vemdalsberget. Läget är bland de bästa i byn med utsikt över Vemdalen och Högfjället. Området fanns med i planerna redan för 40 år sedan men nu är det verklighet. Snart är den stora ”Mässhelgen” igång, Ekbergs laddar på tre ställen. Outlet på GT, Butikerna på Skalet och i Vemdalen By. Sporthuset har öppet med många erbjudanden från Fischer.

Den första skrev ivc:
Någon plusgrad och mulet, kanske kommer det lite regn under dagen. Onsdag då är det bio på GT-Gården. Hede har fått ett nytt näringsställe. Hede Lammprodukter med försäljning från sitt Gatukök som är stationerat vi Hembygdsgården. Spännande att våga sig på ett utbud av lammprodukter, men lamm är gott.

Annonsera på vemdaleninfo Klicka
Se våra reportrar Klicka
Byns Bibliotek Klicka
Dagens text Klicka