pix1-s.gif (35 bytes)
Förmedlingstjänst för uthyrning av stugor, lägenheter och rum.
 
Svenska flaggan gul och blå, tänk på att hala den till kvällen Dagens namn >>>>>

 Redaktionen 0684-668590

E-Post

Företag - Länka din hemsida Klicka
Se våra reportrar Klicka
 

Den 29e skrev ivc:
4 grader kallt och det snöar även idag. Snöröjarna är inne på tredje dygnet i rad nu. Plogbilarna längs väg 315 kör i stort sätt fram och åter mellan vändstationerna för att hålla undan snön. På Vemdalsskalet finn ett tusen infarter till alla stugor som också ska snöröjas nu när stugägare och gäster kommer för att fira nyåret. Utan snö vore Vemdalen en död ort i Norrlands inland. Nu finns 4 ICA-butiker, 2 skolor, 2 bibliotek, 29 restauranger, 2 bowlinghallar, 10 presentbutiker, 2 bensinmackar, 2 bygghandlare, 1 husfabrik, 4 sportaffärer, 5 caféer, 2 biografer och 140 företagare..

Den 28:e skrev ivc:
Fem grader kallt, lite kornsnö i luften. Snöröjarna får nog full daga idag också. Bränslepriset 14:22 på INGO. På en bakgata i Vemdalen By ligger en liten fin butik. Österlånggatan 29 är adressen. Det är Lisa Kråik som har butiken Samisk Design. Inne finns det en mängd vackra saker tillverkade av kända Samer från konstverk till bruksföremål. En bra butik för det lilla extra när vi ska löpa en present.

Den 27:e skrev ivc:
Fem grader kalt och det har blåst och snöat sedan i går eftermiddag. Snösvängen i byn har jobbat på bra, gator, vägar och parkeringar är snöröjda. Den Goda julen är över för denna gång, nu väntar vi på nyårsfirandet. Julmat finns så vi klarar oss till nyåret. Varubilarna till restauranger och butiker är på ingång för att fylla de tomma hyllorna efter julhandeln. Flera varubilar stannar mitt i byn för omlastning, därefter blir det en kaffe och en korv på Macken.

Den 22:a skrev ivc:
Solklart och sju grader kallt. Destination Vemdalen AB har flyttat in i nya lokaler på Skalets Torg. I lokalerna finns även en Turistbyrå som en gång i tiden fanns i Vemdalen By. Två nya medarbetare blev det också när Destinationen blev med Turistbyrå. I lokalen finns även ett konferensrum som lämpar sig att hyra för möten. I morgon börjar den stor turisttrafiken till orådet. Det finns nästan 20 tusen bäddar som ska fyllas.

Den 21:a skrev ivc:
Tio grader kallt och uppklarande. Igår morse var det blixthalka och morgonbussen från Funäsdalen till Östersund fick ställa in. Prognosen är lite mildare och snö i morgon. Det börjar bli julstämning på byn, Angelica på Macken har tomtemössa idag, det muntrar upp morgonhumöret på kunderna. Nu är det tre ruschiga dagar för alla godsbilar som ska leverera varor alla restauranger och butiker i vårt område. Årests mörkaste dag. Nu vänder det och vi går mot vår.

Den 20:e skrev ivc:
Fem grader kallt och det regnar lite lätt. Idag är det den stora sandaredagen för åkerinäringen. Viltvarning och stor halkvarning och klass1 varning, många varningar idag. Ekbergs butiksfilial på Skalet har gott om julklappstips, väl värt ett besök. I eftermiddag är det invigning av Destination Vemdalens nya lokal på Skalets Torg. Byggjobbarna på Vemdalsberget har inte tagit julledigt, det är 2 stora villabyggen på gång. Området har snabbt blivit populärt och 15 nya tomter är på gång..

Den 19:e skrev ivc:
Elva grader och molen i trädgränsen, ska bli väderomslag till mildare och nära nollan till kvällen. Idag är det premiär för skridsko på skolans rink. Icemaker T Ström med kompanjon har fått till en riktigt bra bana. Ännu en dag närmare julafton och dags att kolla checklistan och inköpen. Skinka, spjäll och dopp måste bara finnas. Vemdalsfjällens Företagareförening hade årsmöte igår, några nya namn blev det.

Den 18:e skrev ivc:
Åtta grader kallt och klar himmel. Om en vecka är julafton passerad och klapparna utdelade. På fredag är det sång i kyrkan, sjung in julen med Vemdalskören. Ännu är det inget bra skoterföre, lite mera snö behövs det. Skidåkarna har så det räcker både i pister och i längdspår. ICA har börjat med öppet på söndagar om någon skulle ha missat det.

Den 15:e skrev ivc:
Fyra grader kallt och mulet, risk för någon snöby och snösrök i trafiken. Nu har vi pyntat våra trädgårdar och hur med ljusslingor inför julhelgen, det är en global tradition. Finaste granen i Byn finns på Västerlånggatan, men det är många andra också som är fina. Vill man se lite Amerikanskt så finns det på Parkgatan och Pålvägen. Största granen finns på Lövås. På juldagsmorgonen blir det marschaller längs byns gator, det är en uppgift för byns föreningar och tomtägare.

Den 14:e skrev ivc:
Bara åtta grader kallt och mulet idag, kan bli någon snöby också. Under hösten har det på grävning och byggnationer vid infarten till Björnrike. Resultatet är en stor skulptur i stålplåt föreställande en björn med unge. Några anslagstavlor finns också samt en stor skylt om välkommen till Björnrike. Platsen kommer också att fungera som busshållplats.

Den trettonde skrev ivc:
17 grader kallt och klar himmel, det blir en solig dag. Vemdalens 5:e klassare är en av flera klasser i länet som ska delta i Vi i Femman som är ett frågeprogram som säds i radio. Igår mitt på dagen var det en trafikolycka utanför GT-gården. Är farten för hög i förhållandet till framförvarande fordon då kan bilen pli platt i fronten. Den var norskregistrerad så det blev nog hyrbil för hemfärden. Ikväll 18:30 är det Luciafirande på GT-gården.

Den tolfte skrev ivc:
10 grader kallt och nästan klart, kanske blir det lite solsken idag. Destinationen håller kurs idag, marknadsföring med hjälp av Facebook. 14 deltagare samlades i för en hård dag. På byn är det morgonsamling vid Macken. Godsbilarna stannar och har omlastning innan de drar vidare mot Funäsdalen eller Sveg. Men först en fika inne på Macken som har nybakt kaffebröd från 07:00 på morgonen.

Den elfte skrev ivc:
8 grader kallt och ett lätt snöfall över byn, kommit ca 5 cm under natten. Områdets 29:e krog öppnade i helgen, TorgEtt är namnet på den stilrena och Italieninspirerade krogen. Inredningen, bord och stolar går i mörkt. Det passar bra ihop med de typiskt solbrända virket som är väggbeklädnaden. Stolarna har stoppade dynor och ryggar vilket ger extra stil i restaurangen som har 70 platser.

Den nionde skrev ivc:
4 grader kallt, och uppklarnande men kanske någon snöby. Julmarknaden i Röros lockar ca 20 tusen besökare. Allt boende är bokat och många bokar redan året innan. Extra tåg, buss och flyg till Röros dessa dagar. Det flesta besökarna kommer från Trondheim och de tar tåget. Mat verkar vara årets höjdare. Flera av knallarna har tagit fram presentförpackningar för sina Ren-produkter. Byn (Staden) smyckas med tomtar och halmbalar utanför butikerna och längs gatorna. Marknaden är väl värt ett besök. Stort utbud av mat och dryck finns på de små men gemytliga krogarna.

Den åttonde skrev ivc:
Mulet, vindstilla och nollgradigt, väglaget kan vara lite halkigt. OKQ8 i Hede byter ägare. Adam som jobbat där en tid tar över butik och verkstad. Verkstaden blir MECA. Pumparna blir endast för kort. Fredag och sista helgen innan säsongen brakar igång. Redan på måndag kör Husky sin första MÅNDAXKLUBB , det brukar vara starten i alla fall för säsongspersonalen. Nya och gamla ur personalkåren på anläggningarna träffas, bowlar och festar. Ser på polisens statistik att vapenbrotten har ökat i Härjedalen

Den sjunde skrev ivc:
4 grader kallt och snöar lite lätt, ca 10 cm har det kommit under natten. Snöröjningen är igång på vägar och gator. Bensinpriset 13:89 idag. Idag börjar Julmarknaden i Röros och pågår till söndag. Ett bra alternativ till Jamtlis julmarknad och ungefär lika långt för oss i Vemdalen. Premiär för pimpelfiske i Svartåstjärn i Klövsjö på lördag 09:00

Den sjätte skrev ivc:
8 grader kallt, mulet men tendens till uppklarande. Fjällglimten håller på att ställas om från särskilt boenden till lägenhetsboende efter beslut i Kommunfullmäktige. Det betyder även att bemanningen av det kök som finns upphör. Mat skall fortsättningsvis levereras med bil från centralkök i Sveg. Det blir i portionslådor direkt till hyresgästen. Det som är krya nog får själva laga sin mat i sin lägenhet, men kan såklart även beställa från storköket i Sveg. Onsdag då är det bio på GT.

Den fjärde skrev ivc:
Kall natt och kylig förmiddag, minus 7 och fullmånen har vi sett hela natten. Det blir en solig och fin dag. Det blev extra fibergrävning idag på Åsgatan, en matarledning för elkraft fattades. Fiffigt när Jocke Kristoffersson kan likt ett modellflygplan styra sin grävare. Marken har tinats med värmemattor under en vecka, tjälen når till ca en meter.

Den första skrev ivc:
4 grader kallt, med låga moln i trädgränsen. Men solen kommer. Inte speciellt mycket snö i Byn den 1 december. Kyrkan har fått upp adventsgranen och det blev en något mindre garn i år. Ikväll är det öl-snack på Husky med ölbryggaren Janne Z från KGB bryggeri i Klövsjö. Björnrike, Skalet och Klövsjö invaderas av skidgrupper nu under helgerna, tur det finns konstsnö. 1:a december kommer några nya vägmärken men kanske inte till vår by.

Annonsera på vemdaleninfo Klicka
Se våra reportrar Klicka
Byns Bibliotek Klicka
Dagens text Klicka