pix1-s.gif (35 bytes)
Förmedlingstjänst för uthyrning av stugor, lägenheter och rum.
 
Svenska flaggan gul och blå, tänk på att hala den till kvällen Dagens namn >>>>>

 Redaktionen 0684-668590

E-Post

Företag - Länka din hemsida Klicka
Se våra reportrar Klicka
 

Den 28:e skrev ivc:
22 grader kallt och solsken, kanske lite blåsigt på fjället. En tur med vesslan till Jaktstugan för en våffla på fjället kan rekommenderas. Det finns sittplatser inne i vesslan. Väl framme värmer den öppna spisen och man kan ladda batteriet för hemfärden. Onsdag då är det bio i byn på GT-huset. Vaktmästaren kör pannan på full rulle så det blir varmt i biolokalen. I södra Sverige är det masskrockar och snödrivor på vägarna. Vi har ett bra vinterväglag.

Den 27:e skrev ivc:
10 grader kallt och soldis på morgonen kanske klarnar det upp. Det stormar på fjället och vägarna har drivit igen. Flera liftar är stängda. Skistar vill säkra snötillverkningen och har ansökt hor Mark & Miljödomstolen om att anlägga bla. en damm i Vargranstjärnen. Den här veckan blir det rekord i antalet skidgäster i området, inte så förvånande med tanke att boende som byggs och är under byggnad trots vinter. Lokala bussnätet Snöpendeln utnyttjas väl av våra gäster för att ta sig mellan våra anläggningar

Den 26:e skrev ivc:
25 grader kallt och strålande sol, en fantastisk inledning av stockholmarnas sportlovsvecka. Flera bilister blev överraskade av att spolarvätskan fryser och några har heller inte rätt glykolblandning. En hel del starthjälp lär det bli för bärgningsföretagen den här veckan. Något varmare är det på fjälltopparna, det blir nog inta så många åk i pisten när den varma Toppstugan lockar. 14:09 för bränslet på Macken.

Den 23:e skrev ivc:
Fem grader kallt och det snöar. Nybo Gård i Vemhån fick igår sin utmärkelse som en av 4 ECONOMUSÈE i Sverige. Nybo Gård har uppmärksammats för sin genuina produktion av kött samt gårdens övriga drift. En besökare kan alltid få guidning och en historia om produktion eller tillverkning av de produkter som gården levererar. Sommartid flyttar familjen med sina djur till fäbodvallen, där har de bedriver i servering, luncher och kafé. www.nybogard.se på gården bor Anna & Torbjörn samt sonen Manne

Den 22:a skrev ivc:
7grader kallt och uppehåll, kanske visar sig solen på eftermiddagen. Vemdalsberget är hett nu med sex nya byggen på gång och fler blir det till sommaren. Några är för fast boende med barn i skolåldern. Det är bra för byns näringsställen och butiker när det byggs iså nära byns centrum. Idag är det stor invigning i Vemhån. Nybo Gård bllir ett Economusee, alla välkomna 14-16 för att delta.

Den 21:a skrev ivc:
11 grader kallt och det snöar i Röros idag. I går när 100-talet ekipage körde in i Röros var det en strålande dag. Marknaden är gigantisk jämfört med våra sommarmarknader. Utbudet är stort, hemstickat, slöjdföremål och korvar. Hamburgare på renkött för 125 kronor är en storsäljare. Det flesta besökare vekar köpa något i alla fall, många som bär på plastkassar. Är man från Härjedalen måste man besöka Rasmusgården och träffa våra Forbönder, äta kolbulle och dricka kokkaffe.

Den 20:e skrev ivc:
5 grader kallt och det snöar lite lätt idag också. Idag är det dags för Forbönderna att köra in i Röros. Det går även en mängd bussresor dit idag och alla vi som kör bil. Det kommer att vara en lång rad av fordon längs väg 84 på förmiddagen. Klockan 12:00 är det invigningsceremoni på Malmplassen i Röros. Det brukar vara ett skådespel av dansare, musiker, talare och 100-talet slädar som kör i i staden. En bra invigning kan det vara 8000 åskådare.

Den 19:e skrev ivc:
4 grader kallt och det snöar lite lätt, lagom mycket för att det ska vara trafiksvårigheter. Det ny sportlovsvecka och besöksantalet närmar sig fullbelagt som det blir nästa vecka. Det är full rulle på alla ställen som hyr ut skidor. I Vemdalen By på Sporthuset är det långa köer redan innan Ronny har öppnat portarna. 600 par skidor skall lämnas ut i början på vecka och sedan ska de tillbaka i slutet. Då skall de slipas och prepareras för komman vecka. Ikväll är det Måndaxclubb på rest. Husky, en tradition som startade 1982.

Den 16:e skrev ivc:
4 grader kallt och snöbyar, ingen bra dag för fjällturer. Destinationens egen busslinje ”Snöpendeln” är nu inne på 5:e året och den är mycket populär. Det är ett bra sätt för billösa att ta sig mellan destinationens olika områden. Snöpendeln ansluter av till stockholmståget som kommer till Röjan.

Den 15:e skrev ivc:
3 grader kallt och mulet, det blåser ostliga vindar. Då har Forbönderna lämnat byn på färden mot Röros. Sex dagars färd återstår . Idag blir det fikastopp på Hedlanda, lunch på Trosavik och till Hede kommer de på eftermiddagen. Årets resa filmas i sin helhet och ska visas på Svensk television. Det blir lite kulturkrock när drönare hänger i luften ovanför hästar och kuskar som ska påminna oss om en 100-årig gammal tradition.

Den 14:e skrev ivc:
Sex grader kallt på Valentindagen. Händelserik dag i byn idag, både Forbönder och bio. Forbönderna startar från Klövsjö på morgonen och kommer att runa Vemdalens kyrka under klockringning vid 15:30 ungefär. De gör ett sedvanligt stopp vid Hembygdsgården där vi alla kan bekanta oss med bönderna. Middag och natthärbärge får de på Lövåsgården.

Den trettonde skrev ivc:
Minus 12 grader och solsken, en vacker Fettisdag kan vi säga. Idag ska det ätas 2 miljoner semlor och vi i Vemdalen bidrar kanske med 400 stycken. I morgon på Alla hjärtans dag anländer Forbönderna till byn på sin resa mot Röros. Idag var det lite uppmjukning med ett ekipage som testade körvägen från Lövåsen genom byn mot Floda gård. 1981 återupptog Forbönderna den gamla traditionen att resa med häst och släde till Röros marknad, sedan dess har kört och de brukar vara 10-10 ekipage som kör från Klövsjö. Tisdag den 20:e kör ca 100 ekipage in på Malmplassen i Röros.

Den tolfte skrev ivc:
5 grader kallt och ihållande snöfall. Risk för snörök i trafiken. Lämpligt med glasögon i skidbacken idag. Första dagen på första sportlovsveckan, riktigt fullbokat verkar det inte vara i området, det gick ganska lätt att hitta en parkering på Vemdalsskalet på förmiddagen. De flesta sportlovsfirarna kommer nog i slutet av veckan. Kanske inte den roligaste dagen att ge sig ut i backen när det är så dålig sikt som idag. Det kan vara en bra dag för shopping.

Den nionde skrev ivc:
8 grader och mulet men det kan bli lite varmare frampå dagen. Aster är en av många nysvenskar som bor i Hede och jobbar i Vemdalen. Passet är hennes arbetsplats för andra säsongen och hon trivs mycket bra. Arbetstiderna är anpassade till busstidtabellen kan man säga. 06:55 från Hede på morgonen. Hemresan med Snöpendeln till Vemdalen och sedan Länstrafikens buss 17:10 mot Hede. Aster som kommer från Eritrea har bott i Hede i 3 år och trivs bra. Efter vintersäsongen letar hon ett sommarjobb, till Passet ska hon även nästa vinter. Det är många arbetsgivare i restaurangbranschen som tryggat sin personalstab tack vara våra inflyttade.

Den åttonde skrev ivc:
Åtta grader kallt och halvklart. En dag som lämpar sig till skidåkning eller vesselturer. På bilden ser vi Hovde och visst ser det inbjudande ut. Årets snömängd har skapat goda förutsättningr de se som gillar lite off-pist. Försäljningen av snöslungor är rekordstor i år, det finns behov över hela riket. Även flera stugägare på Vemdalsskalet har skaffat snöfräs som de säger i Norge.

Den sjunde skrev ivc:
12 grader kallt och uppklarnande. Onsdag då är det bio på GT-gården. I morgon börjar rusningen till fjällen, men kan säga att sportlovsvecka 7 drar igång redan på torsdag. Sedan rullar det på till påsken är över. Då kommer några fina, varma och soliga veckor som lämpar sig för längdåkning på fjället. Dagtåget från Stockholm bidrar till att vi har extra många gäster i destinationen. Förra säsongen var det 8000 personer som använde tåget till Vemdalen.

Den sjätte skrev ivc:
5 grader kallt och lite pudersnö i luften. Hos byggvaruhuset Karl Hedin ändrar de om lite av logistiken på gården för att öka lagerkapaciteten och förenkla för leveranserna när långtradarna kommer. Det blir såklart bättre får kunder och personal också. Det ryktas om att ICA i Vemdalen By skall byggas ut till sommaren och vara klart till kommande vintersäsong. Modernisering och mjölkkyl, större butik och en kassa till. Det borde även generera fler arbetstillfällen.

Den femte skrev ivc:
6 grader kallt och bensinpriset 14:51, ganska gynnsamt idag. Bytesdag igår området och tämligen lugnt i pisterna och på näringsställena på Skalet. Skönt att Skalets Torg är bilfritt, det liknar gamla tiders TV-program Småstad med polisen Thorbjörn Jonsson som patrullerade. Torget borde vara en bra inspelningsplats för en kommande julkalender. Nästa vecka brakar sportloven lös och det blir fullt i stugor och anläggningar.

Den andra skrev ivc:
12 grader kallt och uppehåll men det har snöat och blåst även under natten. Snösvängen får full dag idag också. Det är egentligen fantastiskt att de fixar att ploga gator, vägar och parkeringar när det vräker ner så mycket snö som det gjort den senaste veckan. Fordonen får ta mycket stryk och service ska också hinnas med. Ibland blir det akuta utryckningar med servicebilen för att meka i kylan under bar himmel. Alla som hjälper till med snöröjningen är värda en omtanke.

Den första skrev ivc:
3 grader kallt och uraväder. Kombinationen snö och blåst gör många vägar oframkomliga. Det kan nog ta hela dagen innan snösvängen röjt samtliga gator och vägar. Att ge sig ut på skotertur eller med skidor på fjället är nig ingen bra ide. Hörde att i Hälsingland är skoterklubbarna kontaktade för att köra ut mat och personal till behövande för Hemtjänstens besök. Snön kommer i vart fall vara dagen ämne kring fikaborden.

Annonsera på vemdaleninfo Klicka
Se våra reportrar Klicka
Byns Bibliotek Klicka
Dagens text Klicka