pix1-s.gif (35 bytes)
Förmedlingstjänst för uthyrning av stugor, lägenheter och rum.
 
Svenska flaggan gul och blå, tänk på att hala den till kvällen Dagens namn >>>>>

 Redaktionen 0684-668590

E-Post

Företag - Länka din hemsida Klicka
Se våra reportrar Klicka
 

Den 15:e skrev ivc:
8 grader och regn på förmiddagen. Igår hade vi rekordvarmt för årstiden med 19 grader och molnfritt. Det politiska läget i Härjedalen följer riksplanet, ännu ingen ny ledning i Härjealen. Det betyder att inge viktiga nysatsningar kan beslutas för årsskiftet. Vemdalen får ett nytt ”Fritis” från idag. "Kyrkis" kallas det i folkmun men hur mycket kyrkan är involverad får vara osagt. Lokalen är på GT-gården. SkiStar har fått lov av Mark och Miljödomstolen att höja vattennivån i Vargranstjärnen för snötillverkning.

Den tolfte skrev ivc:
Ingen frost i natt heller. Dimmigt idag igen, kan tyda på att det blir sol och värme på eftermiddagen. På ICA i Byn fortsätter ombyggnaden. Idag före öppning så baxas kylar in genom entrén. Åkeriet bistår med det stora lyftet. Blir fredagen eftermiddag så fin som gårdagen åker nog en och annan grill fram även om det hamnat i vinterförvaringen. Bensinpriset 15:66.

Den elfte skrev ivc:
Dimma och några grader varmt på morgonen. Det blir en fin dag när solen bryter igenom vid lunch. Vemdalens Järnvägsstation finns kvar som ett minne. Numera fritidshus. Statsbanan Sveg-Hede var en 72 kilometer lång normalspårig bibana till Inlandsbanan. Persontrafiken på järnvägen upphörde 1966. En del av järnvägssträckan trafikerades med godståg till 1970. Många var det som blev förbannade när kommunikationsminister Palme rev upp rälsen och skickade den som bistånd till Afrika.

Den tionde skrev ivc:
12 grader varmt igår och det blir nog lika idag. Lövåsgatan blir återvändsgata idag när det ska gravas på flera ställen. Två fina mindre fastigheter till salu i byn, vi får hoppas på permanent boende då det varit fritidshus tidigare. Ikväll visat filmen om Astrid på GT-gården. Tråkigt men byn är tre personer färre, på kort tid har tre kvinnor lämnat livet, vi beklagar.

Den nionde skrev ivc:
Ingen frost i natt på byn men väl lite lätt regn. Snön som låg på Högfjället är nu borta. Nu är det dags att montera vinterhjulen på bilen trots någon plusgrad. På hösten brukar vi ha svårt att byta hjul i tid men på våren då är det inte tal om att spara på dubbarna. Vedhandlaren mitt i byn förbereder för vinterns försäljning. Tre långtradare med husdelar är parkerade mitt i byn, ännu ett hus på gång. Bruna bönor och falukorv serveras på campingen idag.

Den åttonde skrev ivc:
Ingen frost bara lite regn i natt och snö på fjälltopparna. Morgonrusningen i byn är trafiken till ICA och Macken. Många bilar även vid bageriet, kanske är det förberedelser för säsongsöppning. Det verkar som även Vemdalen för en släng av Svensk ”Brittsommar”. Kommande vecka ska det bli många fina dagar. Det gillas av alla som har pågående byggprojekt. Snart startar ett nytt projekt i byn, känd handlare ska bygga ut.

Den femte skrev ivc:
Ingen frost i natt men det har regnat. Förmiddagen är strålande vacker med klarblå himmel. På Storhogna är det den årliga tjejhelgen. Minimässa med tjejrelaterade saker samt erbjudanden från SPA-avdelningen. Hör på nyheterna att mjöl blir en bristvara efter sommarens hetta. Bakade produkter blir 20% dyrare spås det, typ pizzabottnar och kanelbullar.

Den fjärde skrev ivc:
Minus fem på morgonen och hög molnbas. Det byggs ”Nolaåa” också, det är på Hennings gård som det blir tillbyggnad. Fullsatt på bion igår, en fin start på biohösten. Torsdag då är det öppet på Fjällhälsan i Centrumhuset. I morgon är det Guldgalan i Funäsdalen, en företagarfest där årets serviceperson (Christopher Kristoffersson) och serviceföretag (Vemdalen Experience) ska utses. Vemdalen är representerade i båda grupperna, ska bli spännande att vara med och se hur det går.

Den tredje skrev ivc:
Nollgradigt i natt och några snöflingor faller på morgonen men snart tar solen vid. På byn bullrar det av maskiner för asfaltering. Planen vid busstationen repareras samt en del gator som varit uppgrävda för kablar och på några platser har äldre reparationer sjunkit. Det grävs även på andra håll med reparationer av avloppstrummor i byn. Ikväll är det premiär för säsongens bio, kan bli fullsatt. Onsdag då har även rest. Husky öppet.

Den andra skrev ivc:
Tre grader kallt men soligt på förmiddagen, risk för någon snöby senare. Idag har Jämtbil från Östersund bilvisning i byn. På ICA:s rymliga parkering visar de bilar från Mercedes, Subaru, Kia och Fiat Professional. Antagligen får man provköra också. Tisdag jämn vecka då är Återvinningen öppen 11-17 och ICA 9-18.

Den första skrev ivc:
I natt har frosten slagit till med flera minusgrader men dagen ser ut att bli solig och fin. I Hedeviken ligger Trosavik Slöjd och Café. Det är en samlingspunkt mitt i byn som förr i tiden var byns skola. Nu finns en butik där byns slöjdare säljer sina alster och en servering för luncher och fika, deras goda räkmackor får man inte missa. På övervåningen finns modern konferenslokal och lokal för tex slöjdkurser. En fin lekpark finns för barnen vid uteserveringen.

Annonsera på vemdaleninfo Klicka
Se våra reportrar Klicka
Byns Bibliotek Klicka
Dagens text Klicka