pix1-s.gif (35 bytes)
Förmedlingstjänst för uthyrning av stugor, lägenheter och rum.
 
Svenska flaggan gul och blå, tänk på att hala den till kvällen Dagens namn >>>>>

 Redaktionen 0684-668590

E-Post

Företag - Länka din hemsida Klicka
Se våra reportrar Klicka
 

Den 31:a skrev ivc:
Ännu en strålanda dag i Härjedalen. Nästan 2000 åkte milspåret på Storhogna, Billen vann en 17-årig tjej från Umeå. I Vemhån var det pimpeltävling med drygt 160 deltagare, var tredje fick napp. Vinnarfisken vägde 3.7 kg. Idag är det slalomtävling på Skalet, ja det är mycket som händer i Påsktider. Ikväll är det Fjällmässa i Fjällkapellet på Vemdalsskalet.
Foto: HW

Den 30:e skrev ivc:
Kall morgon och förmiddag men så blir det när det är klarblå himmel och strålande sol. Strålande glad var Sandra Hellström som kunde lämna snöskottartävlingen med 10 tusen kronor. Marknaden på byn lockade många knallar och många besökare. Det var en bra försäljning sa flera av knallarna. Rest. Husky hade nästan fullbokat för matgäster och senare på kvällen blev det feststämning när Relatives drog igång musiken. Idag är det Åke en mil och vinn en bil på Storhogna. Härjesdalsmästerskap i Pimpel i Vemhån

Den 29e skrev ivc:
18 kalla grader på morgonen, ingen bra start för marknadsknallarna som börjat få upp sina stång. Det är strålande sol så den blir nog bara någon grad på dagen. Årets marknad bjuder på rekordmycket snö, förra året var det nästan barmark. Kanllar är ett speciellt folk, de kan bli irriterade när en knalle efter samma gata också säljer godis eller tofflor. Inte undra på att det är krig i världen. Marknaden avslutas med snöskottning bakom Tonys. 10 tusen kr till vinnare. Sedan går vi till krogen och firar.

Den 28:e skrev ivc:
Drygt 20 grader kallt på morgonen men solen värmer vad det lider och dagen blir fin. PEAB byter vägskyltarna i korsningen i Hedeviken som demolerades efter den trafikolycka som var för en månad sedan. Nu laddar bygden för det stora påskfirandet. I Vemdalen By är det stor marknad i morgon och rekordmånga knallar har anmält sig. Några kommer nog redan idag. Musik i kyrkan och på rest. Husky i morgon kväll. Huvudaktiviteten är snöskottartävlingen där någon vinner 10 tusen i kontanter

Den 27:e skrev ivc:
20 grader kallt i natt. Strålande sol idag gör att det kan bli plusgrader. Många fina bilder på snö har vi sett i år. Den här är fångad av P-G.L längst ner på Östgärdegatan. Den stor invasionen av påskfirare har inte startat ännu, det märks när vi fortfarande hittar en parkeringsplats vid ICA i Vemdalen By. Läser i lokaltidningen om ännu ett nyplanterat hygge som har plågats av tuffa skoteråkare. Ser även vuxna förare som kör i toppluva istället för hjälm, so någon sa – Tomma lador behöver inget tak.

Den 26:e skrev ivc:
Sju grader kallt på morgonen och strålande sol, det blir plusgrader till lunch. SM i Skidskytte som avgjordes i Hede under helgen blev ett lyckat arrangemang. Ännu ett som bygger på alla frivilliga som hjälper till för att sätta landskapet på kartan. En av många segrare var Elisabeth Högberg som är en av de bästa i Sverige just nu. Hede har egna stjärnor också som Linn Larson som det gick bra för.

Den 23:e skrev ivc:
Någon plusgrad i Vemdalen By, lite kyligare i snön på fjället. Det svängen mellan solsken och snöbyar. Det var en tragisk olycka igår i Ljungdalsfjällen. Fyra skoterekipage drogs med i en lavin, en person omkom som fjällräddare hittade men för sent. Det gäller att respektera underlaget och hålla sig till lederna. Leder underhålls nästan dagligen och då finsn det kontroll om tex. åar och andra vatten börjar gå upp.

Den 22:a skrev ivc:
4 grader varmt och mulet men någon liten solstråle kan visa sig. Idag är det visning av Skorvdalen (Örndalen) för Miljööverdomstolen och Naturvårdsverket. Projektet har omarbetats och flyttat lite mera norrut som VD Mats Svensson sa i lokalradion idag. Projektet startade egentligen redan 1987 med arbetsnamnet Fjällstaden. Det skulle bli en bilfri stad dit man tog sig med linbana och spårvagn. I staden skulle det finnas Casino och lyxiga lägenheter och hotell.

Den 21:a skrev ivc:
Minus en grad och tendens till solsken. Veckorna efter sportloven brukar vara lugna men för varje säsong som ökar antalet gäster även den perioden. Det är så pass lugnt att liftskötaren får en möjlighet att vila mellan gästerna. Flera av liftskötarna är nyanlända som jobbar extra vid sidan av skolan, det är ett bra personaltillskott för SkiStar. Även restaurangerna erbjuder arbete under kvällar och helger.

Den 20:e skrev ivc:
Fem grader kallt och solsken på morgonen, blir nog takdropp idag. I år är det rekord för skottning av tak. Det är inte alla som hinner med i tid innan tyngden blir allt för stor. Flera tak har rasat in, i de flesta fall är det uthus och förråd inga villor. Lasse håller koll på GT-gårdens tak. Till helgen är de SM i Skidskytte i Hede, det borde locka många nu när det gått så bra för Svenskarna i OS

Den 19:e skrev ivc:
Nollgradigt, sydlig vind och snöbyar men det klarnar upp. Extra Large kan man påstå om en bil som var parkerad utanför Vargens Wärdshus i helgen. Saknas ett släp med allt bagage för en resa till fjällen. Men hyr man limousine kan man nog hyra bagage också. Vargen har genom utbyggnad, renovering och tillbyggnad av flera stugor blivit en riktigt fin anläggning. På påskdagen kommer Svenne Rubins att underhålla på en utescen i vackert solsken.

Den 16:e skrev ivc:
28 grader kallt på morgonen. Strålande sol så det blir betydligt varmare under dagen. Det är bra att man har en braskamin, skönt när björkveden värmer i stugan. En dag som gjord för en tur med snöskotern. Polisen har under några veckor hållit koll på skotertrafiken avseende nykterhet, fart och godkända hjälmar. En och annan har fått böter kan man säga.

Den 15:e skrev ivc:
14 grader kallt och halvklart, det blir varmare till lunch. Idag gratulerar vi ”Vemdalingen” Peter Ekholm som fått priset som Årets Samhällsbyggare av tidningen Dagens Opinion. Det med motiveringen - För att ha sett möjligheten utveckla ”granruskbanan” till en transportlösning för svensk basindustri, samlat 19 kommuner runt projektet och hittat alternativ finansiering bortom Trafikverkets infrastrukturplan. Det är Inlandsbanan vi talar om. (Bilden lånad av Inlandsbanan)

Den 14:e skrev ivc:
8 grader kallt och solen verkar komma fram idag. Onsdag då är det bio på GT-gården. Förr i världen var det ”Mot solen och Timmerkojan” som gällde på vårvinterns soliga dagar. På den tiden var det servering där och vesseltrafik. Timmerkojan är nu privat med nybyggt fritidshus. Bredvid finns fortfarande den gamla raststugan för medhavd matsäck. Raststugan används av både skoter- och skidfolk då lederna korsar varandra där.

Den trettonde skrev ivc:
Fyra grader kallt och mulet än så länge men sol är utlovat. På campingen i Vemdalen har nu banan för Is-Gokart öppnat. Stort pådrag igår när 3 bilar var inblandade i en seriekrock vid Ripfjället. En bil som saktade ner vid möte av plogbilen blev påkörd bakifrån av två bilar. En påkörande hade ett släp fylld av draghundar, de var på väg hem till Ryssland efter VM i hundspann sim gick i Sveg. Samtliga inblandade inklusive hundarna klarade sig bra. Reidar som kör Snöpendeln var först på plats och kunde erbjuda en varm buss i väntan på ambulans.

Den tolfte skrev ivc:
Tre grader kallt och ett ymnigt snöfall, 10 cm nysnö under morgontimmarna. Bättre var det i helgen som bjöd på strålande sol och gästerna i området stortrivdes. Det var långa köer till de tre vesslorna för att tolka till jaktstugan och få en våffla. Vessla går även från Storhogna till Samevistet. För 20 år sedan var det även vesseltrafik till Varggransstugan och Timmerkojan, stugorna finns kvar men erbjuder ingen servering.

Den nionde skrev ivc:
6 grader kallt, snö i luften men kanske kan det klarna upp till kvällen. Hede Färg och Måleri är inte bara en butik där du köper din färgburk för att måla om pinnstolen eller köksbordet. I butiken får du ett personligt mottagande och du hittar en mängd inredningsdetaljer som du inspireras av. Damerna i butiken hjälper dig till bästa val. Butiken har fått många utmärkelser för sitt arbete.

Den åttonde skrev ivc:
7 grader kallt, mulet och sydostlig vind. Ingen bra dag för längdåkning på fjället men väl för att tolka med vesslan till jaktstugan. Drygt 100 personer på bion såg premiären av Tårtgeneralen igår. Den digitaliserade bioprojektorn har verkligen vänt upp och ned på en glesbygdsbiograf. Vi får samma filmer och vid samma tid som kungliga huvudstaden. 14:16 är dagspriset på bensin.

Den sjunde skrev ivc:
Fyra grader kallt och det kommer puder, ca 10 cm även denna natt. Trösten är att det är lättskottat. Onsdag då är det bio på GT-gården. I trafiken är det snörök som är dagens problem. Den nybyggda husfabriken ”Storhogna Timmerhus” har varslat samtliga anställda. Något är skumt eftersom det talar om att order finns för 3 år framåt, den som lever får se. I övrigt pågår det byggnationer på många ställen trots att det är full vinter. Det rycktas att det skall byggas hyreshus på byn, det vore inte så tokigt.

Den sjätte skrev ivc:
7 grader kallt och det har kommit 5 cm snö under natten, det fortsätter snöa lite lätt. Lite murrigt väder för sportlovsgästerna. Vid Grizzly Express var det tämligen lugnt på morgonen. Ovanligt stilla är det på skoterlederna också, det motoriserade gästerna kanske avvaktar till torsdag innan de kommer. Inga större aktiviteter på byn men i morgon är det bio på GT-gården som vanligt en onsdag.

Den femte skrev ivc:
9 grader kalt och det snöar lite lätt. Fjällhälsan I Hede Vemdalen har filial i Byn som är öppen måndag och torsdag förmiddag för bokade besök. Det kan vara efterkontroll eller provtagning. På Björnrike finns också en mottagning som är någon timme på för- och eftermiddag. Vecka 10 är Norrlands sportlovsvecka, det brukar det brumma och smattra rejält av gästande skotrar. Just denna förmiddgag är det ovanligt stilla på den fronten.

Den fjärde skrev ivc:
4 grader kallt och strålande sol. Idag tänker vi på den drabbade familjen som miste en medlem vid en olycka i skidbacken igår. Det är alltid tragiskt när människor omkommer men speciellt när det är barn. Vi tänker även på alla de som hjälpte till vid letandet och vid upplivningsförsöken. Fjällräddning, polis och ambulanspersonal- alla gjorde vad de kunde. Fjällkyrkan på Vemdalsskalet är en öppen mötesplats för dig.

Den andra skrev ivc:
Minus 20 och solsken. Det blir en fin dag för de som vill gå på tur på fjället. Det var över 100 inlösta på gårdagens extra sportlovsbio på GT-gården. I morgon är det 30-årsjubileum på Hede Curlighall. All besökare får prova sporten, det ligger helt rätt i tiden att göra ett besök, kan kombineras med besök på Jönnbua och möbelaffären. Det talas om fartkameror längs mindre vägar. Vemdalen är en plats som garanterat får kameror. Det händer ibland att bilar med reklam på sidorna svischar fram och gör omkörningar mitt i byn. Farten är troligen över 80.

Den första skrev ivc:
Minus 25 grader på morgonen och strålande sol. Temperaturen stiger till minus 18 frampå dagen. Det kan se tunt ut i backen men igår var det något av ett rekord. Torsdag och extra sportlovsbio på GT-gården, COCO visas kl. 17:00. Bränslepriset 14:36 för dig som vill sköta om bilen denna kalla dag om den startar. Tror att många behöver kalla på starthjälp just idag. Förbudet mot tomgångskörning mer än en minut kommer inte att funka idag. Trots den ihållande kylan verkar våra turister trivas.

Annonsera på vemdaleninfo Klicka
Se våra reportrar Klicka
Byns Bibliotek Klicka
Dagens text Klicka