pix1-s.gif (35 bytes)
Förmedlingstjänst för uthyrning av stugor, lägenheter och rum.
 
Svenska flaggan gul och blå, tänk på att hala den till kvällen Dagens namn >>>>>

 Redaktionen 0684-668590

E-Post

Företag - Länka din hemsida Klicka
Se våra reportrar Klicka
 

Den 31:a skrev ivc:
Kylig natt och det ligger lite pudersnö. Det blir en solig dag med någon plusgrad. Tidig morgon och förmiddag kan man utnyttja skaren för att åka skidor och skoter. Runt Orren finns det fina leder och även möjlighet till friåkning. Det är verkligen fina dagar nu i fjällen även för de som bara vill sitta mot stugväggen och sola. I helgen är det underhållning på rest. Husky i dagarna två.

Den 30:e skrev ivc:
Lite kyligt och halvklart idag. Igår visade Peter Ekholm VD på Inlandsbanan upp ett exempel på nytt supermodern tåg. Inlandsbanans mål är att minska restiden på banan för att minska avstånden i inlandet. Med modern järnvägstrafik skapas förutsättningar för positiv destinationsutveckling och tillväxt i inlandet. Igår fanns tåget i Sveg och många politiker och vanligt folk passade på att ta en titt. 70 ton väger skeppet, nästan dubbelt de som trafikerar idag. Motorerna är placerade i taket.

Den 29e skrev ivc:
Åtta grader kall och solsken på förmiddagen. Innan vintern är över måste vi säga grattis till Elsa Håkansson-Fermbäck. Elsa från Vemdalens Alpina är 19 år och går på skidgymnasium i Östersund. Hon blev inför den här säsongen uttagen till juniorlandslaget.

Den 28:e skrev ivc:
Efter en kylig natt blir det halvklart, sydlig vind och någon plusgrad. Perioden med lite varmare väder har fått bäckar och åar att börja svalla, som Storgårdsbäcken. Det kan nog vara vanskligt före på leder som korsar vattendragen. Bana för IS-Gokart vid campingen har också svårt att hålla öppet i blidvädret. Med start i morgon och under tre dagar ska det testas ett nytt supermodernt tåg på Inlandsbanan.

Den 27:e skrev ivc:
5 grader varmt och mulet på förmiddagen. Byns gator är tämligen snöfria efter de senaste dagarnas med blidväder. Dagens lyft står Åkeriet för. En prefab-byggd bod lyfts på plats vid Österlånggatan. En utställning om attityder finns att beskåda i väntsalen på GT-gården. I morgon är det en föreläsning ”Lajks” på GT-gården som handlar om de ungas liv på nätet och användandet av sociala medier. Vi gratulerar Emma Wiberg till Guld och Silver i Special Olympics Games

Den 24:e skrev ivc:
Åtta grader kallt på morgonen, mulet men det kanske spricker upp. Nio månader till julafton, dags att planera. Ställningarna runt senaste bygget på Skalets Torg är borta. Redan till sommaren lär det vara inflyttningsklart, butikslokaler, restaurang och boende. Två veckor kvar och sedan kommer påskveckan. Ingen tvekan om att snön räcker i spår och pister. Fjällräddningen har haft två utryckningar senaste veckan.

Den 23:e skrev ivc:
10 grader kallt i natt gör att spår och pister håller med råge. Nu är det fina tider för camparna på Vemvalla. Sol och blå himmel ger ännu en fin dag, kanske en tur till Jaktstugans våfflor kan locka. Läser i lokaltidningen att ännu en flygplatschef får lämna jobbet i Sveg, den andra inom ett år. På Hedlanda har vi sett vargspår längs bankanten, det är exotiskt. Viss helikoptertrafik pågår just nu, kanske vargspaning

Den 22:a skrev ivc:
10 grader kallt och strålande sol tidigt på morgonen. Idag kommer de flesta som är lediga att tillbringa dagen på fjället, om vädret håller sig. Drygt 30 mil skoterleder finns inom vår Destination. Leder som prepareras av Vemdalens skoterklubb och andra ideella krafter. Tänk vad olika skotrar kan låta, de flesta låter som båtmotorer men några som smattrande maskingevär från någon Europeisk krigshärd. Trafiken på lederna är ganska riklig och ökar för varje säsong.

Den 21:a skrev ivc:
Två grader varmt och det har snöat lite lätt undernatten, ca 7 cm snö i pister, spår och på våra vägar. Som vanligt kommer snön att med råge räcka till påsk, men det var ju ingen som tvivlade på. I Vemdalen finns det gott om hästar, de här två som äter sin frukost finns bakom brandstationen. Kommunen har sagt upp ännu en av sina chefer, den här gången pga. bristande förtroende för sitt ledarskap. Personen fick drygt en miljon i avgångsvederlag.

Den 20:e skrev ivc:
En grad kallt och upphörande snöyra, tämligen dålig sikt i trafiken. Helgen har bjudit på vackert väder och många valde att gå på tur mot alla bra utflyktsmål som destinationen erbjuder. Spåren var välpreparerade, lita av racerbana kan man säga. Flera stora skotergrupper har också passerat på lederna över fjället. De flesta kör som folk ska och håller sig till lederna. På byn ser vi att alla känner inte till att det finns leder, det är inte lovligt att köra på byns gator.

Den 17:e skrev ivc:
Strax efter lunch blev det utryckning av Räddningstjänst och Polis till Västiåsgatan. Ett förråd och en intilliggande altan hade tagit eld. Snabb utryckning och elden är under kontroll. Polisen konstaterar att inget brott är begånget.

Den 17:e skrev ivc:
Nollgradigt och mulet med tendens till uppsprickande. Fredag och mycket bra beläggning på hotell och stugbyar, det kan bli lite klirr i kassan på Ekbergs och andra butiker och restauranger. Igår tog all lunchmat slut på Husky men efter 20 minuter var det ikapp igen. Vi grattar Göran Mann som fått utmärkelsen ”Årets Härjedaling” av Härjedalsföreningen i Stockholm. Han får det får sitt ständiga engagemang för bygden.

Den 16:e skrev ivc:
Nollgadigt mulet men tendens till uppklarnade i byn idag. Gårdagens stormande med inslag av snö och regn var något trist. I Funäsdalen blåste samernas kulturdagar nästan bort som ni kan se på bilden. Tältkåtor och andra tillfälliga byggnader flög bokstavligen iväg. Just nu jobbas det febrilt för att kunna öppna i morgon, några dagar försenat. Roger Pontare uppträder i Funäsdalens kyrka på utsatt tid. Idag grattar vi Herbert på namnsdagen

Den 15:e skrev ivc:
Nollgradigt, halvklart och rejäl västanvind. Vägen över Flatruet är avstängd pga den hårda blåsten, ingen bra dag för en fjälltur alltså. Onsdag där är det bio på GT, Sameblod på duken. Vemdalens kyrka uppfördes 1624 och flyttades 1763 till sin nuvarande plats står det att läsa på Wikipedia. Alltså undrar man var den stod från början, någon som vet kan mejla redaktionen.

Den 14:e skrev ivc:
Mulet, två grader kallt, sydvästlig vid och risk för lite snöbyar. Ingen höjdardag för en fjälltur men det går fint att ta vesslan till Jaktstugan. 13:49 för bränslet på byn och just nu skoterfritt vid Macken. Shopping på Vemdalia, Ekbergs och Samisk Design kan också rekommenderas idag. På Sporthuset är det extra fina priser på längdskidor. En månad till Långfredagen. Snart dags att köpa Lax, Lamm och annat påskgodis.

Den trettonde skrev ivc:
Någon grad varmt och solsken på förmiddagen, snö eller regn spås det till aftonen. Vi grattar Elsa Håkansson Fermbäck som blev bästa svenska i JVM storslalom. Lördagen var vårvinterns absolut finaste dag sol, värme, vindstilla och massor av glada människor. På Hedlanda har det varit tankning av flygplan som var på till Ottsjö på vinterflygläger. Ett läger som pågått i över 60 år. Nu är sportloven över för denna säsong men kommande vecka är det lika mycket bokat i området.

Den elfte skrev ivc:
Idag blir det solsken och någon plusgrad även på fjället, takdrppens tid är kommen. Igår var det också en fin dag för längdåkning, i en raststuga vid Timmerkojan stötte min sambo på det här paret, Marie och Per Boierth som är från Stockholm men stugägare i området. De är även trogna läsare av Vemdaleninfo sedan många år. Vemdaleninfo har funnits på webben i 21 år. Idag är de nog på fjället igen.

Den tionde skrev ivc:
5 grader kallt och solsken på förmiddagen. Nu är det hög tid för alla solälskare att böja bege sig ut på fjället med apelsiner och smörgåspaket. Målen kan vara Timmerkojan, Jaktstugan, Fallmoran, Oxsjön eller Samevistet. Går bra att sitta vid stugans söderläge också. Att pimpelfiska sägs vara en trevlig sysselsättning på vårvintern. På Ekbergs finns den utrustning ni behöver. Allt från maggot till solstolen.

Den nionde skrev ivc:
Åtta grader kallt och mulet. Torsdag då ökar antalet sporrtlovsfirare i Destinationen, många är från Sundsvall eller kusten kan man säga. Björnvallens Sportkök på Björnrike är poppis vid lunchtid. Där finns även ett hamburgeri utomhus för den som inte vill köa inomhus. Strax ovanför barnbacken ligger en Samisk by som håller öppet i veckan. Där finns berättelsen om det samiska livet, en butik med samisk slöjd mm.

Den åttonde skrev ivc:
5 grader kallt och mulet, det kan komma lite mera snö också. Idag är det Internationella kvinnodagen. Vemdalen har 10-talet kvinnliga företagare, två av dem är Angelica som har macken i byn och Diana som har sitt företag i Centrumhuset, Dianas Spel & Gott. Onsdag då är det bio på GT-gården. Sportlovsaktiviteter på Byn är tex. Barnskoterbana och skoteruthyrning hos Frihetsbolaget. Is-gokart vid campingen och Bowling på Sporthuset

Den sjunde skrev ivc:
20 grader kallt på morgonen. Med solens hjälp blir det nog bara någon grad frampå dagen. Utbygget av kontorsdelen på Vemservice AB går bra, snart dags att sätta in de stora fönstren. Alltså en toppendag för alla på fjället och varför inte et tur till Jaktstugan för en våffla. 13:69 även idag för bränslet. Det är goda tider nu för uthyrarna i skoterbranschen, även guidade turer går som på led. Hälsocentralen i byn är välbesökt och öppen förmiddagar, mycket uppskattat av byns gäster.

Den sjätte skrev ivc:
Solsken och snöfall idag och 15 grader kallt, en bra börja på sista sportlovsveckan. Nu är det Norrland som har lov och då bukar det bli en massa skotrar på leder och vid Macken. Dagspriset på 95 är 13:69, kanske oväsentligt, tanka ska man ju ändå. Macken börjar få ordning nu på sin omstrukturering i butiken, kanske lite svårt varorna att hitta för som är hemtama.

Den tredje skrev ivc:
Sju grader kallt, mulet och risk för lite snö. På Sporthuset i Byn är det full rusch på uthyrningen, lagret på 700 par skidor räcker inte till. Fler och fler vill testa att åka bräda sista dagarna av veckan. Ikväll är det Italiensk afton med massor av plockmat på campingen. På rest. Husky är det Rocken Roll med gruppen ”I Hate School” efter 22:00. Polisen har gjort en överenskommelse med kommunerna i Jämtland om vad de ska fokusera på framöver, bla trafikkontroller och mer synbarhet längs väg 315.

Den andra skrev ivc:
Någon grad kallt, mulet med lite snö hängande i luften. Byggandet i området har medfört att ännu ett byggföretag etablerat sig i området. Björnrike Bygg uppför nu sitt 3:e hus på just Björnrike. Företaget har även gjort utbyggnader på villor i Vemdalen By samt nybggnad av den ladugård som eldhärjades förra våren. Torsdag-lördag då kan man köra is-gokart vid campingen.

Den första skrev ivc:
Mulet och nollgradigt men tendens till uppklarnade. Det kan bli en fin dag för sportlovsgästerna. En tur med vessla till Jaktstugan kan vara ett tips. I helgen har det varit militärövning på Hedlanda Flygplats. Fältjägargruppen från Östersund har bevakat ett militärt flygplan som stått uppställt på plattan. Det var bandvagnar, MC och bränslefordon. Ett sjukvårdstält fanns också redo.

Annonsera på vemdaleninfo Klicka
Se våra reportrar Klicka
Byns Bibliotek Klicka
Dagens text Klicka