pix1-s.gif (35 bytes)
Förmedlingstjänst för uthyrning av stugor, lägenheter och rum.
 
Svenska flaggan gul och blå, tänk på att hala den till kvällen Dagens namn >>>>>

 Redaktionen 0684-668590

E-Post

Företag - Länka din hemsida Klicka
Se våra reportrar Klicka
 

Den 30:e skrev ivc:
Kall natt men solen är på gång. Förta Valborg i byn på 40 år då det inte arrangeras någon ”maj-brasa” och ingen kör som sjunger i våren. Vill man ha det så rekommenderas en afton i Hån. Campingen har fått nya ägare som tillträder den 1 maj. Vi hälsar den välkomna till byn. Det är alltid spännande när det sker förändringar, ofta blir det utrymme för nytänkande, det blir trevligt.

Den 27:e skrev ivc:
3 grader varmt på morgonen och solen tittar fram. Det går fort med snösmältningen nu. För några dagar sedan var Lisas hage helt snötäckt. Nu är nästan all snö borta och hästarna börjar tro på ännu en sommar. Utbyggnaden av ICA fortskrider, idag är det grävning och förberedelse för grundläggning. Kanske kan det bli en fin grillkväll, det är ju fredag.

Den 26:e skrev ivc:
Någon minusgrad under natten men det blir halvklart och soligt idag. På ICA är det vårkänslor, nu fylls lagret av planteringsjord, bark och gödning inför säsongen. Gammal regel i Vemdalen är att inte plantera i rabatterna före första veckan i juli. Det gällde i början av 70-talet, klimatet kan har ändrats sedan dess. Snart är det Valborg men ingen brasa i byn men väl BUFFÉ på rest. Husky. Vill vi se eld så får det bli en tur till vemhån.

Den 25:e skrev ivc:
Natten har varit kall och snösmältningen gör lite uppehåll. Dagen blir halvklar och vi får kanske 7 grader varmt. Nu är det rusning till däckfirmorna för byte till sommarhjulen. Men vi ska inte bli överraskade om det kommer mera snö. Intersint att det ska byggas minst 3 villor i byn för boende året runt. Även flera tomter kommer att styckas av och säljas. I tätorten Sveg verkar det inte vara samma tillväxt och inflyttning.

Den 24:e skrev ivc:
4 grader och uppklarnade, det har regnat lite under natten. Säsongen har precis lagt sig när ICA i Vemdalen By rivstartar med sin utbyggnad. Det blir ca 60 nya kvm mot grannen som snällt släpper till lite mark. Även på Nya Tonys Pizzeria pågår byggnationer eller renovering ska man säga. Enda matstället i byn är rest. Husky som väljer att hålla öppet hela året. Macken finns också och erbjuder klassisk gatuköksmeny.

Den 23:e skrev ivc:
5 grader varmt och mulet, lite lätt regn på morgonen. Gårdagens samtalsämne på byn var vårflod och islossning. Räddningstjänsten ryckte ut till fastigheter i norra delen av byn som var omringade av ismassor och vatten, någon fick sin bil dränkt. Byns samtliga traktorer och grävmaskiner ryckte ut och städade bort ismassorna längs hela sträckan som Veman rinner genom byn. På sina håll byggde isbergen 4-5 meter höga toppar. Snart kommer smältvattnet från fjället, då blir det nya tag.

Den 20:e skrev ivc:
Solig och varm förmiddag, dagen blir fin. Igår hade Pensionärsföreningen bjudit in politiker till Lövåsgården för att de skulle informera om framtida äldrevård. Det var många frågor till politikerna av de 50-talet närvarande. Tiden räckte inte till för några längre svar och förklaringar. På Skalet har det varit stökigt under kväll och natt. En person påkörd och lindrigt skadad. Skadegörelse och fylla rapporteras, fest fortsätter två dygn till

Den 19:e skrev ivc:
Mulet men tendens till uppklarnade, 5 grader varmt på morgonen. Det går snabbt med snösmältningen nu, i byn syns det tydligt. Det blir stora vattensamlingar på åkrarna. Vill man åka skoter är det nog bäst att starta i gryningen om snön ska bära. Bränslepriset är 15:11 idag. I morgon kommer orkesterbussarna till Vemdalsskalet, säsongsavslutning och Vårforum är på gång. På Björnrike är det också avslutning med det traditionella Dammracet. Renarna har påbörjat sin vandring mot sommarfjället, några tar landsvägen.

Den 18:e skrev ivc:
3 grader varmt och ett lätt men övergående regn på förmiddagen. På fjället har det kommit några cm blötsnö. Bibliotekets nya lokaler är klara efter åtta månader byggande. Inredningen är på plats liksom böckerna. Ingrid säger att hon ska öppna inom kort, det är en möbel, telefon samt några datorer som väntar på montering. Onsdag och ingen bio på GT. Nu är det över för säsongen och under maj kommer Ekbergs Outlet att installera sig i biolokalen.

Den 17:e skrev ivc:
Solsken och vi har slutat räkna soldagarna, härliga tider nu. Veman som rinner genom byn har börjat öppna sig. Det kan nog vara tre veckor kvar till vårfloden börjar komma igång. Nu är vi inne i sista veckan på säsongen, skidbussen skör som vanligt hela veckan och det faktiskt passagerare även en tisdag. På torsdag kommer sista rycket då ”Vårforum” börjar. Ca tre tusen personer väntas komma dans, party och skidåkning.

Den 16:e skrev ivc:
10:e soldagen på raken, det är svårslaget på den här breddgraden och vid denna årstid. Grattis till alla som tar fjällsemester just nu. Renium när Björnrike fyllde 50 år. Stor fest med 300 personer som jobbat under årens lopp. Alla kan såklart inte komma, många blev det. Långväga gäster från Härnösand till Malmö. Trevlig After Ski, god mat och dansmusik till Cattings orkester då blir det succé. Tack till Annica som fixat detta.

Den trettonde skrev ivc:
Kylig morgon. Perfekt skare på snön för den som vill ha lite friåkning på fjällets vidder. Det funkar på tidig förmiddag innan solen värmer upp sockersnön. Tendens till lite höga tunna moln idag, något som vi inte är vana med. På Byn är det städning av snö för att slippa större vattensamlingar, speciellt bra på ICA:s parkering. En sak till, det är fredag den 13:e idag

Den tolfte skrev ivc:
Kylig morgon, minus 10 grader men det blir ännu en strålande dag. Idag är det Internationella lakritsdagen det borde firas med en klassisk pipa. Torsdag då är Fjällhälsans mottagning i Centrumhuset öppen på förmiddagen. Snart är vintersäsongen över och det stora tiden för benbrott läggs till handlingarna. 10 dagar återstår av säsongen. Fortsatt skidåkning på fjället utan liftar funkar nog en månad till.

Den elfte skrev ivc:
Sol, sol och åter sol så kan man säga om denna dag också. Nu är det högsäsong för uteserveringarna, det är en viktig magnet för krogarna i området. Bräjks Matbar på Björnrike är inget undantag, med sina 120 platser ute kan det bli en himla god stämning. I Vemdalen By finns uteservering på Bageriet, Husky och Tonys men de känns som det fortfarande är lite kyligt att sitta där.

Den tionde skrev ivc:
12 grader kallt i natt, det är bra för leder och pister. En strålande sol kommer att ge oss en underbar dag, speciellt för alla som är på fjället. Det bästa är väl att så fint ska det bli ända till måndag. Det ser alltså lovande ut för de aktiviteter som ska ske till helgen i Björnrike och på Vemdalsskalet. 14:91 för bränsle till bilen på byn. I morgon är det sista bioföreställningen för säsongen.

Den nionde skrev ivc:
Någon plusgrad, nordostlig vind. Ingen toppendag kan man säga och fortfarande lång väntan på att klippa gräset. Mitt i byn vid GT-gården har BTEA satt upp en laddstation för elbilar, varje dag är det någon som passar på att ladda.. Ny vecka och inga skollov men ändå ganska bra beläggning av gäster runt våra anläggningar. Till sommaren ska det byggas flera privata villor i byn och sina håll har man börjat avverka träd där grunden skall göras tex. på Västerlånggatan.

Den sjätte skrev ivc:
Nollgradigt med dragning mot det positiva. 10 cm snö har det kommit under natten, ligger väl som puder i pisterna men som blötsnö i Vemdalen By. Nattens snöfall som hänger i träden påminner om en vacker januaridag. Hästarna i hagen vid Österlånggatan verkar trivas. Fredag och ganska lugnt i byn bortsett från trafiken. Det märks tydligt att det fortfarande finns de som har påsklov. Tre lägenheter lediga på Fjällglimtens trygghetsboende, tips till den som vill flytta.

Den femte skrev ivc:
Runt nollan idag och solen gör sina försök att komma fram. Lite underkylt på vägarna idag. Åkeriet har varit ute och sandat för ökad säkerhet. Kommunal sophämtning idag och vår gröna tunnor skall ut med avläsningschippet åt rätt håll, annars ingen tömning. Kommande helg händer inget speciellt i byn. Vi inväntar festen ”Björnrike 50 år” den 14 april. Helgen efter är det Vårforum på Skalet.

Den fjärde skrev ivc:
Någon grad kallt och lite lätt snöande, lagom så det bildas snörök i trafiken. Onsdag då är det bio på GT-gården, det är också säsongens näst sista film. Därefter blir det väntans tider till Ekbergs öppnar sin Outlet i biolokalen. Bensinpriset har passerat 15 kr, ligger idag på 15:01 men Macken har rea på lösgodis 5:90/hg

Den tredje skrev ivc:
Efter en kylig natt kommer ännu en solig dag. Kalla nätter bevarar skoterspår och pister, ja även längdspåren såklart. Det är ingen tvekan att snön räcker hela detta påsklov och någon vecka till. Två bilar som fick hämtning i byn i morse, svårt med kallstarter ibland. Om knappt 2 veckor är det den stora musikhelgen på Vemdalsskalet, den som vi brukar kalla Vårforum. Förutsättningarna för en kanonbra helg är goda med musik, skidåkning och party.

Den andra skrev ivc:
Tämligen varmt och soligt idag också. En bra dag för en tur på fjället, eller varför inte tolka med Vessla till Jaktstugan, 4 vesslor igång idag. Polisen är också igång. 4 fortkörare i Hede idag och en som miste körkortet, körde över 80 på 50-sträcka. Resultatet från Vemdalen är inte känt ännu. Igår var de på fjället och haffade skoteråkare utan huvudskydd och med oregistrerade skotrar. Några saknade även förarbevis.

Den första skrev ivc:
Kallt på morgonen men det blir ännu en strålande och solig dag i Vemdalsfjällen, kanske den finaste påskhelgen på 15 år. Varning för älg på Passet idag. Tidigt i morse såg liftskötarna att det befann sig en vilsen älg i skidbacken. På grund av alla bilar som bilda ett staket har den svårt att ta sig ut. Troligen blir den kav i området tills skiddagen är över. Det är inte rådigt att försöka gå nära, den kan bli skrämd och börja tokrusa.

Annonsera på vemdaleninfo Klicka
Se våra reportrar Klicka
Byns Bibliotek Klicka
Dagens text Klicka