pix1-s.gif (35 bytes)
Förmedlingstjänst för uthyrning av stugor, lägenheter och rum.
 
Svenska flaggan gul och blå, tänk på att hala den till kvällen Dagens namn >>>>>

 Redaktionen 0684-668590

E-Post

Företag - Länka din hemsida Klicka
Se våra reportrar Klicka
 

Den 29e skrev ivc:
Tre grader varmt och mulet men tendens till uppklarnande. Vårforum är inne på tredje dygnet och festandet fortsätter i princip dygnet runt. Kalasandet innehåller alla möjliga ingredienser som dans, lycka, kärlek, pajaseri, mingel, After Ski, polisingripanden, förlorade körkort mm. Så kan det vara när två tusen personer samlas för att ha kul. Många kända dansband underhåller hela helgen. FOTO: Marie

Den 28:e skrev ivc:
Ännu en kylig natt gör att det fortfarande är utmärkt skidföre på fjället. På Skalet är det Vårforum men party som gäller, en skidlift är öppen. I Vemdalen By är det näst sista dagen för Vemdalias butik, I morgon är det alltså sista dagen. Efter 60 år är det dags och ingen efterträdare tar vid. Vemdaliahuset får anses som en av fjällvärldens mest kända leverantörer av inredning till stugor, hotell och exklusiva butiker. Vemdaliahuset har varit en turistmagnet och lockat många besökare till Vemdalen. Vi får tacka för alla fina år.

Den 27:e skrev ivc:
Kylig natt men det blir halvklart och någon plusgrad frampå dagen. Inte mycket till vår ännu på den här breddgraden. På ICA har de i alla fall bestämt att det bli vår och plantering som vanligt. Utanför har de bunkrat upp med mängder av pallar med jordförbättringsutstyr. Hos Diana kan man redan köpa vårens första plantor. Nästa vecka öppnar Åtgårdens Café i ny regi.

Den 26:e skrev ivc:
3 grader varmt, halvklart och en tydlig nordanvind. Varning för halt väglag på sina håll. Lastbil stillastående i Klövsjöbacken i väntan på sandbil. Bara några dagar kvar till Valborg och vi ska ta promenaden till årets maj-brasa för att häls våren välkommen på Hembygdsgården. Vi får hoppas det blir en härligt varm afton. Bränslepriset 13:87

Den 25:e skrev ivc:
En grad kallt, mulet med inslag av snöbyar, typiskt aprilväder. Igår var det säsongens sista måndaxklubb på rest. Husky. Det är nog några som har sovmorgon idag. Nu startar den stora flyttveckan då säsongsjobbarna byter från fjäll till hav. På byn är det tämligen stilla och inga långa köret på ICA. Björnarna har gått ur ide men det har inte rapporterats om att någon i byn sett några ännu.

Den 24:e skrev ivc:
Halvklart och någon grad varmt. Nu är säsongen över även om Skalet håller öppet för den stora dansgalan till helgen. Det kan nog locka ett par tusen dansanta och partysugna till hotellet. Med lite sol och värme kan det bli några dagar att spä på solbrännan med. På byn får vi se fram emot en trevlig kväll på valborg med brasa och sång vid hembygdsgården.

Den 22:a skrev ivc:
Kylig natt. Nu halvklart och någon plusgrad. Kyligt var det igår för deltagarna i ”Dammracet” på Björnrike. Det är en tradition när det är säsongavslutning för Björnrike. Nästan alla deltagare hamnar i plurret men några har fart så det räcker över hela dammen. I år fanns det även en barnracebana med något grundare vatten. Nu återstår bara nästa helgs dansgala på Skalet. FOTO: Åsmarie

Den 21:a skrev ivc:
Några grader varmt, halvklart men blåsigt. Det kan bli en fin dag för att sätta sig i lä och sola, på fjället eller vid stugväggen. Snart är säsongen över och många slutar sina jobb. Ebba är en av många som haft sitt extraknäck i skidshoppen vid sidan av pluggandet. Snast ska de skingras och kanske återses till nästa säsong.
Läser i lokaltidningen om en person i länet som har 300 gamla bilar i sin ägo. Det är såklart ett stort problem för naturen och man undrar ju vad vitsen är samt att hur ser ägarens plan ut för framtiden. Det finns samlingar i Vemdalen också som inte är så vackra att se. Några ägare försöker gömma sina älsklingar på bakgården, andra har dem framför dörren.

Den 20:e skrev ivc:
Nollgradigt, mulet och det snöar lite lätt. Sven-Arne står beredd vid Skalets vesselplan med sina fyra Snowtrac för att ta dig upp till Jaktstugan. Nu är det bara en vecka kvar av säsongen så passa på och en tur mot för att få en av de bästa våfflor i Destinationen. Om en vecka börjar musikhelgen på Skalet, den som tidigare kallades för Vårforum.

Den 19:e skrev ivc:
Åtta grader kallt i natt men nu skiner solen för fulla muggar. Fin dag för dig som gillar sol och snö. Men man bör vara ute på förmiddagen, senare på dagen blir det lite sörja i pister och spår. På Veman som rinner genom byn har isen släppt taget. Ingen större vårflod är väntad då det inte är så mycket snö som vanligt på fjället. Men grundvattnet i byn klarar sig.

Den 18:e skrev ivc:
Någon plusgrad, strålande sol och the påsk is over för de flesta. I Norrland är det påsklov denna vecka. Ett litet vårtecken är när skoteruthyrarna börja sälja ut vinterns hyrmaskiner. Frihetsbolaget har fortfarande viss turverksamhet men starten är flyttad upp på fjället där lederna fortfarande är körbara förutom vissa övergångar vid tjärnar och vattendrag.

Den 14:e skrev ivc:
5 grader kallt på morgonen och har snöat någon cm under natten, nu är det vitt och fint. Igår var det den traditionella snöskottartävlingen som lockade ett par hundra skottare. Matilda Cederberg fick gå hem med en check på 10 tusen kronor. Det var även rekordmånga knallar i byn under dagen, lite tråkigt att de packar ihop och drar till Lofsdalen fre-lör. Rundflyget med helikopter hade fullt upp hela dagen. Idag flyger de på Storhogna men lördag och söndag är det på byn igen.

Den trettonde skrev ivc:
Någon grad kallt och uppklarnade, kan bli en fin marknadsdag på byn. Drygt 30 knallat packar upp i centrum, det känns bra säger knallarna att få stå mitt i smeten. Senare under dagen blir fler aktiviteter som påskparad och godisregn. På Frihetsbolaget ’är bil- och skotervisning samt rundflygning med helikopter.

Den tolfte skrev ivc:
Kylig natt, minusgrader och solsken på morgonen. Trots att påskhelgen ännu inte är här så kan man säga att det är trångt på Skalets parkering. En parkeringsplats är hårdvaluta under påskhelgen. Många kommer att lämna stugan tidigt med bilen för att hitta en plats. I morgon är det ”Vemdalsnatta” med byn full av knallar och andra aktiviteter. 19:00 är det snöskottartävling och 20:00 mässa i kyrkan. På Husky blir det liten hemvändarkväll som vanligt.

Den elfte skrev ivc:
Någon grad varmt, nordostlig vind och uppehåll. Ganska kraftig vind idag som kan vara besvärlig för de som jobbar med takarbeten. Man tror inte det är möjligt att köra skoter på lederna genom men ack vad man kan bedra sig. I morse fanns det en stor grupp vi byns brandstation som hade en genomgång inför dagens färd. På vägarna börjar påsktrafiken synas och den ska väl nå kulmen på torsdag.

Den tionde skrev ivc:
Två grader varmt och regn, vuilken inledning på påskveckan. På höjderna kommer det som blötsnö, ingen riktigt bra dag för skidåkning. På byns äldreboende flaggas det på halv stång idag. Förberedelserna för torsdagens ”Vemdalsnatta” är i full gång. På byn har det monterats en massa el-centraler till de Knallar som är i antågande. På Frihetsbolaget blir det ett flertal händelser. KL 19.00 är det som vanligt snöskottartävling.

Den sjunde skrev ivc:
Nollgradigt och tendens till uppklarnande. Skoterleden genom byn till macken kan sägas ha körförbud nu när barmarken lyser igenom. Fortsatt kalla nätter om lite snö skulle behövas för att ta sig fram för att tanka. Inatt eldhärjades ett garage i byn som brann ner till grunden, bostadshuset räddades som tur var. På drygt ett år har det varit fyra bränder i byn, det känns ändå tryggt att Räddningstjänsten snabbt är på plats.

Den sjätte skrev ivc:
Mulet och någon grad kallt på morgonen. En vecka till skärtorsdag och den stora rushen när påskfirare anländer. Med lite tur blir det 20 tusen entusiastiska snö och soldyrkare i Destinationen. Macken är centrum och samlingsplats på förmiddagen. Byns hantverkare tar sig ett skrovmål på korv och mos, en och annan lastbilschaufför gör dem sällskap ibland. 14:07 är dagspriset för 95.

Den femte skrev ivc:
Kylig natt igen och stålande sol på förmiddagen. Igår var det invigning av ett bryggeri i byn Tännäs. Härjedalsbrygg är företaget som bilades i byn för något år sedan. De har med hjälp av byn invånare skaffat startkapital för att investera i ett helt nytt bryggeri för öltillverkning. Rostfritt från golv till tak kan man säga. Fyra sorter ska bryggas från lättöl till starköl. Redan idag kan man köpa Härjebrygg på Systembolag och restaurangen.

Den fjärde skrev ivc:
Ännu en natt med minusgrader gör att pister och spår står sig väl ett tag till. Idag blir det solsken som värmer alla som sitter mot stugväggen eller i snögrottan. Nu har Veman börjat öppna sig, alltså lte varning för er som följer leder som passerar vattendragen. Snart blir en lite fin gård med många byggnader till salu i byn.

Den tredje skrev ivc:
Kylig natt. Någon plusgrad och mulet på förmiddagen. Igår var det finalspel i säsongens upplaga av Huskybowlingen. Finalen spelades mellan lagen Roséns och RMJ. Som alltid är det spännande att se och vi var ca 50 personer som följde finalen som vanns av RMJ. Som grädde på moset bjöd restaurang Husky alla som deltagit i säsongens seriespel på buffé.

Den andra skrev ivc:
10 grader varmt och halvklart. BUSSOLYCKA på E45 vid Fågelsjö. Hittills tre omkomna och många skadade när bussen med ungdomar på väg till fjällen gick av vägen. Nu håller vi med Stadsministern som säger att den tragiska olyckan berör hela landet. – Jag har nåtts av den fruktansvärda nyheten om bussolyckan utanför Sveg. Det lämnar mig och hela landet i sorg, säger statsminister Stefan Löfven (S) i ett uttalande till TT.
Tycker även att vi för en stund ska ägna vår energi att tänka på de drabbade och dess anhöriga samt alla deras vänner.

Annonsera på vemdaleninfo Klicka
Se våra reportrar Klicka
Byns Bibliotek Klicka
Dagens text Klicka