pix1-s.gif (35 bytes)
Förmedlingstjänst för uthyrning av stugor, lägenheter och rum.
 
Svenska flaggan gul och blå, tänk på att hala den till kvällen Dagens namn >>>>>

 Redaktionen 0684-668590

E-Post

Företag - Länka din hemsida Klicka
Se våra reportrar Klicka
 

Den trettonde skrev ivc:
Minusgrader i natt och frost och dimma på morgonen. Väpnat rån i Rätan igår kväll vid 19-tiden. En beväpnad person hotade kassörskan och tvingade till sig pengar. Ingen personskador men kassörskan är chockad. För ca 30 år sedan var det bankrån på Handelsbanken i Rätan. I Vemdalen sprängdes bankboxen, det också för ca 30 år sedan. Kassaskåpet på ICA har också länsats samt på hotellet på skalet och Klövsjö. Skåpet från Klövsjö hittades vid en skogsväg

Den tolfte skrev ivc:
Fem grader varmt, regn och låg molnbas. Högfjället ligger i moln idag, trist för byggjobbarna på alla stugbyggen som är på gång men kanske bättre än snö och kyla. Helgen har varit stillsam i byn, inga kravaller eller annat muckande. Hockeyrinken är uppsatt och väntar på kyla och en ismakare. Nytt i byn är ”Kyrkis” på måndagar och torsdagar samlas de små barnen på GTgården och får leka och sjunga under 90 minuter.

Den nionde skrev ivc:
Någon grad varmt och solen börjar vis sig, kan bli e fin dag. Vi gratulerar Jan Sadat på Nya Tonys Pizzeria. Han fick pris på Guldgalan i kategori ”Unga företagare”. Han har tidigare utnämnts till årets serviceperson i Härjedalen. Vi i Vemdalen är stolta och säger än en gång GRATTIS.

Den åttonde skrev ivc:
Dimma, duggregn och 3 grader varmt, ännu ingen vinter i sikte. Vi hade en köldknäpp för någon vecka sedan då passade anläggningarna på att spruta snö i stora högar. Vi får hopps att allt inte smälter bort. Läser i lokaltidningen att Råndalen har Sveriges häftigaste orienteringsterräng. Där vill Obygdens orienteringsklubb starta aktiviteter för barn och unga. Bygdemedel för att ta fram en detaljerad karta för orienterare är sökt. Med dagens dimma kan det duga med GPS

Den sjunde skrev ivc:
7 grader och låga moln även idag. Ännu ett villabygge i byn, på Frubacken. Familjen börjar med garaget. Onsdag då är det bio på GT-gården. Sporthuset i byn är öppet medd massor av erbjudanden nu inför vintersäsongen, bal. på produkter från Fischer. Ondag – lördagharr rest, Husky kvällsöppet. Nya Tonys är öppet 11-22 varje dag. Bageriets Pizzeria har öppet i samband med helger. Åtegårdens Café ons – sön. Sist men inte minst, Macken öppet varje dag.

Den sjunde skrev ivc:
7 grader varm, mulet och låga moln. Nytt villabygge på gång i byn på Frubacken, Familjen börjar med att resa garaget. Onsdag då är det bio i byn på Gt-gården. Onsdag - lördag är rest. Husky öppet kvällstid. Tonys har öppet varje dag 11-22. Sporthuset i Byn har öppet 10-17 månd-lör. Fram till vintersäsongen kommer igång har de en mängd erbjudanden. Skidor och kläder från Fischer bland annat.

Den sjätte skrev ivc:
Plusgrader och mulet med låga moln krig Högfjället. Byns nyhet idag är att Ekbergs bygger ut, bilder kommer när huset börjar växa fram. Nästan varje år på senare tid är det något garage i byn som byggs om till säsongsboede. Denna smygbostadisering är räddningen för räddningen för den personalkrävande turistbranschen. Det råder stor brist på kommunala små lägenheter. Vist det finns privata som projekterar lägenheter med de har heller inte kommit till skott. Vi tar ett år i taget.

Den femte skrev ivc:
Plusgrader och solsken, lovande inledning på veckan. Då är årets upplaga av Lodge & Lya över för denna gång. 10 tusen personer har besökt Destinationen, byarna och mässan i år. Till bästa monter utsågs Möbelmästarna i Härjedalen. Det brukar stå mellan dem och Hede Färg & Måleri. Ekbergs hade All Time High på sina butiker. Det har även varit Allhelgonahelg när vi hedrar bortgångna med att tända ljus på gravarna. Det är tämligen vackert på kyrkogårdarna i skymningen med alla ljusen.

Den andra skrev ivc:
Plusgrader och ihållande duggregn. Ingen bra väderstart på mässdagarna på Vemdalsskalet för det som har monter utomhus. Inne blir det nog trångt och en bra försäljning. Totalt över 90 utställare. På byn öppnar Ekbergs Outlet kl.10 idag på GT-gården. På lördag är det minimässa hos Ekbergs. Andra företagare har också en mängd erbjudanden. 15:21 för bränsle

Den första skrev ivc:
Någon plusgrad men väglaget är isigt efter en kylig natt. Idag är det halkbekämpning som råder på gator och vägar. Erik på åkeriet snirklar rund på byn bland skyltar och fordon och andra hinder för att sanda. Torsdag då är det öppet på Fjällhälsans mottagning i byn och där var det många besökare på morgonen, öppet även måndagar. Fjällhälsan har även mottagning på Björnrike, den öppnar när skidsäsongen startar.

Annonsera på vemdaleninfo Klicka
Se våra reportrar Klicka
Byns Bibliotek Klicka
Dagens text Klicka