pix1-s.gif (35 bytes)
Förmedlingstjänst för uthyrning av stugor, lägenheter och rum.
 
Svenska flaggan gul och blå, tänk på att hala den till kvällen Dagens namn >>>>>

 Redaktionen 0684-668590

E-Post

Företag - Länka din hemsida Klicka
Se våra reportrar Klicka
 

Den 31:a skrev ivc:
En gnutta svalare idag och det blåser en aning men samma blåa himmel. Under några dagar framöver pågår träning i konstflyg på Härjedalens närmaste flygplats. Det är fritt att komma och titta. Senare i sommar blir det SM och då ska träningen på Hedlanda ge medaljer. Det är alltid trevligt när det är aktiviteter på vår flygplats. Ett läger gynnar byn näring också för boende och mat.

Den 30:e skrev ivc:
Varmt, varmt igen och det ska fortsätta en 4-5 dagar till. Annika på Klipperian har renoverat sina lokaler i Byn. Det blev softa och nyanser, lite mot det sydeuropeiska. Det blev även ytterligare en arbetsplats. Idag ska det påbörjas ett träningsläger på Hedlanda för piloter som flyger Aerobatic. De räknar med att stanna över helgen. Fritt för allmänheten att komma och titta.

Den 29e skrev ivc:
Ja vad ska man säga om denna värme som ligger över Sverige och ger oss denna hetta. Det måste vara den bästa maj månad i Vemdalen på 50 år. Byns Alpackor verkar klara hettan bra. Nu finns det inga traditionella jordbruk kvar i byn som tur är kanske. Det hade varit kämpigt för skörden med denna torka. För byggsvängen är det nog bara klackarna i taket. Det oroas över att hjortronen riskerar att torka bort om det inte blir regn snart.

Den 28:e skrev ivc:
18 grader redan vid 08:30, hur hett ska det bli idag. Idag är det nyöppning på Vemdalens camping. Nytt ägarpar och ny lunchmatsedel. Vi önskar dem lycka till. Ett nytt åretruntboende är på gång i byn. ”Stålis” bygger infartsväg från Västerlånggatan till den nya bosättningen. Ny vecka och många har börjat sina semestrar, det kan vi se på den tilltagande husbilstrafiken genom byn.

Den 25:e skrev ivc:
Idag kan det bli värmerekord och grillrekord i byn. ICA har laddat upp i köttdisken. Alltid trevligt att ta en tur förbi hos Vemservice AB i Vemdalen. Utanför står 2 projekt och väntar och inne i lokalerna finns 6 fordon som är på väg att levereras varav ett var under provning live idag. Anders Vall gjorde en yttre avsyning i solskenet. Ägarna Benny och Maritta befinner sig på Swedish Steel Prize, som är det enda internationella priset för ingenjörskonst inom stålindustrin. Det lockar deltagare från hela världen.

Den 24:e skrev ivc:
Soligt idag igen och det ska bli bortåt 24 grader. Nu är grönskan i byn 100%, nog är det vackert. Bilden är från Lövåsbäcken som även har andra namn som Storgårdsbäcken mm. Lite beroende på var den passerar. Bäcken har en del småöring som går bra att fånga med spö och mask. Trafiken på byn är väl normal för årstiden men man börja se att husbilstrafiken ökar. Byn skulle behöva en Ställplats för husbilar, då blev det ett naturligt stopp vilket skulle gynna handeln. 7 månader till julafton

Den 23:e skrev ivc:
10 grader varmt på morgonen, det blir sol hela dagen. Hembygdsgården bygger ut en av byggnaderna med en gammal timmerstomme. Att stockarna är gamla kan man inte ta miste på och de är redan tapetserade med tidningar på insidan. Längre upp i byn verkar det som om ett stort poolbygge är på gång. Ny vägar börjar synas på Vemdalsberget och nya tomter planeras.

Den 22:a skrev ivc:
Ännu en varm dag i antågande, härliga tider. Nu när vägen till Rätan är så himla fin kan man ta det som en utflykt att ta en tur. Ta gärna en lunch på Värdshuset som är i ny regi och har bytt namn till ”Pa Stället”. Inne präglas det av att bort och stolar har målats i fina pastellfärger. Vid sjön finns en fin rastplats för medhavd matsäck, flera bord och stolar.

Den 21:a skrev ivc:
Ingen frost inatt, 13 grader redan på morgonen, det blir nog hett idag också. Nya grävningar på byn, nu vid Dahlbergs. Ett bygge för permanentboende är på gång men först infart och VA. Det här helgen har många i byn varit på konfirmation, alltid är man släkt med någon konfirmand om man är bybo i grunden. Det har varit damfotboll också till stor publik. Vemdalsbrudarna vann med 3-1 mot Sveg.

Den 18:e skrev ivc:
Minusgrader i natt. Soligt med Cumulusmoln på förmiddagen, det blir grillväder till aftonen. En tomt vid norra utfarten i byn är frilagd, nu blir det spännande och se vad som skall byggas på den industrimarken. Det är valår men det är dåligt med erbjudanden från de lokala partierna. Sossarna har lovat Aktivitetshus i Hede. Från de övriga hörs intet, en skärpning är på sin plats.

Den 17:e skrev ivc:
Betydligt kallare idag., endast 10 grader. Det fick bli både tröja och jacka när man hämtade morgontidningen. 17 maj är Norges Nationaldag, det firar vi idag. Förr, förr, förra ägarna till Vemdalens Camping hade en viss Norsk koppling, det kan vi tänka på denna dag. De fick även utmärkelsen Sveriges Finaste camping en gång i tiden. Nu är det nya ägare och vi hoppas på ett öppnade av serveringen snart.

Den 16:e skrev ivc:
Ännu en förmiddag med klarblå himmel, strålande som och en begynnande hetta. Bara på några få dagar har byn grönskat, lovar att redan innan helgen kommer de första gräsmattorna vara klippta. Nu börjar politikerna utlova vallöften. Sossarna i Härjedalen lovar att bygga Allaktivitetshus i Hede. Försäljningen av Härjedalens Turistanläggningar för något år sedan år 24 miljoner i överskott. De pengarna är öronmärkta för Turistiska satsningar i HEDE/VEMDALEN. Kan det vara dessa stålar som nu ska naggas i kanten.

Den 15:e skrev ivc:
Strålande sol, molnfritt på förmiddagen. Det kan nog bli 25 grader varmt idag. Läste i lokaltidningen att Byggföretaget Byggmäster lämnat in sin konkursansökan efter en längre tid med ekonomiska problem. Företaget bygger bla. nya centrumhuset i Björnrike. Så här på våren är det tid för vedarbete men det är inte lika mycket ljud fån vedkapar nu för tiden. Efter kapning och klyvning blir det soltorkning.

Den 14:e skrev ivc:
Idag blir det bortåt 20 grader i det finns solskenet. Helgen har bjudit på omväxlade väder med regn, sol och blåst. Det var lite trist för 20-talet modellflygare som hade läger på Hedlanda. På Byn hade Nya Tonys smygpremiär efter renovering av lokalerna. Ny belysning och ny väggbeklädnad är det första vi ser när vi kommer in. Senare ska det även bli nytt möblemang. Idag fortsätter sopning av gator och vägar i byn. Trafiken på Åsgatan har ökat nu när det är byggaktiviteter på Klilberget och Vemdalsberget.

Den elfte skrev ivc:
14 grader och mulet, stor risk för regn och höga flöden idag. På Vemdalsberget är det stora grävprojekt med VA, EL och Data till tomtområdet. Det grävs även upp mot Kilberget. På byn sopas gatorna på flera håll från vinterns sandade. I helgen pågår modellflyg på Hedlanda och serveringen är öppen på eftermiddagarna. Dianas har fått hem massor av plant, det är ju dags nu att plantera i krukorna.

Den nionde skrev ivc:
15 grader varmt och strålande sol. Nu verkar det bli en ny värmebölja, senast var det påskveckan. Kanske kan bli skönt med en regndag på fredag. I morgon är det röd dag men ingen afton idag. Det kan bli en förträfflig kväll på byns ända öppna uteservering. Från torsdag är det meningen att HEDLANDA ska invaderas av modellflygare men det utlovade regnet på fredag kan smolka till det.

Den åttonde skrev ivc:
10 grader, solsken och sydliga vindar. Kommunens trädgårdsavdelning har gjort snyggt i de kommunala blomlådorna i byn, det gillar vi. I morgon är det kvällsöppet i Hede på flera ställen. Det är vårens ankomst som ska firas med en massa erbjudanden. Bla. på Jönnbua och Möbelmästarna. Tack vara vårfloden i byn är det många som är ute och vandrar för att kolla hur den stiger över sina bräddar. Bilder kan vi se på Facebook.

Den sjunde skrev ivc:
8 grader varmt och det regnar lite lätt men det kommer att skina upp igen. Klass 2-varning för höga flöden i små och medelstora vattendrag. PGL-Ängen kommer att drabbas hårt, broar och staket kommer att hamna under vatten. Även i Norrveman genom byn har flödet ökat väsentligt. I morgon och en vecka framöver blir det sol och värme, det kan också påskynda snösmältningen.

Den fjärde skrev ivc:
Sol, vindstilla och det kan bli 12 grader varmt idag. Är man ordförande i GT-gården finns det allt möjligt att syssla med. Det som göms i snö osv. Pizzakartong, flaskor, buskar och påse med hushållssopor blev morgonens fynd vid parkbänken vi GT. Det man sig omkring finns det några dagsverken bara på området mitt i byn. Hur som helst så kan det bli en fin grillkväll.

Den tredje skrev ivc:
Fem grader varmt och sydliga vindar så det vajar i björkarna. Ombyggnaden på Nya Tonys har kommit till golvläggning av Dahlbergs Golv & Måleri. Det är fortfarande någon veka kvar innan det blir nyöppning. Kabelgrävningen vid ICA:s utbyggnad pågår. Alltid kul när det händer något på byn som vi kan snacka om på fikarasterna.

Den andra skrev ivc:
Ingen frost inatt. Fem grader och uppklarnande, det blir drägligt idag. Nu kan man säga att snön i byn är i stort sett borta. Så var det då dags att gräva upp i gatan ingen för att lägga ner några fler kablar mellan ICA och Telestationen. Valborgsbuffén på rest. Husky blev en succé med fullbokad restaurang. En blandning av bybor och turister.

Annonsera på vemdaleninfo Klicka
Se våra reportrar Klicka
Byns Bibliotek Klicka
Dagens text Klicka