pix1-s.gif (35 bytes)
Förmedlingstjänst för uthyrning av stugor, lägenheter och rum.
 
Svenska flaggan gul och blå, tänk på att hala den till kvällen Dagens namn >>>>>

 Redaktionen 0684-668590

E-Post

Företag - Länka din hemsida Klicka
Se våra reportrar Klicka
 

Den 14:e skrev ivc:
Bara åtta grader kallt och mulet idag, kan bli någon snöby också. Under hösten har det på grävning och byggnationer vid infarten till Björnrike. Resultatet är en stor skulptur i stålplåt föreställande en björn med unge. Några anslagstavlor finns också samt en stor skylt om välkommen till Björnrike. Platsen kommer också att fungera som busshållplats.

Den trettonde skrev ivc:
17 grader kallt och klar himmel, det blir en solig dag. Vemdalens 5:e klassare är en av flera klasser i länet som ska delta i Vi i Femman som är ett frågeprogram som säds i radio. Igår mitt på dagen var det en trafikolycka utanför GT-gården. Är farten för hög i förhållandet till framförvarande fordon då kan bilen pli platt i fronten. Den var norskregistrerad så det blev nog hyrbil för hemfärden. Ikväll 18:30 är det Luciafirande på GT-gården.

Den tolfte skrev ivc:
10 grader kallt och nästan klart, kanske blir det lite solsken idag. Destinationen håller kurs idag, marknadsföring med hjälp av Facebook. 14 deltagare samlades i för en hård dag. På byn är det morgonsamling vid Macken. Godsbilarna stannar och har omlastning innan de drar vidare mot Funäsdalen eller Sveg. Men först en fika inne på Macken som har nybakt kaffebröd från 07:00 på morgonen.

Den elfte skrev ivc:
8 grader kallt och ett lätt snöfall över byn, kommit ca 5 cm under natten. Områdets 29:e krog öppnade i helgen, TorgEtt är namnet på den stilrena och Italieninspirerade krogen. Inredningen, bord och stolar går i mörkt. Det passar bra ihop med de typiskt solbrända virket som är väggbeklädnaden. Stolarna har stoppade dynor och ryggar vilket ger extra stil i restaurangen som har 70 platser.

Den nionde skrev ivc:
4 grader kallt, och uppklarnande men kanske någon snöby. Julmarknaden i Röros lockar ca 20 tusen besökare. Allt boende är bokat och många bokar redan året innan. Extra tåg, buss och flyg till Röros dessa dagar. Det flesta besökarna kommer från Trondheim och de tar tåget. Mat verkar vara årets höjdare. Flera av knallarna har tagit fram presentförpackningar för sina Ren-produkter. Byn (Staden) smyckas med tomtar och halmbalar utanför butikerna och längs gatorna. Marknaden är väl värt ett besök. Stort utbud av mat och dryck finns på de små men gemytliga krogarna.

Den åttonde skrev ivc:
Mulet, vindstilla och nollgradigt, väglaget kan vara lite halkigt. OKQ8 i Hede byter ägare. Adam som jobbat där en tid tar över butik och verkstad. Verkstaden blir MECA. Pumparna blir endast för kort. Fredag och sista helgen innan säsongen brakar igång. Redan på måndag kör Husky sin första MÅNDAXKLUBB , det brukar vara starten i alla fall för säsongspersonalen. Nya och gamla ur personalkåren på anläggningarna träffas, bowlar och festar. Ser på polisens statistik att vapenbrotten har ökat i Härjedalen

Den sjunde skrev ivc:
4 grader kallt och snöar lite lätt, ca 10 cm har det kommit under natten. Snöröjningen är igång på vägar och gator. Bensinpriset 13:89 idag. Idag börjar Julmarknaden i Röros och pågår till söndag. Ett bra alternativ till Jamtlis julmarknad och ungefär lika långt för oss i Vemdalen. Premiär för pimpelfiske i Svartåstjärn i Klövsjö på lördag 09:00

Den sjätte skrev ivc:
8 grader kallt, mulet men tendens till uppklarande. Fjällglimten håller på att ställas om från särskilt boenden till lägenhetsboende efter beslut i Kommunfullmäktige. Det betyder även att bemanningen av det kök som finns upphör. Mat skall fortsättningsvis levereras med bil från centralkök i Sveg. Det blir i portionslådor direkt till hyresgästen. Det som är krya nog får själva laga sin mat i sin lägenhet, men kan såklart även beställa från storköket i Sveg. Onsdag då är det bio på GT.

Den fjärde skrev ivc:
Kall natt och kylig förmiddag, minus 7 och fullmånen har vi sett hela natten. Det blir en solig och fin dag. Det blev extra fibergrävning idag på Åsgatan, en matarledning för elkraft fattades. Fiffigt när Jocke Kristoffersson kan likt ett modellflygplan styra sin grävare. Marken har tinats med värmemattor under en vecka, tjälen når till ca en meter.

Den första skrev ivc:
4 grader kallt, med låga moln i trädgränsen. Men solen kommer. Inte speciellt mycket snö i Byn den 1 december. Kyrkan har fått upp adventsgranen och det blev en något mindre garn i år. Ikväll är det öl-snack på Husky med ölbryggaren Janne Z från KGB bryggeri i Klövsjö. Björnrike, Skalet och Klövsjö invaderas av skidgrupper nu under helgerna, tur det finns konstsnö. 1:a december kommer några nya vägmärken men kanske inte till vår by.

Annonsera på vemdaleninfo Klicka
Se våra reportrar Klicka
Byns Bibliotek Klicka
Dagens text Klicka