pix1-s.gif (35 bytes)
Förmedlingstjänst för uthyrning av stugor, lägenheter och rum.
 
Svenska flaggan gul och blå, tänk på att hala den till kvällen Dagens namn >>>>>

 Redaktionen 0684-668590

E-Post

Företag - Länka din hemsida Klicka
Se våra reportrar Klicka
 

Den 31:a skrev ivc:
Åtta grader varmt, strålande sol och nordanvind. På byn finns det mindre samlingar av renar som borde vara på väg mot sommarbetet i trakterna kring Ljungdalen-Storulvån. De har kommit lite på efterkälken kan man säga men det är bra för turismen som får anledning till ett fotostopp. I morgon är det juni och första sommarmånaden av tre. Tiden går fort och snart blir det marknader i byn.

Den 30:e skrev ivc:
10 grader och ett lätt sommarregn över byn. Vårbruket är igång med bortforsling av gamla stängel och grävning för plantering av häckar. På ICA har antalet säckar med planteringsjord minskat betydligt. Hos Diana finns det massor av blomplant för dig som vill ägna kommande helg till att fixa i rabatterna. 13:92 för 95 oktan.

Den 29e skrev ivc:
Soligt även idag, kanske inte lika varmt som i går. Redaktionen har varit på utflykt till Röros och vad hittar man där mitt i stan - En fint bevarad HEMEK. En skogstraktor som tillverkades i Hede under 40 år. Den kom ut i många versioner anpassad efter kunders krav och tekniken utveckling. Modellen på bilden får nog anses som den klassiska.

Den 26:e skrev ivc:
12 grader varmt, nästan ingen vind och tendens till solsken. På Björnrike byggs det som aldrig förr, både högt och lågt. Vid foten av Björnvallen schaktas det för ett nytt minicentrum med boende och butiker. Rejäla stenbumlingar som göms i marken. Vägen mellan Grizzly och Björnvallen är endast för byggtrafik just nu. Idag är FFK Uppsala på väg till Hedlanda med 4 flygmaskiner, övning i helgen. Serveringen öppen.

Den 24:e skrev ivc:
Sydliga vindar, blå himmel idag blir det varmt. Sommaren har anlänt och redan har många börjat klippa sina gräsmattor. Till Vemservice AB är det en ständig ström av lastbilsprojekt. Just nu står fyra fabriksnya fordon och väntar på sin påbyggnad. Trots utbyggnad av monteringshallar, lager och kontor kan det bli trångt. Det är viktigt att logistik och leveranser från underleverantörer fungerar. I Hede är det vårfest hos handlarna idag. 7 månader till julafton

Den 23:e skrev ivc:
10 grader varmt och solsken från blå himmel redan på förmiddagen. Det har börja bli musöron på byns björkar och gräsmattorna börjar bli gröna. Till helgen kommer nog ljudet från den första klipparen. Om en dryg vecka är vi inne i första sommarmånaden, det går fort nu. En så här fin dag lockar nog många att ta en sväng på golfbanan i hede som har öppnat för säsongen.

Den 22:a skrev ivc:
10 grader varmt, mulet och tämligen låga moln. Annat var det i helgen med strålande sol och värme. Full aktivitet på Golfens dag i Hede och flygaktiviteterna på Hedlanda där hemvärnet var stationerat i 3 dagar. Serveringen var öppen och många ortsbor kom för att se flygplanen och piloterna. Nästa helg kommer ett annat gäng med flygare för att använda Hedlanda som bas. Fotbollssäsongen har också börjat med hemmamatch för Hede/Vemdalen

Den 20:e skrev ivc:
Soligt och varmt på Hedlanda även idag. Flygningarna fortsätter hela dagen för Fältjägargruppen som har navigationsövningar i Härjedalen med bas på Hedlanda. Flygföreningen håller serveringen öppen under hela dagen, alla är välkomna. Det finns kaffe, mackor och enklare lunch.

Den 19:e skrev ivc:
10 grader varmt och 24 timmar regn har upphört. Stora möjligheter till solsken idag. Vårfloden fick hyfsad hjälp av allt regnande och Sörveman vid campingen har som vanligt den här tiden gått långt över flodfåran. Översvämningar och vägavstängningar rapporteras från trakten kring Lofsdalen. Att fiska är väl inte att tänka på men någon kanske ger sig ut på forsfärd.

Den 18:e skrev ivc:
Sju grader varmt och ett ihållande duggregn på morgonen. Molnbasen ligger i trädtopparna, med lite hjälp av lite vind blir det bättre frampå dagen. Redan i morgon ska det bli grillväder igen. Regniga dagar kan man ju alltid ägna sig åt shopping. Utbudet i byn av öppna butiker är ju kraftigt reducerat under maj och två har även stängt för gott. Suget efter Ekbergs Outlet ökar en sån här Trumpen dag.

Den 17:e skrev ivc:
Överraskande varmt redan på morgonen och kanske även solen tittar fram. Alpackorna i byn verkar trivas i sina hagar, ständigt bevakade av flera vaktande hundar. Onsdag och ingen bio, nu får vi vänta till vintersäsongen. Men snart öppnar Ekberg Outlet i biolokalen, i år för 7:e sommaren. På byn sopas nu gator och torg och sanden samlas upp för återvinning. I morgon påbörjar flygande Hemvärnet sina övningsdagar på Hedlanda. Serveringen öppen tor-sön 11-16

Den 16:e skrev ivc:
Tre grader varmt och snön från igår är borta. Det är tom så att vi kan se lite grönska på åkrarna. Gräsmattorna vi kyrkan börjar också visa grönska troligen tack vara den goda behandling de fått av vaktmästarna. Nästa vecka är det dags för den årliga vägstädningen som arrangeras av Vemdalens IF. Märkligt vad mycket skräp som ligger i vägkanten, både stora och små saker. På ICA råder begränsad framkomlighet vid mjölkdisken p.g.a. golvläggning.

Den 15:e skrev ivc:
Strax under nollan i natt och påpassligt så fick vi några cm nysnö. Det fortsätter att snöar lite lätt under förmiddagen. Stora omslag i vädret, i lördag när det var cykelfesten var det 15 grader långt in på kvällen. På byn är Österlånggatan södra delen avstängd idag. Det pågår grävning för VA till nya villatomter. Ingen lunch på Husky, de har stängt i sju veckor, Campingen, Tonys, Macken och Åtgårdens Café står till tjänst.

Den tolfte skrev ivc:
Kylig natt men plusgrader och sol på morgonen, dagen blir fin. Det är någon vecka kvar innan det börjar bli föraning till musöron på björkarna längs boulevarden. Fredag och det sista dagen Rest. Husky serverar lunch på 6 veckor. Nu stänger de för uppfräschning och semester. Campingen tar vi från v 20 med lunchservering. I morgon är det den stora Cykelfesten på byn, ca 90 par ska ut på tur och besöka varandra för en 3-rätters och en drink. Det spås vackert väder. EXTRA om Örndalen!

Den elfte skrev ivc:
Plusgrader hela natten och solsken från morgonen, det kan bli en hyfsad dag. Kommunen har börjat smycka byarna med att ställa ut blomlådor och plantera. Det ger ett fint intryck för oss bybor och våra besökare. I Vemdalen är det på Dianas vi kan köpa våra plantor till rabatterna, hon har redan fått in en hel del. Nu verkar det som värmen är på gång så det är väl bara att börja gräva.

Den tionde skrev ivc:
Kylig natt med inslag av lite snö som snabbt tinar bort i morgonsolen. Igår var det Yrkesdag för eleverna på Vemdalens Skola. Det var besök på flera av byns företag, Ateljé Fladvad, AB Karl Hedin, med fl. På Skolgården fans polis och ambulansförare och berättade om sina yrken. Inne i skolan föreläste Benny Larsson från Vemservice om hur det är att bygga lastbilar. Anders Branden från Trångsviken Bygg om att bygga hus och Victor Andersson om att vara proffs på skidåkning.

Den nionde skrev ivc:
Kylig natt med lite lätt snöfall, inget som lägger sig även om dagen inte blir mer än någon plusgrad. Igår började ännu en villa för permanentboende byggas i byn. Småländska Eksjöhus är leverantör av huset till unga familjen, vi gratulerar till inflyttningen. Tillväxt heter det också och kommer att stärka byn i frågan om skolan och framtiden. Bageriet bygger altan för sin sommarservering, det är också tillväxt.

Den åttonde skrev ivc:
Fem grader kallt i natt och på morgonen ligger det några cm nysnö på backen. 72 år sedan 2:a världskriget upphörde. Solen värmer idag så ingen större risk på frosthalka. Vårfloden i Lövåsbäcken och andra stora floder i byn är på gång. Skistar har summerat vintersäsongen och är mycket nöjda med anläggningarna i Vemdalen. Nästa säsong blir nog ändå bättre eftersom det byggs så det knakar även i år. Många nya bäddar blir det.

Den femte skrev ivc:
Fem grader varmt och solsken på morgonen, det kan bli årets bästa vårdag. Fredag och då blir det många som tänder grillen till aftonen. På macken har Angelica laddat kylen med köttbitar som passar bra till grillning, tändvätska och grillkol finns också. Snart börjar säsongen på Hedlanda. Om två veckar ska flygande Hemvärnet ligga på övning i fyra dagar. Samtidigt blir det Modellflygträff, det blir flyg i stort och smått.

Den fjärde skrev ivc:
Högtryck med sol och värme som når sin kulmen i morgon. Det blir såklart passande när Åtgårdens Café öppnar idag i ny regi. Maja har arrenderat ut rörelsen till Gabrielle och Gunilla ”G&G”. Fiket är öppet torsdag-söndag från 10:00. Vi får hoppas på många fina dagar med en fika i trädgården.

Den tredje skrev ivc:
Idag blir det soligt och varmt. Nya villatomter på gång i byn, dock inte i kommunal regi. Det är en privat markägare som skapar fyra nya tomter bakom gamla Pensionärs kan man säga. Kommunen gör sitt åtagande och förser området med VA, ett jobb som påbörjas idag. På Åtgårdens Café fejas det för nyöppningen på torsdag.

Den andra skrev ivc:
Dagen börjar med solsken från en klarblå himmel och det kan nog bli 12 grader till eftermiddagen. Det våras även i Lisas hästhage, bara någon enstaka snöfläck kvar. På byn råder en ovanlig stillsamhet nu när säsongen definitivt är över. Nyöppning av Åtgårdens café på torsdag blir veckans händelse.

Den första skrev ivc:
Åtta grader varmt och strålande sol denna dag för demonstration och politiskt snack. Gårdagens traditionella afton på Hembygdsgården lockade ca 200 personer. Serveringen öppnade 18:00 och blev snabbt fullsatt, goda biskvier och kaffe fick det bli. Sedan bjöd kören på vacker vårsång. Korvgubbarna fanns på plats men saknade korvgubben Beck. Brasan tändes 17:30 under övervakande av byn Räddningstjänst. Endast en av 200 bar studentmössa.

Annonsera på vemdaleninfo Klicka
Se våra reportrar Klicka
Byns Bibliotek Klicka
Dagens text Klicka