pix1-s.gif (35 bytes)
Förmedlingstjänst för uthyrning av stugor, lägenheter och rum.
 
Svenska flaggan gul och blå, tänk på att hala den till kvällen Dagens namn >>>>>

 Redaktionen 0684-668590

E-Post

Företag - Länka din hemsida Klicka
Se våra reportrar Klicka
 

Den 15:e skrev ivc:
31 grader kallt men mildare om ett dygn. Nu är det trist för all som jobbar utomhus. Det är två villabyggen på gång i byn. På fjället är det säkert ett 20-tal utomhus projekt. M-Huset på Storhogna har varit stängt p.g.a. personalbrist. I övrigt verkar näringsställena fått ihop sin säsongspersonal. För att lösa bostadsproblemen hyr tex restaurangerna större hus i byn och fyller med sin personal. Alla hoppas på att den där någon ska bygga lägenheter som passar för säsongsboende. Vemdalen Experience är redo för skoteruthyrningen i vinter.

Den trettonde skrev ivc:
22 grader kallt och klar himmel, idag är det nog många byggjobbare har svårt att hålla värmen. Många hantverkare samlas på Macken för en fika och man kan förstå om rasten blir lite längre idag. 14:26 är dagspriset på bensin. Alla elever i Vemdalens skola samlas på Gtgården idag för Luciafirande. När skolan saknar aula är det bra att biosalongen kan användas, der var skönt att komma in i värmen tyckte barnen efter promenaden från skolan. DN har frågat Viktor Andersson om värsta minnet. Läs mer

Den tolfte skrev ivc:
7 grader kallt och det går mot uppklarnade och en solig dag. Byns snyggaste belysta gårdsgran finner vi vid Västerlånggatan. Onsdag då är det bio på Gtgården som vanligt. Snittet besökare är ca 70/biokväll. ICA har haft invigning av den nya större lokalen, det är riktigt rymligt och trivsamt i lokalen. Bästa synbara lyftet är att det finns en kassa extra, behövs nu när julhelgen stundar.

Den elfte skrev ivc:
1 grad kallt och uppklarande, men några nya cm med nysnö har det kommit under natten. Byn har en fin kyrka, den uppfördes 1624 och flyttades 1763 till sin nuvarande plats. 1975 fick vapenhuset nytt ”spjältak” utfört av två av bygdens ungdomar. Kyrkstapeln uppfördes 1755. Kyrkan blir extra vacker i skenet av belysningen och när snön pryder trädens grenar.

Den tionde skrev ivc:
2 grader kallt och ett lätt snöfall, typ kornsnö. Det blir full daga för alla snöröjare i byn. På en vecka kan man säga att vintersäsongen dragit igång. Ja vad ska man säga om denna tillväxtort, nu sätts det upp ännu en permanentbostad. Kvarteret på Frubacken utökas, nu finns det 9 villor i området. I centralorten Senast det byggdes en villa i centralorten Sveg var på 80-talet.

Den sjunde skrev ivc:
Mulet, uppehåll och fyra grader kallt. Lite kallare är det på julmarknaden i Röros. Mycket folk redan på torsdagen. Inte lika många knallar som det brukar vara under marknaden i februari. Det är brukligt att vi i Vemdalen med omnejd åker till julmarknaden på Jamtli men jag kan rekommendera en resa till Röros också. Getost och spikkekorv kan man alltid köpa med sig och det goda smöret.

Den femte skrev ivc:
10 grader kallt och solsken, en kanondag i backarna. Nu är det många pister öppna i hela området och ett flertal alpina klubbar ligger på läger. I Björnvallen monteras ett nytt hus för skidskola mm. Onsdag då är det Bykväll på Sporthuset med 20% rabatt. Bio är det som vanligt en onsdag. Nya Tonys byter meny den här veckan, lika är det på Husky som presentera en försäsongsmeny. Byns hockeyplan spolas idag och blir åkbar till helgen.

Den fjärde skrev ivc:
Nollgradigt och 10 cm snö på förmiddagen. Idag är det plogning av snö för de flesta som har en traktor. Plogbilarna är såklart ute längs tillfartsvägarna. En anna stor händelse idag är PRO-medlemmarnas stor julbord som serveras på Lövås. Restaurang Anorak är leverantören, det ska avsmakas under eftermiddagen. Bensinpriset upp 10 öre till 14:16, kan det bero på den pågående klimatkonferensen i Polen. I morgon är det ”Bykväll” på Sporthuset med 20% rabatt.

Den tredje skrev ivc:
Runt nollan och 5 cm nysnö. Julstämning 2 dagar efter julmarknaden. Kan bli lite extra halkigt idag innan sandbilarna gjort sitt. Måndag då är det öppet 8-11 på Fjällhälsans filial i Byn. Fjällhälsan etablerar sig i Lillhärdal, påpassligt då det ska byggas 57 vindkraftverk på orten. Det blir ganska många arbetstillfällen de närmaste 3 åren. Några örnar har inte setts häcka där, så byggplanerna gick igenom. 60 personer valde att gå på Revy på GTgården i lördags kväll och se ”Garvsyra”.

Den första skrev ivc:
Fem grader varmt och ömsom sol och duggregn. Inte bästa vädret för en julmarknad i fjällvärlden. Trots vädret kom många besökare, ja flera hundra kan man säga. Ca 15 knallar hade också packat upp sina bord på Hembygdsgården. Tomten kom på besök och delade ut paket till barnen som alla hade varit snälla. Lasses auktion med skänkta varar insamlade många tusen kronor till Barncancerfonden.

Annonsera på vemdaleninfo Klicka
Se våra reportrar Klicka
Byns Bibliotek Klicka
Dagens text Klicka