pix1-s.gif (35 bytes)
Förmedlingstjänst för uthyrning av stugor, lägenheter och rum.
 
Svenska flaggan gul och blå, tänk på att hala den till kvällen Dagens namn >>>>>

 Redaktionen 0684-668590

E-Post

Företag - Länka din hemsida Klicka
Se våra reportrar Klicka
 

Den 29e skrev ivc:
9 grader och blåsigt på morgonen men troligen uppehåll. Ikväll kl. 18:00 är det Cirkus på Vemvalla. I Hede pågår Projekt Upplevelsecentrum Sonfjället natur och kultur. Det är gamla Turistbyrån som får ett rejält ansiktslyft. 2019 blir det invigning och sedan fylls lokalerna med ting som rör natur, djur och kultur i Sonfjällsbygden. På Hedlanda är det så många husvagnar/husbilar att man skulle kunna kalla det för en mässa för husbilar.

Den 28:e skrev ivc:
Kanske inte lika hett idag men bortåt 20 blir det nog. Många önskar regn nu och kanske kan det komma en skur. Väg 84 asfalteras nu och låååånga köer blir det mellan Sveg och Linsell. Upp till en halvtimme kan man bli stående innan följebilen kommer. Idag är det en vecka till marknaden i Vemdalen börjar. Rundflyg med helikopter blir det också.

Den 27:e skrev ivc:
20 och lite till kan det bli idag, solsken såklart. Nytt bygge på gång i byn (Dahlbergsområdet). Populärt att bosätta sig i Vemdalen, man undrar när det senast var ett villabygge centralorten eller i Hede. Nu börjar det bli full fart på modellflygarna på Hedlanda, det har redan kommit ett 20-tal, trots att träffen inte börjar förrän på torsdag, alla kan komma och se de gigantiska modellflygen.

Den 26:e skrev ivc:
20 grader, strålande som och vindstilla. Möbelmästarna i Härjedalen flyttar in på Sporthuset i Vemdalen. Det ska bli ett Outlet under några sommarmånader. Ett bra sätt att marknadsföra sin stora butik i Hede för alla de turister som vistas i Vemdalen. Snart börjar också marknaderna på torsdagar, vi kan säga att sommaren är här. På torsdag böjar Modellflygdagarna på Hedlanda. Ett 60-tal flygare kommer under 4 dagar träffas och flyga.

Den 25:e skrev ivc:
16 grader, mulet men det ska bli solsken till eftermiddagen. Midsommarfirandet på Hembygdsgården blev lyckat. Barn och vuxna bildade tre ringar runt stången för att alla skulle kunna vara med. Till sill-lunchen kom drygt 120 personer och stångstörtningen är ett bra inslag och lika roligt varje år. Nu är det måndag och hantverkarna samlas för fika på Macken. 15:46 för 95 oktan.

Den 21:a skrev ivc:
20 grader och några Cumulusmoln på himlen på Kusön strax utanför Boden. I Lule älv.Vi får hoppas att vi får samma väder även på midsommarafton. Hemma i Vemdalen verkar det bli lite svalare med inslag av någon regnskur. Vemdalen firar som vanligt på Hembygdsgården med att klä stången, dansa och leka. Serveringen är öppen såklart

Den 20:e skrev ivc:
12 grader och halvklart. Kommunen har smyckat Härjedalens byar men stora fina blomlådor. Lådorna ska såklart vattnas, då finns det en grupp på 4-5 personer som åker runt och fixar det. Gruppen sköter även gräsklippning hos vissa behövande mot en lite ersättning. Den som anser sig ha behov kan ansöka hos kommunens biståndshandläggare

Den 19:e skrev ivc:
15 grader, uppehåll och halvklart. Midsommar närmar sig och förväntningarna är höga på vackert väder och festlig stämning. Trist att läsa om att det varit misshandel i Ytterhogdal nu när vi ska vara glada och klä upp os, äta god mat. Passerade en gård för några dagar sedan där jag har många fina midsommarminnen. I Norge fira men inte midsommar utan St. Hans. Då eldar man som vi gör på midsommar.

Den 18:e skrev ivc:
16 grader och halvklart efter gårdagens regn. För den som åker efter E45 kan man stöta på grupper av mindre renhjordar, kan komma plötsligt efter en kura. I byggsvängen på byn står det inte stilla, ny villagrund på gång på Västerlånggatan. I Storsveg har det varit bra uppslutning av utställare och publik på nystarten av Härjedalsmässan. Mässan var en stor publikmagnet på 80-talet som samordnades av JB Reklam.

Den 15:e skrev ivc:
Blåsigt, soligt och ganska varmt. En fin dag för att ta farväl och minnas en kamrat. Det måste vara husbilens år i år. Igår kom en karavan av 19 husbilar som parkerade vid kyrkan och vid gamla turistbyrån (numera ERA Mäklare). Sällskapet hade en färdledare iklädd varningsjacka och vit hjälm, man kunde tro att det vare en polis. Det måste vara svårt att hitta campingar där alla hittar en plats samtidigt. Kan nog tänkas att det här var dagens mötesplats och att de sedan sprids för natten.

Den 14:e skrev ivc:
10 grader och mulet på morgonen, lite blåsigt också ska vi säga. På Skalet finns det gott om vägrenar, kanske ett 20-tal som lullar på runt torget och i backarna. Det är bra för turisterna som rest till Sverige för att se vilda djur, ännu en reseanledning för att besöka Vemdalen sommartid. Renarna har hållit till på Vemdalsskalet i 50 år eller mer.

Den trettonde skrev ivc:
12 grader och halvklart på förmiddagen, det känns som en vanlig sommardag i Vemdalen. Bosse Magnusson är en av byns många hästbönder som håller byn levande . Idag stängslas det en ny hage för bete. Tack vara att det finns många hästar så behövs också mycket bete. Utan alla beteshagar skulle marken snart växa igen med sly. Kring midsommar är det dags att skörda och bala och till hösten går det att bala en gång till. Fast nog saknar vi hässjorna.

Den tolfte skrev ivc:
Sol och värme idag igen. På ICA händer det mycket nu. På baksidan byggs grund och stommen för utbyggnaden är rest. På insidan flyttas skeppen med varorna, det kan upplevas lite rörigt och en smula trångt. Men glada miner hos personalen gör att det är trevligt att handla och man går gärna flera gånger om dagen. Det såklart positivt för byn att ICA investerar i utbyggnad och en extra kassa.

Den elfte skrev ivc:
14 grader på morgonen efter ett lätt sommarregn, bra för växtligheten kommer man att säga på fikarasten idag. Frihetsbolaget har begärts i konkurs enligt en artikel i lokaltidningen. Inom kort öppnar Möbelmästarna i Härjedalen en Sommar-Outlet i Sporthusets lokaler. Ekbergs Outlet har öppnat för 8:e sommaren på GT-gården. Nu vill vi att Åtegårdens Café också hittar en entreprenör.

Den åttonde skrev ivc:
10 grader på förmiddagen. Det kan bli en kylig dag för alla som tar studenten idag. Sveg ska fyllas av glada ungdomar som åker runt på lövade flak och i ståtliga raggarbilar. Nu för tiden blir alla godkända och ingen behöver gå ut bakvägen och skämmas. Några ska gå direkt ut i arbetslivet och en och annan studerar vidare och kanske blir Fjällhälsans nya läkare om 7 år. Eller varför inte den nya Ingenjören på Vemservice i Vemdalen

Den sjunde skrev ivc:
Det var frostvarning i natt, men blir kanske 15 grader idag. Det är mycket ut och in nu med blommorna. Det blev en lyckad Nationaldag på hembygdsgårdarna i både Hede och Vemdalen. Solen hjälpte till att hålla alla lätt sommarklädda varma. I Hedeviken ligger en fiskodling som förser många vattendrag med återväxten, till glädje för våra besökare. Under veckorna 30-31 kommer Hovdeliften att öppna. Idag är det fotografering med statister från byn. Fina bilder ska det bli, kanske någon filmsnutt också.

Den femte skrev ivc:
5 grader varmt i morse, lite varmare blir det. Blåsten fortsätter och inte roligt med nordanvinden. Idag trotsar barnen på skolan kylan, det har lekar på skolgården. Enligt Boverket bör varje barn ha tillgång till 30 kvm skolgård. I Vemdalen är det rejält med plats bör barnen. Nationaldagen i morgon firas som vanligt på Hembygdsgården, serveringen öppnar 10:00.

Den fjärde skrev ivc:
Kyligt och blåsigt idag, kanske blir det 17 grader. Skogsnäva är redan i full blom, vi får hoppas den står sig till midsommar och stången skall kläs. I lördags var det premiär i parken i Hede, det gynnsamma vädret gjorde att många besökare valde att ta en svängom. Vädret gör att i år sätts potatisen fyra veckor tidigare än vanligt. Hede Måleri gillar läget, nu är det full produktion på fasadmålningarna.

Den första skrev ivc:
Efter gårdagskvällens åska och regn är det lite svalar idag, bara 18 grader på förmiddagen. Regnskurarna var behövliga för växtligheten. På Klockarfjället växer en gigantisk timmerbyggnad upp. Det ser ut som 3 våningar men en enorm ljushall i centrum. Området är snart fullt utbyggt och det byggs nya vägar för att skapa fler byggbara tomter. Fredag och vackert väder till kvällen, då ska det nog grillas i trädgårdarna.

Annonsera på vemdaleninfo Klicka
Se våra reportrar Klicka
Byns Bibliotek Klicka
Dagens text Klicka