pix1-s.gif (35 bytes)
Förmedlingstjänst för uthyrning av stugor, lägenheter och rum.
 
Svenska flaggan gul och blå, tänk på att hala den till kvällen Dagens namn >>>>>

 Redaktionen 0684-668590

E-Post

Företag - Länka din hemsida Klicka
Se våra reportrar Klicka
 

Den 31:a skrev ivc:
15 grader och mulet men tendens till lite blåa luckor. Vemdalens närmaste småbåtshamn av lite dignitet finns i Hoverberg. Hamnen är en kombination av camping, ställplatser och stuguthyrning. Det finns även en restaurang i hamnbyggnaden som har internationell karaktär. För den som vill grilla på egen hand finns fina grillplatser och gott om bord och sittplatser. Fint ställe för en utflykt.

Den 28:e skrev ivc:
Förmiddag med 14 grader och lite lätt regn. Det kan vara vackert i byn trots lite regn. En dag för shopping eller någon utflykt till Tännäs och se på Myskoxar eller ett besök på öl-bryggeriet. Idag öppnar Stohogna för säsongen, också värt ett besök. I Hede pågår festveckan och 19:00 är det fotbollsmatch. Lördag-söndag är det Folkrace på Halvfari motorstadion

Den 27:e skrev ivc:
Det blir nog 18-20 grader idag och uppsprickande. Torsdag då är det marknad på Hembygdsgården med ett 20-tal knallar. Bästa platsen har Spjälle som säljer torkat kött från bla Bisonkor. Det bakas tunnbröd till försäljning och i bustugan tillverka det smör. Det blir även rundflyg med helikopter idag. STORM Heliworks utgår från åkern bakom Tonys.

Den 26:e skrev ivc:
15 grader på morgonen och det känns lite kvavt. Vemdalens Alpackor trivs i grönskan och föryngringen verkar gå fint, det är många nya medlemmar i familjen. Alpackorna är ett vackert inslag i byn och lockar även en och annan besökare. I morgon är det torsdag och marknad igen vid hembygdsgården. Mitt i byn vid Tonys blir det rundflyg med helikopter mellan 10-16. Passa på att ta en tur över Oxsjön eller dina jaktmarker.

Den 25:e skrev ivc:
En morgon med lite lätt duggregn men snart tittat solen fram och det blir nog bortåt 20 grader idag. Hedevecka är i full gång med många aktiviteter. Mycket handlar såklart om golf efter det finns en mycket fin bana i Hede. Det verkar vara någon typ av tävling nästan varje dag under veckan. Även handlarna passat på att fixa erbjudanden, Möbelmästarna erbjuder REA på utemöbler, mycket prisvärt och stort utbud.

Den 24:e skrev ivc:
15 grader och solklart på morgonen, en fin öppning på den här veckan som också är Hedes festvecka. Det är bråda tider nu för byns häst- och getbönder. Vinterfodret skall skördas och balas, det gäller att ha ordning på sin fordonspark och långa arbetsdagar kan det bli. Det är bra för byn att det fortfarande finns några som sköter byns ”Lägdor”. Fem månader till julafton.

Den 21:a skrev ivc:
15 grader och halvklart redan på morgonen, det blir en fin dag. Utbyggnaden av skolan skrider framåt. Två silverfärgade baracker står på den grund som gjorts. Antagligen ska de kläs in i trä så de smälter in i befintlig byggnad. Marknad i Hede för er missade gårdagens marknad i Vemdalen. Fredag och det kan bli en grillkväll, ICA har nog bullat upp med några läckra köttbitar. Annars kan vi rekommendera Hede Kött & Chark.

Den 20:e skrev ivc:
Hoppsan nu kommer kanske sommaren, halvklart och 15 grader på morgonen. Det passar bra när det är marknad i Byn. Drygt 20 marknadsknallar har övertagit Hembygdsgården och då strålar ordföranden Kristina som en sol. Hennes roll idag är att hålla serveringen igång med alla godsaker som finns där Ikväll är det musikunderhållning i kyrkan.

Den 19:e skrev ivc:
Ingen hetta idag heller men kanske uppehåll med någon solglimt. Vi fortsätter med byggen på Björnrike. Björnriken Torg mellan Grizzly och Björnvallen är ett EU-projekt kan man läsa. Det blir bostäder såklart men även butikslokaler och torg med parkbänkar och isbana, om man får tro på skisserna. Onsdag – Lördag är det öppet på Hedlanda flygservering 8-16. Lunch, fika och våfflor. Idag kommer även några flygmaskiner.

Den 18:e skrev ivc:
12 grader och mulet, kanske bra för potatisen men inte för turismen när kylan är långvarig. Dessutom är det högt vattenstånd så fiskelyckan kan utebli. Byggnationerna fortsätter trots vädret. Joel och Pernillas restaurang i Björnrike är nu i stort sett klar utvändigt. Utsikten mot Vemdalen By kommer att störas lite när 3-vånigshuset med lägenheter blir klart till säsongen.

Den 17:e skrev ivc:
12 grader och uppklarande. Lokalt oväder över Hede igår och mindre uthus drabbat av blixtnedslag. I västra Härjedalen är fjällkorna svarta och strövar fritt på fjället vid vägen till Mittådalen. Det kan innebära vissa trafikproblem då djuren inte förflyttar sig så snabbt. Måndag och många har haft sin semester och ser tillbaka på regn och blåst.

Den 14:e skrev ivc:
13 grader och stigande. Kan dessutom bli halvklart och uppehåll. Ann på ERA Mäklare har fnissat upp sitt mäklarhus. Det får vi väl se som en fin förskottspresent till 50-årsdagen. Huset som byggdes på 60-talet hade då platt tak och innehöll matservering med flipperspel och musikbox samt pub i källaren. Andra halvan av huset var Gulfmack med två pumpar och en mopedpump som matades med 1-kronor

Den trettonde skrev ivc:
10 grader och lätt regn, hur illa kan en sommardag vara. Tänk att just den dagen är det marknad i byn på hembygdsgården. Några tappra knallar står där men konkurrensen är hård närd det även är en jättemarknad i Åsele. Vid 10-tiden kommer J-E Håkansson till serveringen och signerar sin bok. En fika i stugvärmen sitter alltid fint när det är kyligt ute. Vi får hoppas att knallarna får en bättre dag i Hede i morgon

Den tolfte skrev ivc:
14 grader och ihållande regn. Prognosen är uppehåll mot aftonen. Passerade jättemagasinet Lossendammen igår och kan nog säga att det var många år sedan jag så mycket vatten där så tidigt på sommaren. Trist för byggjobbarna som kämpar med sina projekt, skolan är ett av dem. Där kan vi på nära håll kolla hur det skrider framåt, där jobbas det även kvällstid. I morgon är det marknad och kanske sol och värme.

Den elfte skrev ivc:
12 grader och tendens till uppklarande efter nattligt regn. Byns alla Alpackor håller god min trots regnet, värst är det kanske med mygg och knott. Vi som nyfiket kör en vända på byn varje morgon kan upptäcka flera mindre byggen. Det är ett garage här och en husutbyggnad där. Ett nytt villabygge vid Fjällvägen och ett tomtområde bakom pensionärs. På torsdag är det marknad igen. I morgon är det FRIIDROTTSTÄVLINGAR i HEDE 17:15 - 21:00

Den tionde skrev ivc:
14 grader och solsken på förmiddagen, kan bli bra det här. Vädret gillas i alla fall av Christer Selander när det ska muras idag på Österlånggatan. I går var det auktion i Vemhån med många besökare trots regnskurar. Några kunde gör riktigt fina fynd, vad sägs om en matbordsgrupp för under hundringen. Vi är inne i andra juliveckan och då brukar turisttrafiken ta fart.

Den sjunde skrev ivc:
Dagen börjar strålande med sol och 12 grader, blir nog nästa 20 frampå dagen. Det känns som en bra dag för rest. Husky som sommaröppnar idag. Restaurangen har fått en makeower men nymålade bord, nya tapeter och inredningsdetaljer. Uteserveringen har fått en myshörna och stora parasoller. En helt ny sommarmeny med bla. abborre och entrecote och mycket annat.

Den sjätte skrev ivc:
Efter en kylig natt nära fryspunkten strålar solen och det kan nog bli 17 grader idag. Perfekt nu när marknadsdagarna börjar. Hästarna i Lisas hage verkar som vanligt trivas med livet. De vet ju att det blir ridturer var och varannan dag. Nu är det bara en dag kvar innan restaurang Husky öppnar för säsongen, det har nästan varit stängt i 2 månader. Vore väl himla bra om det gick att sitta på uteserveringen i solsken.

Den femte skrev ivc:
Halvklart och 10 grader men temperaturen stiger till kvällen. Vägarbetet vid Utanbergvallarna är en bromskloss i trafiken med stoppljus och bara en körbana. Men snart är korsningen asfalterad och den gigantiska turisttrafiken kan passera. Samma trafikstopp råder i Hede där det byggs gång occh cykelväg

Den fjärde skrev ivc:
10 grader, halvklart och en frisk nordanvind. De som har utomhusjobb väljer nog långkalsonger och dunjacka idag. Delar av skolgården är nu inhägnad, skolan skall byggas ut. Det är biblioteket som skall få nya lokaler. Bara för något år sedan var tal om nedläggning, det svänger snabbt i politiken. Vinnare är barnen och lärarna såklart.

Den tredje skrev ivc:
15 grader, mulet men uppehåll. Det svänger kan man säga, i lördags var det stekande hett som man knappt kunde vara utomhus. Fiskodlingen i Hedeviken bygger nytt. Nya och gigantiskt större kassar är på gång. Bättre plats för uppfödning av röding och mera svängrum för fisken. Läget för fiskodlingen är gynnsamt där Ljusnan mynnar ut i Vikarsjön

Annonsera på vemdaleninfo Klicka
Se våra reportrar Klicka
Byns Bibliotek Klicka
Dagens text Klicka