pix1-s.gif (35 bytes)
Förmedlingstjänst för uthyrning av stugor, lägenheter och rum.
 
Svenska flaggan gul och blå, tänk på att hala den till kvällen Dagens namn >>>>>

 Redaktionen 0684-668590

E-Post

Företag - Länka din hemsida Klicka
Se våra reportrar Klicka
 

Den 31:a skrev ivc:
Tokvarmt idag också. En bra dag för ett dopp någon av alla fina badsjöar som området erbjuder. Troligen är det för varmt för fiske. På Hedlanda byggs det ny hall för ankomster. En av jobbarna är Kevin som har Kommunalt feriearbete i tre veckor i sommar. Nästa stora händelse på flygplatsen är modellflygdagar 10-12 augusti. Då är såklart även serveringen öppen

Den 30:e skrev ivc:
Ingen ände på värmen. Efter en dag med sedvanligt Vemdalsväder, regnskurar och 20 grader är hettan på väg in igen. Sommarens nyhet i området är tt linbanan till Hovde är öppen onsdag till lördag under några veckor. På Hovde 900 Möh. Kan man köpa kaffe, bullar och frasvåfflor. Biljetten kostar 80 kr. t.o.r och du får en fin utsikt över fjällvärlden, ända in i Norge.

Den 27:e skrev ivc:
Värmen åter liksom doften av skogsbrand. Det är troligen från Hälsingland röken drar in. Nästan alla lägder i byn där det finns hö är ni slagna och höet balat. I bakgrunden på bilden ligger Vemdalsberget som är byns stora exploateringsområde. Fredag och grillförbud då är det värt ett besök på någon av byns restauranger. Idag börjar den stora helgen i Hede med Folkrace.

Den 26:e skrev ivc:
Lite svalare och molnigt idag. Kanske skönt för knallarna på marknaden som packar upp idag vid Hembygdsgården. Rundflyget inställt pga. bekämpning av skogsbränder. Vill man se Vemdalen från ovan kan vi rekommendera en topptur med Hovde Express. I toppstugan finns våfflor och kaffe att köpa. Biljetter köps på Skalets Turistbyrå. Ikväll är det musik i Vemdalens kyrka. Musik i sommarkväll med Jon Olofsson och Erika Svedberg.

Den 25:e skrev ivc:
Strålande sol och förbjudet att grilla men vi börjar vänja oss bu med den kombinationen. Antar att försäljningen av Karré minskat något på ICA. Byn har fått en ny Popup-Butik. Det är ungdomarna Lundqvist som har Loppis på gården bredvid Sporthuset. I morgon kväll är det underhållning i kyrkan. Men först marknad på hembygdsgården.

Den 24:e skrev ivc:
Solklar dag igen, det spås 27 grader, tänk på eldningsförbudet, gäller även grillning. Varje dag tänker vi på soldaterna som bekämpar de gigantiska skogsbränderna i vår närhet. Bönderna beöver inte direkt jäkta för att ta hand om sitt hö, inget regn i sikte på flera dagar. Idag är det Hedevikens dag med loppis, kakfrossa, tunnbrödsbakning. Dagen avslutas med metartävling kl. 19-21

Den 23:e skrev ivc:
Vi kan förvänta oss ännu en varm/het dag. Igår var det söndagsnöje när herr Kallin hade auktion. Riktigt mycket folk trotsade värmen och fanns där för att hitta det rätta fyndet. Lite förvånande att inget bud kom när LP-skivorna skulle klubbas ut. Nu blev det ett skambud på alla 70 skivorna för 100 kronor. Många radioprylar gick under klubban samt 2 fina åkgräsklippare.

Den 20:e skrev ivc:
Idag för vi vanlig sommartemperatur i byn, ca 20 grader. Branden vid Landaråsen bortom Näsvallen är nu under kontroll, eftersläckning råder. En ny gäststuga börjar ta form på Åsgatan. Det fiffiga är att halva huset består av en arbetarbod med kök, dusch och toa. Med anledning av skogsbranden i Lillhärdal är årets Härdalsyra inställd. Idag och i morgon är det Go-Kart och 4-hjuling på Hedlanda

Den 19:e skrev ivc:
Något svalare idag efter lite välbehövligt regn. Piloterna som är baserade på Hedlanda förbereder sig för dagens vattenbombningar. Nu har även de Italienska flygmaskinerna anlänt för att hjälpa till. Just idag är de omplacerade till Färila och Kårböle. Befolkningen i Kårböle har evakuerats och stora resurser sätts in för att rädda byn.

Den 18:e skrev ivc:
Det verkar bli 30 grader idag också. Några av renarna som inte vill följa mer till fjälls på sommarbete har svalkar sig i entrén till den kinesiska anläggningen på Björnrike. Bränderna som härjar i Härjedalen är fortfarande inte under kontroll. Nu står hoppet till ett av de Italienska vattenbombplanen. Ett av den kanske kan börja bombningarna redan idag. I morgon är det marknad i byn.

Den 17:e skrev ivc:
Igår blev det 33 grader, hoppas på lite svalare idag. Det brinner i skogen vid Sonfjället, branden startade igår och röken ligger även över Vemdalen. Två helikoptrar och 30 personer från Räddningstjänsten har jobbat under natten, den är fortfarande inte under kontroll. Det brinner på ett 20-tal platser i Jämtlands Län. Förstärkning från Norge med helikoptrar och manskap finns med och hjälper till.

Den 16:e skrev ivc:
Idag ska det bli 31 grader varmt. Inte den bästa arbetstemperaturen för utomhusjobb. På Vemdalsberget är det minst tre hus som ska bli klara för inflyttning innan vintersäsongen. Veckans händelse är marknaden och rundflyg på torsdagar. För byns Räddningstjänst är det hårda bud när de ska vara behjälpliga på flera av länets skogsbränder.

Den trettonde skrev ivc:
Efter blixtar, dunder, regn och strömavbrott är solen åter väg att återta makten. Det blir 20 grader eller mer idag. På Hedlanda är det Go-kart och 4-hjuling på bana för den som gillar fart och motorer. Fredag den 13:e gäller idag, för många kan det vara en lyckodag. I Klövsjö är det Loppmarknad på Hembygdsgården Tomtan denna vecka.

Den tolfte skrev ivc:
Sol som vanligt, det blir en kokhet marknadsdag på Hembygdsgården. Storm Helikopter som har rundflyg meddelar att de har helikoptern på service i Göteborg och att den kommer under eftermiddagen. På Hedlanda kommer det att vara både Go-kart och 4-hjuling för den motorintresserade.

Den elfte skrev ivc:
Hettan fortsätter och når nya höjder. Dagarna något för varma för att fortsätta med vedprojekt eller andra nyttiga ting. Mågna väljer nog att besöka någon badsjö eller ljusnan för att svalka sig i. Vemdalens camping har också fina badmöjligheter. Ekbergs har många fina erbjudanden på fiskeutrustning men det kan vara för varmt för det också.

Den tionde skrev ivc:
Solsken och 25 grader, så blir denna dag. Det är torkans tider och hårda bud på de som ägnar sig åt jordbruk. Björkarna har börjat gulna som om det vore på hösten. Den här sommaren har det varit bra att ha en pool att svalka sig i, bra också med en vaktmästare som sköter städningen av poolen. Regnet som utlovades igår märkte vi inte så mycket av, nästa försök till regn blir på torsdag.

Den nionde skrev ivc:
Idag kom det efterlängtade regent eller regndropparna, det verkar inte bli något skyfall. Nu är vi inne i den vecka då turisttrafiken börjar komma igång på riktigt. Antalet husbilar som passerar genom byn ökar varje år. På Hedlanda finns det ställplatser och där står många fler i år än tidigare, det ger en bra slant till föreningen, el, dusch och toa finns för gästerna.

Den sjätte skrev ivc:
Halvklart och 15-20 grader, det får duga. Skolan som blev bykrog som blev fritidshus. 1886 var byggnaden Vemdalens första skola. 1975 startade Norrmannen Kjell Kristensen Kockens Wärdshus efter att han tidigare hade restaurang i GT-huset. Krog var det fram till 2001 med ett 20-tal olika krögare. Nu är det fritidshus men fortfarande finns matsalen tämligen orörd, baren står där den alltid varit men huset i övrigt är renoverat innanför timmerväggarna.

Den femte skrev ivc:
Idag blir det 25 grader varmt och absolut inget regn. Alltså en bra dag för marknaden på Hembygdsgården och för rundflyget i byn som börjar idag. En fin dag även för de som vill spela golf på den fina bana i Hede. Idag börjar även Young Pilots läger för flygintresserade ungdomar. Ungdomarna rycker in i Östersund i dag för att komma till Hedlanda på lördag. De får lära sig navigation, flygplanslära och lite meteorologi. Sedan får det följa med piloter från Frivilliga Flygkåren för att se om navigationskunskaperna räcker till. Flygserveringen är öppen på lördag

Den fjärde skrev ivc:
Sol, sol i de glimmande snår idag igen. I morgon är det sommarens första marknadsdag på Hembygdsgården, idag är knallarna i Funäsdalen. Även i år blir det rundflyg med helikopter. Ekbergs Outlet på GT-gården har snart haft öppet en månad, det är ett stort sommartecken och en magnet som lockar besökare. Tråkigt att bageriet och Åtgårdens Café är stängt denna sommar. Vi får hålla tillgodo med kaffe på macken.

Den tredje skrev ivc:
Solsken och hetta redan från morgonen. Hildings Krog på Vemdalsskalet bygger ut. Det är främst kontorslokalerna som ska bli större. Länsförsäkringar som är hyresgäst behöver större yta för att fler medarbetare ska kunna placeras i Vemdalen. På torsdag är det först marknadsdagen för sommaren. Precis som förra året blir det rundflyg med helikopter 10-16 vid centrumhuset.

Den andra skrev ivc:
Sol och hetta även idag, minst 25 grader kommer det att bli. Modellflygarna som under 5 dagar har träffats och flugit på Hedlanda klagar inte, några är fortfarande kvar. För flygföreningen har det varit rekordförsäljning i serveringen, inte sedan de forna flygdagarna har det kommit så många besökare. I augusti och september blir det fler modellflygdagar på Hedlanda.

Annonsera på vemdaleninfo Klicka
Se våra reportrar Klicka
Byns Bibliotek Klicka
Dagens text Klicka