pix1-s.gif (35 bytes)
Förmedlingstjänst för uthyrning av stugor, lägenheter och rum.
 
Svenska flaggan gul och blå, tänk på att hala den till kvällen Dagens namn >>>>>

 Redaktionen 0684-668590

E-Post

Företag - Länka din hemsida Klicka
Se våra reportrar Klicka
 

Den 19:e skrev ivc:
Något svalare idag efter lite välbehövligt regn. Piloterna som är baserade på Hedlanda förbereder sig för dagens vattenbombningar. Nu har även de Italienska flygmaskinerna anlänt för att hjälpa till. Just idag är de omplacerade till Färila och Kårböle. Befolkningen i Kårböle har evakuerats och stora resurser sätts in för att rädda byn.

Den 18:e skrev ivc:
Det verkar bli 30 grader idag också. Några av renarna som inte vill följa mer till fjälls på sommarbete har svalkar sig i entrén till den kinesiska anläggningen på Björnrike. Bränderna som härjar i Härjedalen är fortfarande inte under kontroll. Nu står hoppet till ett av de Italienska vattenbombplanen. Ett av den kanske kan börja bombningarna redan idag. I morgon är det marknad i byn.

Den 17:e skrev ivc:
Igår blev det 33 grader, hoppas på lite svalare idag. Det brinner i skogen vid Sonfjället, branden startade igår och röken ligger även över Vemdalen. Två helikoptrar och 30 personer från Räddningstjänsten har jobbat under natten, den är fortfarande inte under kontroll. Det brinner på ett 20-tal platser i Jämtlands Län. Förstärkning från Norge med helikoptrar och manskap finns med och hjälper till.

Den 16:e skrev ivc:
Idag ska det bli 31 grader varmt. Inte den bästa arbetstemperaturen för utomhusjobb. På Vemdalsberget är det minst tre hus som ska bli klara för inflyttning innan vintersäsongen. Veckans händelse är marknaden och rundflyg på torsdagar. För byns Räddningstjänst är det hårda bud när de ska vara behjälpliga på flera av länets skogsbränder.

Den trettonde skrev ivc:
Efter blixtar, dunder, regn och strömavbrott är solen åter väg att återta makten. Det blir 20 grader eller mer idag. På Hedlanda är det Go-kart och 4-hjuling på bana för den som gillar fart och motorer. Fredag den 13:e gäller idag, för många kan det vara en lyckodag. I Klövsjö är det Loppmarknad på Hembygdsgården Tomtan denna vecka.

Den tolfte skrev ivc:
Sol som vanligt, det blir en kokhet marknadsdag på Hembygdsgården. Storm Helikopter som har rundflyg meddelar att de har helikoptern på service i Göteborg och att den kommer under eftermiddagen. På Hedlanda kommer det att vara både Go-kart och 4-hjuling för den motorintresserade.

Den elfte skrev ivc:
Hettan fortsätter och når nya höjder. Dagarna något för varma för att fortsätta med vedprojekt eller andra nyttiga ting. Mågna väljer nog att besöka någon badsjö eller ljusnan för att svalka sig i. Vemdalens camping har också fina badmöjligheter. Ekbergs har många fina erbjudanden på fiskeutrustning men det kan vara för varmt för det också.

Den tionde skrev ivc:
Solsken och 25 grader, så blir denna dag. Det är torkans tider och hårda bud på de som ägnar sig åt jordbruk. Björkarna har börjat gulna som om det vore på hösten. Den här sommaren har det varit bra att ha en pool att svalka sig i, bra också med en vaktmästare som sköter städningen av poolen. Regnet som utlovades igår märkte vi inte så mycket av, nästa försök till regn blir på torsdag.

Den nionde skrev ivc:
Idag kom det efterlängtade regent eller regndropparna, det verkar inte bli något skyfall. Nu är vi inne i den vecka då turisttrafiken börjar komma igång på riktigt. Antalet husbilar som passerar genom byn ökar varje år. På Hedlanda finns det ställplatser och där står många fler i år än tidigare, det ger en bra slant till föreningen, el, dusch och toa finns för gästerna.

Den sjätte skrev ivc:
Halvklart och 15-20 grader, det får duga. Skolan som blev bykrog som blev fritidshus. 1886 var byggnaden Vemdalens första skola. 1975 startade Norrmannen Kjell Kristensen Kockens Wärdshus efter att han tidigare hade restaurang i GT-huset. Krog var det fram till 2001 med ett 20-tal olika krögare. Nu är det fritidshus men fortfarande finns matsalen tämligen orörd, baren står där den alltid varit men huset i övrigt är renoverat innanför timmerväggarna.

Den femte skrev ivc:
Idag blir det 25 grader varmt och absolut inget regn. Alltså en bra dag för marknaden på Hembygdsgården och för rundflyget i byn som börjar idag. En fin dag även för de som vill spela golf på den fina bana i Hede. Idag börjar även Young Pilots läger för flygintresserade ungdomar. Ungdomarna rycker in i Östersund i dag för att komma till Hedlanda på lördag. De får lära sig navigation, flygplanslära och lite meteorologi. Sedan får det följa med piloter från Frivilliga Flygkåren för att se om navigationskunskaperna räcker till. Flygserveringen är öppen på lördag

Den fjärde skrev ivc:
Sol, sol i de glimmande snår idag igen. I morgon är det sommarens första marknadsdag på Hembygdsgården, idag är knallarna i Funäsdalen. Även i år blir det rundflyg med helikopter. Ekbergs Outlet på GT-gården har snart haft öppet en månad, det är ett stort sommartecken och en magnet som lockar besökare. Tråkigt att bageriet och Åtgårdens Café är stängt denna sommar. Vi får hålla tillgodo med kaffe på macken.

Den tredje skrev ivc:
Solsken och hetta redan från morgonen. Hildings Krog på Vemdalsskalet bygger ut. Det är främst kontorslokalerna som ska bli större. Länsförsäkringar som är hyresgäst behöver större yta för att fler medarbetare ska kunna placeras i Vemdalen. På torsdag är det först marknadsdagen för sommaren. Precis som förra året blir det rundflyg med helikopter 10-16 vid centrumhuset.

Den andra skrev ivc:
Sol och hetta även idag, minst 25 grader kommer det att bli. Modellflygarna som under 5 dagar har träffats och flugit på Hedlanda klagar inte, några är fortfarande kvar. För flygföreningen har det varit rekordförsäljning i serveringen, inte sedan de forna flygdagarna har det kommit så många besökare. I augusti och september blir det fler modellflygdagar på Hedlanda.

Annonsera på vemdaleninfo Klicka
Se våra reportrar Klicka
Byns Bibliotek Klicka
Dagens text Klicka