pix1-s.gif (35 bytes)
Förmedlingstjänst för uthyrning av stugor, lägenheter och rum.
 
Svenska flaggan gul och blå, tänk på att hala den till kvällen Dagens namn >>>>>

 Redaktionen 0684-668590

E-Post

Företag - Länka din hemsida Klicka
Se våra reportrar Klicka
 

Den 29e skrev ivc:
Åtta grader, låga moln med hög fuktighet. På Hembygdsgården pågår arbete enligt gammal tradition. Hela området kläs in med en äkta gärdesgård. I ett av byns första EU-projekt på 90-talet fanns det förslag på ”Gärdesgårdisering” av hela byn, dvs sätta hagar längs alla byvägar. Vi är på god väg för ny kan man se gärdesgårdar på många fastigheter. Ikväll är det ”Operafilm” på GT-gården.

Den 28:e skrev ivc:
Mulet med tendens till uppsprickande och 11 grader. Ännu ett villabygge kan vi visa idag. Det ligger i ett nytt tomtområde med 4 tomter och utfart mot Storgårdsgatan. Gångavstånd till ICA, kyrkan och skolan. I morgon är det Operafilm på GT-gården 19-21. Lennart Westman presenterar sin operafilm ”I Annan himmel”. Publiken bjuds på passion, längtan, kärlek, besvikelse, dramatik, humor och en massa knorr i slutet.

Den 27:e skrev ivc:
Mulet och 10 grader, en bra dag för byggbranschen. Ännu en villagrund är på gång i byn, den här vid Fjällvägen. Sju permanentboenden är på gång i Vemdalen. Man undrar vilken annan by inklusive köpingen som har lika stor tillväx i Härjedalen. Gynnsamt är att skolan får fler lokaler, det är tecken på framtidstro. Snart är det oktober och biosäsongen kan börja.

Den 26:e skrev ivc:
13 grader, höga moln och möjligen lite solsken. Ola och Arne är grabbarna som lägger fiber från Fjällglimten via Österlånggatan till Smessgatan. Arne gräver upp och Ola fyller igen kan man säga. Att vi får fiber i den här delen av byn är helt och hållet en privatpersons förtjänst. Hon har samlat namn via intresselista och sedan ordnat sytt ihop det med fiberleverantör och grävföretag. Vi som berörs tackar och tar emot.

Den 25:e skrev ivc:
12 grader, mulet med låga moln men inget regn. På Hedlanda har det avverkats för säkrare inflygning och det pågår även denna vecka. Höstmarknaden i Klövsjö lockade dubbelt så många som förra hösten. Många av knallarna sålde helt enkelt slut på sina produkter. GT-gården var det ocks en lyckad helg med underhållning och körsång med avslutningskonsert på söndagskvällen.

Den 21:a skrev ivc:
Halvklart men tämligen kyligt. Häromdagen var det snöblandat regn på Vemdalsskalet. Ännu ett vintertecken är att snökäpparna sätts upp. Orange är de i år, i Norrbotten är det grönt som gäller. På lördag är det Klövsjö Höstmarknad, vi får hoppas på en solig dag. Samtidigt har föreningen "Mö Finns" en utflyktsdag till Sonfjället, samling vid Trosavik 11:00

Den 19:e skrev ivc:
10 grader och mulet med inslag av lite regn. Ganska lugnt i trafiken på förmiddagen men en hel del godstransporter. Konstigt kan tyckas att det är 8-10 olika transportföretag som har leveranser till Härjedalen. Debatten om Bussgods vara eller inte går vidare men i Vemdalen är det många som får gods den vägen, kan vara så att Systembolaget skickar all vår sprit till Ekbergs med den. Snöflingor på Skalet idag.i

Den 18:e skrev ivc:
10 grader och mulet med höga miln, kan bli någon solglimt. Sedan några veckor är nya vägen mellan Utanbegsvallarna och Rätan belagd. Trottoarer och gatubelysning i Röjan och Böle höjer statusen på byarna, vägräcken och målning återstår. I Rätan fortsätter arbetet, där blir det också belyst gång och cykelväg genom byn.

Den 15:e skrev ivc:
Uppehåll och halvklart kan man säga. Det har varot en regning sommar och höst, mycket vatten i åar och bäckar. Den stora Lossendammen som lagrar vattenmassor i västra Härjedalen är i stort sett fylld som det ser ut. Rimligt vis borde energipriset inte höjas över lång tid. Hur det med fisket bör man fråga på Ekbergs i Vemdalen, Gunnar kan fiske han.

Den 14:e skrev ivc:
10 grader på morgonen och tendens till uppklarande. Fick syn på några nya invånare i byn idag. Inte ofta man ser grisar på byn nu för tiden, ska det ske så är det före jul och dit är det bara 10 veckor. Polisen har bevakning i byn, för en vecka sedan togs en 14-åring som körde bil på skolgården. Hastighetskoll är det också den här veckan. Ett nytt villabygge vid Fjällvägen är på gång, i dagarna grävs det för VA.

Den trettonde skrev ivc:
Frostfri morgon med låga moln över byn men det ska nog klarna upp. Onsdag och mitt i veckan och Ekbergs har stängt sin Outlet för denna säsong. Nu ska salen möbleras för höstens bioverksamhet. Några fulla hus lär det bli med alla nya filmer som kommer upp. Det pågår fortfarande älgjakt i skogarna även om det inte är så intensivt nu som första veckan. Då var det lite rusning till macken för att tanka 4-hjulingar, köpa batterier mm.

Den tolfte skrev ivc:
Idag är det minimässa hos AB Karl Hedin i Vemdalen. Flera återförsäljare finns där och demonstrerar sin produkter. Essve visar dold trallskruv. Makita visar maskiner , belysning från Mareld. Platschefen i egen hög person sköter grillningen och bjuder på hamburgare från Muurikka Pannan.

Den tolfte skrev ivc:
12 grader varmt och uppklarnande. Det är gott om lingon i skogarna. Men se upp för jägare och plantsättare, det är morgonpigga typer. Man kan säga att det är höst nu och ingen riktig sommar har vi sett på den här breddgraden. Vill du inte plocka bär och befinner dig i Vemdalen går det bra att handla av Familjen Zack som har bär till försäljning vid byns busstorg.

Den elfte skrev ivc:
Ljummen natt med lite regn för ovanlighetens skull. Idag för 16 år sedan blev det kaos i världen då två skyskrapor i USA attackerades av flygande självmordspiloter. Sedan dess har alla länder uppgraderat sina säkerhetssystem och vi har lärt oss leva med det. På Björnike har Fjällhälsan lokaler börjar byggas. Utgångsläget är tre baracker som tidigare vari del av en skola utanför Stockholm, återvinning kan man säga. Ski in men kanske inte ut.

Den åttonde skrev ivc:
10 grader, mulet men inget regn ännu. Tamboskapen på byn verkar trivas men dagens temperatur och väder. Gynnsamt även för alla byggnationer som är på gång i Vemdalen By. Till byn får vi även räka in Vemdalsberget där minst tre hus är på gång. I morgon är det LOPPIS och Rundflyg på Hedlanda. Kom och fyll släpvagnen och bagageluckan med ditt överskott. Serveringen är öppen och erbjuder Grillbuffé.

Den sjunde skrev ivc:
10 grader, höga molnbas och tendens till solsken. De flesta jaktlagen verkar få utdelning på sin tilldelning. Kan visa lite fiffiga lösningar på "Spiketält". Frågan är om det är sportstuga med carport och vedbod eller en helt vanlig farstu till husvagn. Vi får hoppas på bättre väder till lördag då det är LOPPIS och Rundflyg på Hedlanda. Vägen mellan Utanbergsvallarna och Rätan är nu belagd med asfalt, många som är lyckliga nu.

Den sjätte skrev ivc:
13.97 för 95 oktan idag. 10 grader och ett stilla höstregn över älgskogen. Ingen större trafikkaos i byn, inte ens vid ICA:s parkering. Onsdag då råder det extra rabatt för pensionärer samt att man bjuds på kaffe och doppa av ICA Vemdalen By. På Björnrike byggs det så det knakar. En byggnad som ska inrymma en filial till Fjällhälsan i Hede-Vemdalen är också under uppförande.

Den femte skrev ivc:
Mulet och 10 grader, risk för några regnskurar. Idag är det höstslått längs byns genomfart. Dubbla skördare kör genom byn. Snart är det dags att sätta upp snökäpparna och då kommer en ny maskin kör sträckan från kusten till Riksgränsen. Fibergrävningen från Fjällglimten, Åsgatan, Österlånggatan verkar vara på gång, såg några gubbar som inspekterade i tomtgränsen på morgonen

Den fjärde skrev ivc:
Dagen börjar fint för alla jägare i skogen. Mulet och 9 grader kan bra för jägare och hundar. Älgjakt är väl ämnet som de flesta talar om kring fikaborden och på lunchen. På macken jobbar Ebba och ser till så det finns nybakat till fikat och Varma korvar till lunchen. Igår var det visning av ett hus till salu i byn, köparen får en egen bäck som rinner mellan boningshuset och förrådsbyggnaden. Kanske ingår även några installationer av plåt på 4 hjul också.

Den andra skrev ivc:
Frost i gräset på morgonen. Dagen blir fin med klarblå himmel, sol och värme. Först på plats på Ekbergs minimässa var knivsliparna Bertil och Östen. Det har varit med på "Jaktlördagar" långt innan Ekbergs fanns. Då talar vi om tiden då Olle på ICA hade aktiviteter på lördagen för jakten. Till Hedlanda kommer det flygbesökare i dag. Nästa lördag är det rundflyg och LOPPIS på Hedlanda.

Den första skrev ivc:
7 grader varm och solsken på morgonen, fin inledning av helgen. Jacob är tillbaka från sommarkrogen på västkusten, i helgen öppnar han sin vedugnseldade Pizzeria för säsongen. Morgondagens stora händelse är ”Jaktlördag” på Ekbergs. Massor av utställare fyller gården och skapar en minimässa. Inne bjuds på kaffe och många fina erbjudanden.

Annonsera på vemdaleninfo Klicka
Se våra reportrar Klicka
Byns Bibliotek Klicka
Dagens text Klicka