pix1-s.gif (35 bytes)
Förmedlingstjänst för uthyrning av stugor, lägenheter och rum.
 
Svenska flaggan gul och blå, tänk på att hala den till kvällen Dagens namn >>>>>

 Redaktionen 0684-668590

E-Post

Företag - Länka din hemsida Klicka
Se våra reportrar Klicka
 

Den 28:e skrev ivc:
Efter en natt med kraftiga regnskurar kommer solsken. Fem grader varmt på morgonen, det blir en fin avslutning på arbetsveckan. Många byggjobbare har jobbat in fredagen och rest hem till sina familjer. Det känns som om den första snön inte är allt för långt borta, så lite stressigt är det på alla byggprojekt som pågår i området. Idag r det 27-årsfest på Ekbergs med 27% på alla varor. Kanske informerar de om sina utbyggnadsplaner också.

Den 27:e skrev ivc:
Efter en natt med frost är det nu höga moln, lite sol och 7 grader på förmiddagen. På Lövåsgården har det byggds en cykelbana under sommaren. Den är anpassad för hela familjen och för både enkla och svår cyklar. Fortfarande byggs det på banan med lite sprängsten från Vemdalsbeget ska en knicks byggas men en trumma under. Vintertid blir banan en del av elljusspåret på Lövåsgården

Den 26:e skrev ivc:
Ingen frost i natt och 7 grader på morgonen, men höst är det. Förutom ICA är Macken byns samlingspunkt. Här möts de verkliga hantverkarna på förmiddagarna för en korv med mos och en fika. Chaufförer på genomresa med sina långtradare stannar också till. Nästan varje morgon pågår omlastning mellan varubilar på vägen utanför Macken. Flera bybor tar en morgonpromenad med Macken som delmål för att köpa en tidning.

Den 25:e skrev ivc:
Åtta grader och halvklart. Jaktornen står tomma nu, flera jaktlag har fyllt sin kvot. Nu inväntar man nästa jaktperiod. Finns de som rekommenderar att kalvstammen ska minska, vi får se hur det blir med det. I morgon är det onsdag och en ny vecka för Åtgårdens Café väntar. Premiären gick över förväntan för flickorna bakom disken. Ästa nyöppning i byn blir när bageriet med Pizzerian öppnar dör säsongen.

Den 24:e skrev ivc:
Nära nollan i natt men blir kanske 10 grader på dagen. Äntligen efter ett år öppnar Åtgårdens Café igen. Katarina och Malin har tagit över och en dröm för dem blir verklighet. Vi gratulerar och önskar lycka till. Allt som fann i disken har det bakat själva det blir extra berömvärt och gott var det. Höstmarknad på två håll var det i lördags men besökarna räckte till. Även Modellflyghelgen fick besökare som handlade både fika och lunch i flygserveringen. 3 månader till julafton

Den 21:a skrev ivc:
10 grader, halvklart och ännu har den stora stormen kommit, faktiskt lugnare än gårdagen. Lite tråkig bild idag med ett nytt villabygge i byn på Frubacken. Mindre tråkigt och bara roligt är att det är 11:e bygget i byn där familjerna blir bofasta på ett drygt år. I morgon är det marknadsdagar i både Hede och Klövsjö samt modellflyg på Hedlanda. Plus Tjejhelg på Storhogna. Många arrangemang, bara att hoppas vädret håller sig på den goda sidan. På söndag är det bilbingo på Lövåsen.

Den 20:e skrev ivc:
15 grader, solsken men väldigt blåsigt. Hårda bud för alla byggare som jobbar på ställningar runt sina byggen, förankringarna bör nog ses över. Tråkigt och blåsten inte avtar när det är höstmarknad både i Klövsjö och Hede till helgen. Modellflygdagarn på Hedlanda har antagligen redan blåst bort, det lär inte komma några långväga flygare. En och annan från Härjedalen kommer nog till lördag.

Den 19:e skrev ivc:
Hoppsan, 14 grader och solsken och det kan bli 20 grader till eftermiddagen. Grävning pågår på Prästgatan och framkomligheten är lika med noll. Der verkar vara något med avloppet, kanske i det kommunala nätet. Igår var det en sk Popup-butik i byn i Kaptensgården. Det var garn i olika valörer och former, vi får se om den poppar upp idag igen. Öppningen av Åtegårdens Café närmar sig, kanske redan i morgon, vi kan hoppas.

Den 18:e skrev ivc:
Åtta grader och ett lätt regn, inte så kul. Vägsträckan vid Ekbergs har i några år haft en del som är avsedd för gång- och cykeltrafik. Det har varit lite si och så med respekten för den. Bilförare har nog ansett att det är en del av deras körfält. Nu är det andra bullar, vägansvarig har monterat stolpar av plast för att markera vad som är vad. Men vi kan vara övertygade om att när snöröjningen kommer igång so kan stolparnas tid vara räknade.

Den 17:e skrev ivc:
Åtta grader och det regnar, trist för alla som jobbar utomhus. Helgen har ändå bjudit på mestadels vackert väder. Högt upp på Björnrike byggs just nu en gigantiskt byggnad, utseendet får en att tänka på en moské. Läget är strax ovanför restaurang Bräjks, snubblande nära pisten. bottenplanet verkar ha 4 meter i takhöjd.

Den 14:e skrev ivc:
Nära nollan i natt men dagen blir halvklar och kanske 15 grader. I Fjällnäs har det kommit snö så vintern närmar sig. Hedlanda får ofta under hösten besök av flygare, den här maskinen tillhör an stugägare. I vecka har det även varit Österrikare på besök för tankning och fika, serveringen är öppen på beställning. Nästa helg blir det träff för modellflygare, framför allt de som flyger Jet. Allmänheten är välkommen och serveringen är öppen

Den trettonde skrev ivc:
Ännu en fin höstdag. Hantverkarna samlas på Macken för en fika eller korv med mos. Det är en sittning på förmiddagen och lite drop in på eftermiddagen. Lite skvaller och lite problemlösning brukar vara på dagordningen. Läser i senaste Mitthärjebladet att Hede och Klövsjö anordnar Höstmarknad på samma dag, fördel Klövsjö då när de engagerat Evert Ljusberg som underhållare.

Den tolfte skrev ivc:
Solsken och 15 grader, det blir en fin höstdag. Nu börjar även höstens färger komma och det kan bli många vackra bilder som läggs ut på Facebook, Instagram mm. Vackert väder är gynnsamt för alla byggnationer som pågår i Destinationen. I kommunen sliter partierna med att få till kommande konstellation som ska leda Härjedalen. Förr i tiden före 1074 när det var Hede kommun som Vemdalen tillhörde fanns det också blockpolitik men bara ett block. Alla partier kunde enas om vad som var bäst för kommunen.

Den elfte skrev ivc:
Mulet, sydliga vindar och 13 grader. På ICA i Vemdalen By jobbas det vidare med utbyggnaden av butiken. Nu är väggarna rivna och delar av nya ytorna har börjat få sina skepp. Viss röra råder ännu innan allt är på plats men hjälpsam personal fixar så alla hittar rätt. Det ska säkert möblerar om flera gånger innan var sak har fått sin bästa plats.

Den tionde skrev ivc:
Mulet och lite blåsigt men 14 grader så här dagen efter det Svenska valet. Att valdagen ligger i jakttider har tydligen påverkat förtidsröstningen, den var rekordstor i år här i Härjedalen. Flera jaktlag har skjutit fullt redan tidigt. Byn har även mist sin gamla vanliga vallokal, nu ska vi ta bilen och köra till Hede för att rösta. Om några dagar vet vi vem som ska regera i vår kommun. Det har spelats fotboll i helgen, damlaget fick en vinst och en förlust.

Den sjunde skrev ivc:
12 grader och mulet men det kan klarna upp frampå dagen. Gränshandeln mellan Sverige och Norge är tämligen enkelriktad. Norskarna åker till oss och köper sötsaker, tobak och alkohol. Vi kör över gränsen och plockar svamp och nöjer oss med det. Dieseln kan vara något billigare än i Sverige. En campingnatt med husbil kostar ca 250 Nrk det är överkomligt.

Den sjätte skrev ivc:
12 grader och det verkar bli mulet idag. Fortfarande är björkarnas blad mestadels gröna. Men var så säker hösten med alla vackra färger är på ingång. På söndag är det val och då borde alla med rösträtt rösta men Härjedalen har landets flesta soffliggare denna dag. Det duger inte om vi ska påverka vårt samhälle. Missnöjespartier kan vara bra, de lockar kanske upp en och annan soffliggare.

Den femte skrev ivc:
Strålande fin höstdag igen och hela 16 grader, de ni. Nu fejas det på Åtgårdens Café för snart ska det öppnas igen. Nya krafter tar vid när Malin och Katarina öppnar. Premiären är inte bestämd ännu men det kan bara röra sig om någon vecka. Det är ett efterlängtat ställe att gå till för en fika. Det är också trist för byn när lokaler är oanvända. Det är bara att önska den lycka till.

Den fjärde skrev ivc:
Mulet, nordvästlig vind och bara 10 grader. Ännu inge snö på Hovde, det brukar ju komma lite puder någon natt så här på hösten. Glada för det är alla som är i byggsvängen. Det byggs en massa hus även denna höst som ska vara inflyttningsklara till säsongen börjar. På byggvarufirman AB Karl Hedin i Vemdalen är det rusning varje dag.

Den tredje skrev ivc:
Strålande solsken idag, en riktigt fin höstdag. Fin första jaktdag kan man också säga. Förr fanns det gott om mjölkbryggor. Det var på 1920-talet som mjölktransporterna började organiseras från gårdarna. Dt var transport med häst och vagn, senare med lastbilar. 1950 fanns det 100 tusen mjölkbryggor eller mjölkbord som de också kallas för. Det är trevligt att några fortfarande har sina mjölkbord i gott skick, som denna från Hede.

Den andra skrev ivc:
Soligt och 12 grader varmt. Hösten är här men bärplockning, vandring och jakt. Ett besök på Fjällorren som fått nya ägare kan rekommenderas. Vägen dit bjuder på många fina vyer även så här i hösttider. Fjällorren är mycket omtyckt som mål för skoterturer under vintersäsongen och ligger på 850 m.ö.h. Det finns både restaurang och övernattning.

Den första skrev ivc:
Load Up North i Boden tor, fre och lördag lockade massor av besökare i strålande väder. Ett fint inslag bland alla stajlade lastbilar var denna Chevrolet med 35 hp. Jämtländska företaget Engcon fanns såklart på plats bland tänder, skopor och kranar. Ser att vädret hemma i Vemdalen också bjuder på sol, trevligt för alla i lingonskogen eller ett besök på Ekbergs "Jaktlördag"

Annonsera på vemdaleninfo Klicka
Se våra reportrar Klicka
Byns Bibliotek Klicka
Dagens text Klicka